1. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,934
    Country:
    United States
    I'm not really sure why this is happening yet.
    you're using 2.2, yes? what game is this? did you get makerom from Project_CTR on github?
     
  2. ongo_gablogian

    ongo_gablogian GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    187
    Country:
    United States
    Yes, Cubic Ninja, and yes.

    Thanks again for helping out, I've been having a ton of weird python related problems recently.
     
  3. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,934
    Country:
    United States
    try this:
    Code:
    python --version
    if it's 2.7.11 (earlier might work, like 2.7.9/10, idk), then try "python 3dsconv.py game.3ds".
     
  4. ongo_gablogian

    ongo_gablogian GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    187
    Country:
    United States
    I'm on 2.7.12. I tried again with "python" and it gave me the same error as before.
     
  5. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,934
    Country:
    United States

    Attached Files:

  6. ongo_gablogian

    ongo_gablogian GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    187
    Country:
    United States
  7. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,934
    Country:
    United States
    might as well leave this here:

    I released 3.0 recently. makerom is no longer required; everything is self-contained in the script, including all of the CIA rebuilding. :)

    it should also work properly on lower-memory/32-bit computers. makerom was pretty bad with larger games and low RAM.

    https://github.com/ihaveamac/3dsconv/releases/latest

    @ongo_gablogian see if it works for you now?
     
    klear likes this.
  8. Voxel

    Voxel GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Jun 27, 2015
    Messages:
    5,360
    Country:
    Antarctica
    I just wanted to say thanks a bunch for making this tool; it has helped me out massively when I've wanted to quickly convert my projects from cci to cia in a flash! :D
    Keep up the excellent work!
     
    ihaveamac likes this.
  9. ongo_gablogian

    ongo_gablogian GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    187
    Country:
    United States
    Nice, I tested Cubic Ninja and Zero Time Dilemma, both worked perfectly.

    Thank's so much for the update, seems like a lot of work went into it!
     
  10. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,934
    Country:
    United States
    well I've released two things since 3.0, so here they are.

    https://github.com/ihaveamac/3dsconv/releases/latest

    3.1:
    3.2:
     
    Wolfvak likes this.
  11. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,934
    Country:
    United States
    dunno if anyone really uses this still, but I decided to fix a few things I broke like 3 months ago and never noticed.

    https://github.com/ihaveamac/3dsconv/releases/latest

    3.21:
    oh, and Luma3DS 6.6+ supports zerokey-encrypted titles now (those messing with SDK stuff might like this). have fun!
     
  12. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,934
    Country:
    United States
    this will be pretty useful again due to recent developments. enjoy!

    https://github.com/ihaveamac/3dsconv/releases/latest

    4.0:
     
  13. FR0ZN

    FR0ZN GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    1,023
    Country:
    United States
    Thanks for this !!
    With the dumped bootrom, any .3ds file can now be converted on a PC in matter of seconds !
    MGS 3 for example (a 4GB ROM which results in a 3.3GB CIA) only took like 30 seconds on my slow ass PC w/o a SSD ... got figure :)

    This is definitly the go to tool now for converting 3ds ROMs !

    A little GUI to input ROMs from multiple sources and batch converting them afterwards would be nice !

    Thx for this @ihaveamac !!

    P.S. there is little typo in your script: "Convert Nintedo 3DS CCI"
     
  14. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,934
    Country:
    United States
    you can already do that by dropping multiple roms on the exe, or adding more as arguments (or something like *.3ds) in a terminal.
     
  15. easycrashing

    easycrashing GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    175
    Country:
    United States
    thank you
    very helpful, thanks a lot. :)

    what would you suggest to put the cia back as .3ds?
     
    Last edited by easycrashing, May 21, 2017
  16. easycrashing

    easycrashing GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    175
    Country:
    United States
    sorry I meant to edit my post not quote..
     
    Last edited by easycrashing, May 21, 2017
  17. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,934
    Country:
    United States
  18. easycrashing

    easycrashing GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    175
    Country:
    United States
    Thanks, I keep all my backups as decrypted/trimmed .3ds files and convert to cia as needed to play on my .3ds, not for gateway but eventual better emulation on citra.

    anywho, still very useful, thanks again. :)
     
  19. KomasterXX

    KomasterXX Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 30, 2016
    Messages:
    54
    Country:
    Kenya
    Hi, I was wondering if it is possible to re-convert gba virtual console roms from .cia files to .gba files, for instance, is it possible?
     
    Last edited by KomasterXX, Jun 1, 2017
  20. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,934
    Country:
    United States
    extract the cia, then contents. the code in the exefs should be the rom.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - 3dsconv, convert, script