Your Shape Whit CAM on USB Loader

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Maisto, Dec 28, 2009.

Dec 28, 2009

Your Shape Whit CAM on USB Loader by Maisto at 4:48 PM (12,829 Views / 0 Likes) 34 replies

  1. Maisto
    OP

    Member Maisto GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    115
    Country:
    Denmark
    Are there a solution for this?
     


  2. Guild McCommunist

    Member Guild McCommunist (not on boat)

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    18,151
    Location:
    The Danger Zone
    Country:
    United States
    I thought you could use a Wii Balance Board instead, or just buy the camera.
     
  3. Maisto
    OP

    Member Maisto GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    115
    Country:
    Denmark
    I have the camera. but it cannot be found when i use a usb loader. when i use the original disk. no problems
     
  4. alexcalibur

    Member alexcalibur GBAtemp Regular

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    103
    Location:
    Arizona
    Country:
    United States
    have you tried the different merges of hermes cios? I'm not saying they'll do anything, but it's worth a shot if you really want it to work.
     
  5. atupac

    Member atupac GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Messages:
    137
    Country:
    France
    - xbox usb webcam seems to work!

    - need to extract "IOS58-64-v5918.wad" from the your Shape game's iso (found in Partition 0 / _sys) with Wii Scrubber and install it on the wii. Then it should work!
     
  6. nikeymikey

    Member nikeymikey Waiting for SALT to rescue the Wii U Scene!!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    870
    Country:
    United Kingdom
    Anybody tried a PS3Eye usb camera for this game?
     
  7. OncleJulien

    Member OncleJulien tool of peers

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    1,170
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    THAT'S what we were supposed to take away from the subject line and first post?

    follow alex' advice, treat this like any other usb peripheral, merging hermes' 222/223 like folks who are using rhythm game usb peripherals do.
     
  8. atupac

    Member atupac GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Messages:
    137
    Country:
    France
    and the usb peripherals( like webcam) must be connected on the first or second (wii led...) usb connexion ? cause the hdd can only be on the first, right?
     
  9. bnm81002

    Member bnm81002 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    810
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    if you can use any USB web cam with the IOS58 wad installed onto the Wii and the game plays then it's worth saving the money from buying the entire game
     
  10. nikeymikey

    Member nikeymikey Waiting for SALT to rescue the Wii U Scene!!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    870
    Country:
    United Kingdom
    I tried using my PS3Eye camera but no luck, just get an error screen saying error with usb camera please shut down your wii.

    Will try and find the PS2 Eyetoy cam and try that.
     
  11. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    @OncleJulien: We'd need an IOS38 merged with IOS58, which doesn't exist. IOS58 has the extra drivers for the camera (or one would assume so, why else include a game-specific IOS?). IOS37 and such is unlikely to know what to do with it, although it wouldn't hurt to try.

    @nikeymikey: I wonder what hardware is actually in the camera that comes with the game. If we knew, maybe we could match it to a webcam or something.
     
  12. 9th_Sage

    Member 9th_Sage GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    1,481
    Country:
    United States
    This is irrelevant for a USB Loader since the USB Loader doesn't use the IOS the game normally uses.
     
  13. doyama

    Member doyama GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 30, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    Assuming we can get confirmation the xbox live vision webcam is compatible, it could be plugged into a PC and it should detect at least the basic kind of chipset being used in it. I believe the webcam that comes with the game won't work in a PC.

    Another possibility to look into is that the xbox live vision also works with Macs. That might indicate that other mac compatible webcams would work?
     
  14. the byter

    Newcomer the byter Member

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    creative labs pd11130 does not work.
     
  15. nikeymikey

    Member nikeymikey Waiting for SALT to rescue the Wii U Scene!!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    870
    Country:
    United Kingdom
    Its like techboy says, we need a new cIOS for this to work on USB. C'mon Hermes how about merging the cam stuff from IOS58 with the already all conquering IOS 222/3? (I gave up on IOS249 for loading games along time ago)

    Im sure he could do it, hopefully hes already working on it.

    Also isnt it IOS58 that WiiSpeak uses? If so then theres another reason for a new cIOS.
     
  16. TASpain

    Newcomer TASpain Newbie

    Joined:
    Feb 25, 2007
    Messages:
    5
    Location:
    Cartagena, Murcia, Spain
    Country:
    Spain
    Hello From Spain!

    I have a Wii MOD. My Wii is 4.2E
    (ModChip D2ALL + SOFTMOD Waninkoko CustomIOS v38 rev 15 + HBC + DVDx patch)

    PRACTICE:

    Please someone, try another webcam or any of the above and works with this game, I am interested to know.
    Thanks and hope you will help
     
  17. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Well I know nothing about webcams, but nice post. This is the type of post that people with problems should write.
     
  18. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    i don't think this will be a option to merge 58 with any IOS for a cIOS. i have just tried to get a copy of the IOS to check out what needs to be done to merge it, and it isnt even on the NUS server (tried ios58 v5918).
     
  19. nikeymikey

    Member nikeymikey Waiting for SALT to rescue the Wii U Scene!!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    870
    Country:
    United Kingdom

    I can pm u the ios from my disc if u want it pune??
     
  20. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    ok, after some digging around, this is what i got. when you install 37 merged with 38, here's what you really do...

    first, there is a adjustpatch() function called to adjust the patches for different IOS bases. But Due to the layout of the #if 0 statements, this function always does the exact same thing for any IOS base you select. So we can (hopefully) ignore it.

    next, you download IOS38 part 0x1(DIP) and 0x11(IOSP/ES/FFS) and save those.

    then you download all of IOS37, and overwrite the .app 0x10(DIP) and 0x1b (IOSP/ES/FFS) with the parts from 38. and apply some patches only to the parts which you have used of 38. So the parts from IOS37 are untouched. And you just use the ticket and tmd of 37, updated with the new hashes. Parts of the IOS which have been patched are marked as "not shared".

    So I am assuming that the same method can be applied to a merge of 58 and 38. Use the patched DIP and IOSP/ES/FFS and the rest of the IOS will be of untouched 58. Here's some notes I made myself from poking around in 58
    Warning: Spoilers inside!

    As IOS58 is not on the NUS servers, simply modifying the installer will not do. It must be done manually.

    So it would appear that you could extract the 58 contents and dump your hermes IOS (37/38 merged). Then copy the 0x10.app over the 0x2.app. And copy the 0x1b over the 0x12.app. Then mark the appropriate content in the TMD as not shared and update the hashes and pack that sucker back and install it. You will still need to treat it like hermes' IOS, meaning you must call the mload and echi stuff before it will do anything cool. And the DIP that allows DVDr reading is still external (it is supplied by uloader/CFG loader/GX) . But this should allow the IOS to support FAT and NTFS and the external ECHI modules so you can use the other USB port if yours is broken.

    So somebody try it and let me know if it works as i don't own any of the games that need it and i don't care to own them [​IMG]
     

Share This Page