yu-gi-oh 2010 freeze

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by takun32, Mar 6, 2010.

Mar 6, 2010

yu-gi-oh 2010 freeze by takun32 at 1:06 AM (3,449 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. takun32
    OP

    Member takun32 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    161
    Country:
    Canada
    The game freezes after 2 minutes of battle, so what's causing it to happen? I'm using akaio 1.5.1 if that helps.
     
  2. Hells Malice

    Member Hells Malice Are you a bully?

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    5,651
    Country:
    Canada
    Magical faeries sometimes infest in games and cause them to not work.

    That or ninjas got at your copy of yugioh. Those pesky guys are so anti pirate.
     
  3. takun32
    OP

    Member takun32 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    161
    Country:
    Canada
    lol I don't sail the seas nor am I Somalian. I don't believe that faeries know how to program, nor do I believe that magic works on data.

    seriously though, has it been fixed?
     
  4. Guild McCommunist

    Member Guild McCommunist (not on boat)

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    18,151
    Location:
    The Danger Zone
    Country:
    United States
    This may help

    There's been some reports of random freezes on Acekard 2i for now, but I'm not quite sure. I have the same cart but haven't tested the game or the patch yet.

    Also, don't make useless posts, Hells Malice. If you don't have a real solution, don't post. Mods don't always have fun shooting up posts. They're not all Toni. [​IMG]
     
  5. takun32
    OP

    Member takun32 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    161
    Country:
    Canada
    ^thanks alot for that. That's actually where i went after seeing that unhelpful post. I'm about to test it out right now. I will confirm if the freezing disappears or not once Ive tried the patch.
     
  6. Hells Malice

    Member Hells Malice Are you a bully?

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    5,651
    Country:
    Canada
    Sorry, I just really hate stupid people.
    and yes, not knowing what AP is if you pirate games is very stupid.

    Game works fine on my Acekard 2i with patch, fyi.

    Also Guild, try not to be such a mod wannabe...it looks funny, literally
     
  7. Aeladya

    Member Aeladya *mistressOFtheCLOW

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    759
    Location:
    Idaho Falls, ID
    Country:
    United States

    That's weird, my game works fine on the Acekard 2i...just use the cheat codes that the database has...

    Before you ask it's:

    http://cheats.gbatemp.net/Temp
     
  8. Rogue_Ninja

    Member Rogue_Ninja GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Messages:
    397
    Location:
    NY
    Country:
    United States
    I had the same freezing problem i was using the (j) version but i also downloaded some patched version i found around here and it works just fine.
     
  9. riku88

    Newcomer riku88 Advanced Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    87
    Location:
    ????
    Country:
    Mexico
    i had that problem to (freeze).. theres a yugioh fix but still freezes on the game. i have a patch that ive got at a spanish site.. hope it helps I HAVE A DSTT but they say it helps on a lot of flashcards..

    ive uploades 2 patchs in one.. the number 1 is the one i used ok
    BUT YOU NEED A CLEAN ROM OF YUGIOH OK

    THE GAME RUNS GREAT AND I CAN PLAY WIFI. it freezes on the duel vs cpu on the ghosts (the 6 first i think)
    iit here on the download section

    http://filetrip.net/f9910-YUGIOH-2010-JAP-...-the-1-1-0.html

    im new here but id manage to read a lot of times the GBAtemp Forum rules.. so it doesn says anything about patches..
    tell me if im wrong or something please..

    ANOTHER THING.

    THE PATCH #1
    doubble click and it will start working but wont open anything .. wait a while it will create a backup file.. dont waste your time on it.. get the same rom you wanted to patch and copy to you micro sd
     
  10. GreeniX

    Newcomer GreeniX Newbie

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    1
    Country:
    Canada
    I'm having a similar problem, where the game suddenly freezes during duels (opponent sets a card, FREEZE, I draw for my turn, FREEZE, etc.). This has only happened when I'm playing over wi-fi, but then again that's pretty much all I do. In fact, it did the same thing with WC 2009 last year, but at the time I hadn't bothered trying to find a fix.

    I have an M3DS Real, using the latest Sakura 1.46 blah blah blah. Everywhere I look it seems like this version should've fixed everything, but I'm still freezing up at random.

    I tried what riku88 suggested, but it happened again just now. Guy was playing Lightsworn, it crashed before I even had the chance to draw and now I look like a huge dick for disconnecting. Anyone has an idea? Like I said, it did the same thing with 2009, so someone must have figured what was the problem in that version, at least?

    Edit: I've been thinking, is it at all possible that the problem lies in my MicroSD card or something? Clearly there's something wrong with my setup, because I see no one else with the exact same problem.
     

Share This Page