Ysmenu skins?

Discussion in 'R4 DS' started by HipHopGunner, Sep 9, 2008.

Sep 9, 2008

Ysmenu skins? by HipHopGunner at 2:44 AM (5,723 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. HipHopGunner
    OP

    Newcomer HipHopGunner Newbie

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    If I use Ysmenu, how do I go about putting on skins / themes?
     
  2. Spec2K

    Newcomer Spec2K Advanced Member

    Joined:
    Oct 17, 2006
    Messages:
    70
    Country:
    Canada
    Skins are placed in the TTMenu directory, YSMenu1.bmp and YSMenu2.bmp.

    From reading about DSTT skining, the DSTT doesn't have the ability to change skins yet you have to manually change them everytime.

    Peace! [​IMG]
     
  3. 4zndude345

    Banned 4zndude345 Banned

    Joined:
    Aug 23, 2008
    Messages:
    182
    Location:
    Canada
    Country:
    United States
    Spec he talking about R4 not DSTT
     
  4. InuYasha

    Member InuYasha Professional Coke Fiend

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    1,778
    Country:
    United States

    Ysmenu uses the DSTT firmware so i'm pretty sure your stuck with just the 1 theme.....
     
  5. Anubis

    Member Anubis GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 5, 2005
    Messages:
    439
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    Anyone knows how the menu colors work in Ys? I've managed to make all the fonts black and the selection background white, but other than that I can't seem to use any colors at all.

    This is the color part of the ini:


    [FILELIST]
    ; COLOR = BIT15 | BGR(5bit x3)
    COLOR_PATH=0xFFFF
    COLOR_FILE=0x0000
    COLOR_FOLDER=0x0000
    COLOR_SELECT=0XFFFF
    COLOR_SELTEXT=0x0000

    How the hell do I convert RGB values to those?
     
  6. Predator04

    Newcomer Predator04 Advanced Member

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Messages:
    74
    Country:
    United States
    not what ur asking for but should help? http://www.1728.com/colrchr3.htm

    or what ur looking for. something like this? http://www.download3000.com/download_12039.html

    but you have to post ur skin cuz i looked this up lol.
     
  7. Anubis

    Member Anubis GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 5, 2005
    Messages:
    439
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    Sure thing xD
    This is actually not my work, I just used bits from other skins to make this one. Anyway, I'll upload it as soon as I change the color values so everything looks nice.
    Anyway, I still don't know how to convert to that value. Since the system they use is 0xVALUE and VALUE is only 4 characters long.

    EDIT: Found a guide here on the board... math is hard durr
    Anyway, here's the skin, it should look good on black and white DS's:

    http://rapidshare.com/files/144369966/YsSkin.rar.html

    I MADE THIS FOR MY OWN USE! I'm only uploading it because you requested, this is not my skin, I just edited it so it looks good on YSMENU, if the original creator of the skin sees this... claim your credit.
     
  8. Predator04

    Newcomer Predator04 Advanced Member

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Messages:
    74
    Country:
    United States
    sweet. thanks!!!
     
  9. Anubis

    Member Anubis GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 5, 2005
    Messages:
    439
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    I have no clue how the GBA background looks with those font colors since I don't have any Slot-2 card, but I'll invert the colors on request.
     
  10. Absynthe

    Member Absynthe GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    227
    Location:
    The Isle of Everywhere
    Country:
    Italy
    Not really... on topic but does anyone know if it's possible to replace the three cheesy-looking buttons that appear when you press START with the other two images of a regular R4/whatever skin? Thank you
     
  11. Predator04

    Newcomer Predator04 Advanced Member

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Messages:
    74
    Country:
    United States
    as far as i know. there not. and unless the creator changes that it ont. i think its hard coded in. but i could be wrong
     

Share This Page