AceKard and R4

Discussion in 'Acekard' started by luca, Dec 29, 2009.

Dec 29, 2009

AceKard and R4 by luca at 3:50 AM (1,494 Views / 0 Likes) 20 replies

  1. luca
    OP

    Newcomer luca Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    Canada
    My son borrowed a friends R4 card to play some downloaded games. We have bought him an AceKard 2i and it will not work. My other son has a DS light is there a way for us to fix whatever problem we caused on his DS? I read somewhere that we can download something from one ds to the other? Is this true and what are the steps we need to take! Thank You
     


  2. BowlOfSpiders

    Member BowlOfSpiders hi

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    649
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Could you please be a little more specific? Did you buy a microSD card for his acekard 2i and put the firmware for it on there called akaio?
     
  3. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    What won't work? More details please.
     
  4. luca
    OP

    Newcomer luca Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    Canada
    TO the first reply yes that is what my husband did. He said he loaded version 1.5
     
  5. deathking

    Member deathking GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    647
    Country:
    United States
    have you installed akio or ace kard rpg the loaders to the micro sd card yet?
     
  6. luca
    OP

    Newcomer luca Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    Canada
    used ukio not rpg
     
  7. deathking

    Member deathking GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    647
    Country:
    United States
  8. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
    Define does not work. Such as does not work as in doesn't load, doesn't boot up, doesn't show on the ds screen?
     
  9. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    put the AK2/AK2i loader from http://akaio.gbatemp.net/nloaders/ and unzip it to your "__aio/loaders" directory on your card!
     
  10. deathking

    Member deathking GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    647
    Country:
    United States
    ok then try it on a ds or ds lite if it works on that you need to upgrade the acekard to 1.4
    http://www.gbatemp.net/index.php?showtopic=174529
    if it doesnt work then probley best to format the microsd and try again or it could be a problem with the cart itself
     
  11. luca
    OP

    Newcomer luca Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    Canada
    does not show up it says "There is no ds card inserted"
     
  12. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
    Try the paper trick.
     
  13. luca
    OP

    Newcomer luca Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    Canada
    it can't be the card itself as it works on my other sons ds lite
     
  14. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    That means:

    1. Stick a piece of folded paper between the DS and AK2i.
    2. turn on ds.
    3. ????
    4. Profit!
     
  15. luca
    OP

    Newcomer luca Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    Canada
    i read somewhere that you can upload something from one ds lite to another? how do you do that?
     
  16. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    What do you mean 'upload something from one ds lite to another'?

    EDIT: Oh. DS Download Play. Silly me!
     
  17. deathking

    Member deathking GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    647
    Country:
    United States
    thats the upgrade for 1.4 firmware where you can use a ds/ ds lite or a unupgraded dsi to upgrade the card to work on a 1.4 dsi
     
  18. luca
    OP

    Newcomer luca Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    Canada
    Does it have something to do with the fact that he used an r4 card before we got him an acekard?
     
  19. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
    No, now just try the paper trick. It's more of a contact problem.
     
  20. luca
    OP

    Newcomer luca Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    Canada
    The paper did not seem to work...how many times should you fold?

    Posts merged

    FOLDED PAPER WORKED...needed to do it, once more! THANK THANK YOU YOU YOU!!! [​IMG]
     

Share This Page