Acekard 2i NOT working on dsi?

Discussion in 'Acekard' started by shnish, Nov 30, 2009.

  1. shnish
    OP

    shnish Member

    Newcomer
    12
    0
    Nov 30, 2009
    United States
    I just got my acekard 2i and formatted my micro sd multiple times and i can't get it to work on 1.4U.
    I have the newest update and I updated it from the ds lite but I still can't get the danny phantom (or any icon for that matter) to show up on my dsi. I've tried OS Update and a manual update, both the dsi and dsl files for the udpate but no matter what I do the DSi won't recognize the acekard...
    Is there anything I'm doing wrong?
    Here's a picture below of what my SD card looks like: [​IMG]
    Please... anybody?
     
  2. Whipple

    Whipple GBAtemp Regular

    Member
    122
    1
    Jul 24, 2009
    United States
    Doesn't sound like you are doing anything wrong.
    I would suspect a bad Acekard flashcart.
    I would contact the vendor and see about getting a replacement unit.

    Yeah, it is a major bummer when these things happen.
     
  3. grindbart

    grindbart GBAtemp Regular

    Member
    125
    0
    Nov 19, 2008
    Gambia, The
    connection problems with the slot? do you get any symbol/recognition from the card in your dsi?
     
  4. shnish
    OP

    shnish Member

    Newcomer
    12
    0
    Nov 30, 2009
    United States
    No, I don't get any symbol whatsoever.
    I got it off dealextreme.com... could there seriously be a problem?
     
  5. MadClaw

    MadClaw GBAtemp Fan

    Member
    327
    2
    Oct 30, 2008
    United States
    Usa
    You probably ran the unbricker instead of the update thing, Go run the other file on a dsl. (ak2ifw_update_14_dsi.nds)
     
  6. shnish
    OP

    shnish Member

    Newcomer
    12
    0
    Nov 30, 2009
    United States
    I didn't run the unbricker... I used both files too.
    I tried the dsi one and the dsl one and neither one works...
     
  7. MadClaw

    MadClaw GBAtemp Fan

    Member
    327
    2
    Oct 30, 2008
    United States
    Usa
    should not have ran both. D:

    -Thats all the advice i have for you.
     
  8. shnish
    OP

    shnish Member

    Newcomer
    12
    0
    Nov 30, 2009
    United States
    I ran the ds lite one first, and then I formatted and tried the dsi one, neither worked...
     
  9. MadClaw

    MadClaw GBAtemp Fan

    Member
    327
    2
    Oct 30, 2008
    United States
    Usa
    You're saying there is no image at all? Try running it the same way again, Run the DSL one then DSi, But dont format.
     
  10. shnish
    OP

    shnish Member

    Newcomer
    12
    0
    Nov 30, 2009
    United States
    Still doesn't work, I get no image at all on my nintendo DSi and I don't think it's an error with the flash cart because it works fine on my ds lite.
     
  11. MadClaw

    MadClaw GBAtemp Fan

    Member
    327
    2
    Oct 30, 2008
    United States
    Usa
    What region is your dsi?

    -PS if we take this to IRC i can help ya a lot quicker..
    irc.x1n.org #MadClaw
     
  12. shnish
    OP

    shnish Member

    Newcomer
    12
    0
    Nov 30, 2009
    United States
    It's 1.4U
     
  13. azure0wind

    azure0wind GBAtemp Advanced Fan

    Member
    942
    16
    May 24, 2009
    Indonesia
    where do you run the update for your ak2i to run in DSi? in DSL?
     
  14. shnish
    OP

    shnish Member

    Newcomer
    12
    0
    Nov 30, 2009
    United States
    I ran the update in a ds lite
     
  15. try in the sky

    try in the sky Newbie

    Newcomer
    1
    0
    Dec 1, 2009
    United States
    im having this same exact issue, i think i am just going to return my acekard back to the vendor and hope they send me a good one back
     
  16. ModchipCentral

    ModchipCentral GBAtemp Regular

    Member
    186
    19
    May 15, 2007
    Canada
    Does it just say No DS Card Inserted?
     
  17. penthaler

    penthaler GBAtemp Fan

    Member
    357
    1
    Oct 28, 2009
    mystique
    First - if your dsi detects ak2i - it shows in menu as acekard and cant be started (an error appears)
    Second - update it with that files (DSL or DSi lower than 1.4)

    If the first step shows NOTHING or NO CARD IN SLOT or anything else - AK2i card is bad, not microsd...
     
  18. shnish
    OP

    shnish Member

    Newcomer
    12
    0
    Nov 30, 2009
    United States
    Yeah, I think I'll just have to send it back =p
     
  19. cracker

    cracker Nyah!

    Member
    3,164
    460
    Aug 24, 2005
    United States
    Before you do that I suggest you:

    Clean the contacts on the cart with rubbing alcohol

    Pad the front side of the cart at the bottom with 1-4 pieces of tape (keep checking after each layer)
     
  20. shnish
    OP

    shnish Member

    Newcomer
    12
    0
    Nov 30, 2009
    United States
    What do you mean cracker?
    Like the contacts being the bottom part and pad the front side at the bottom like to hold it down in case it's not being pressed down hard enough or something?