3in1: 32MB gba game not loading

Discussion in 'EZ-Flash' started by silent sniper, Aug 19, 2010.

Aug 19, 2010
  1. silent sniper
    OP

    Member silent sniper !dennaB

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    1,392
    Location:
    Vancouver, Canada
    Country:
    Canada
    the EZ 3in1 is supposed to load GBA roms up to 32MB, right? Well, I have this rom of Yggdra Union - We'll Never Fight Alone, which is 32MB on the dot. I try and load the rom using GBA Exploader and it says it can't load roms over 32MB. so...whats going on here and how do I fix it?
     
  2. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,811
    Country:
    Antarctica
    Either you got a bad copy or it is oversized which you can trim the padding off.
     
  3. DJ Hobo

    Member DJ Hobo GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    240
    Country:
    Australia
  4. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,811
    Country:
    Antarctica
    You got a dirty rom, get a new one. Told you it was one or the other.
     
  5. DJ Hobo

    Member DJ Hobo GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    240
    Country:
    Australia
    It certainly wasn't a bad ROM, since I was going to so many different sources. And if "get a new one" is referring to the 3-in-1, I'm not sure that solution would work either, since the original poster "got a new one" and is having the same problem.
     
  6. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,307
    Country:
    United Kingdom
    Are you trying to PSRAM load it? The 3in1 can only do PSRAM up to 16mb.
    For 32mb roms you need to NOR flash the 3in1.
     
  7. DJ Hobo

    Member DJ Hobo GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    240
    Country:
    Australia
    Whoops, I just re-read the original post, and turns out his problem was quite different from mine..

    Turns out the solution to his problem is pretty simple [​IMG]
     
  8. silent sniper
    OP

    Member silent sniper !dennaB

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    1,392
    Location:
    Vancouver, Canada
    Country:
    Canada
    i've been using NOR the entire time...but somehow, it kinda just started working yesterday...huh. whatever, thanks anyways [​IMG]
     

Share This Page