WOOD for r4i-pro gold

Discussion in 'R4 DS' started by AlanJohn, Jan 30, 2011.

Jan 30, 2011

WOOD for r4i-pro gold by AlanJohn at 12:29 PM (9,155 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. AlanJohn
    OP

    Member AlanJohn くたばれ

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    3,425
    Location:
    Canada,New Jersey
    Country:
    Ukraine
    STEP 1


    First you will need the firmware for your r4-pro card and open a "special" upgrade. You can get it from here.

    STEP 2


    Now you will need to format your card with SD Formatter. But since this is a AWFUL clone it needs a "special" formatter. You can get it here.
    [​IMG]

    Don't forget to format FULL!

    STEP 3

    Now drag'n'drop the firmware!

    STEP 4


    Now you need to put your flashcart in your DSi, and then open the only .nds file. Upgrade firmware, and thats all.

    STEP 5


    Now repeat step 2, drag'n'drop this firmware.

    STEP 6


    CONGRATS! YOU HAZ GAT WOOD FIRMWARE!!! ENJOY!
     
  2. Might help some people.
     
  3. mehmed

    Newcomer mehmed Advanced Member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    50
    Location:
    Amsterdam
    Country:
    Netherlands
    I will try it. Thank you.

    I did all the steps. At the end i copied the rpg and ds-menu file to the root. When i startup my ds xl i see the alex rider icon. When i choose that i only get a black screen with loading on it. Am i doing something wrong?
     
  4. AlanJohn
    OP

    Member AlanJohn くたばれ

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    3,425
    Location:
    Canada,New Jersey
    Country:
    Ukraine
    I need to know what sd card your using. And it will be very good if you would provide a picture of the inside of you flashcart.
     
  5. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    It sounds like he has an Acekard clone.
     
  6. mehmed

    Newcomer mehmed Advanced Member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    50
    Location:
    Amsterdam
    Country:
    Netherlands
  7. ♣zx♣

    Newcomer ♣zx♣ Member

    Joined:
    Nov 14, 2010
    Messages:
    43
    Country:
    Philippines
    here let me help you

    just follow this steps:

    1.download Akaio 1.5.1 cracked (google it),
    2.Get R4i ultra 1.55 (google it)
    3.put it in your sd card together with R4ultra 1.55.
    4.rename your akmenu4.nds to _DS_MSHL.nds
    5.put your r4 on your ds then open it
    6.click on the note icon (center icon of r4)
    7.then tell me what you see.

    though you can't play latest games, but it's worth it believe me.
    you and i have the same worst R4.

    [​IMG][​IMG]
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  8. Evo.lve

    Member Evo.lve All that you could be.

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    1,786
    Location:
    Away from you.
    Country:
    Australia
    You are just asking for butthurt.
     
  9. AlanJohn
    OP

    Member AlanJohn くたばれ

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    3,425
    Location:
    Canada,New Jersey
    Country:
    Ukraine
  10. mehmed

    Newcomer mehmed Advanced Member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    50
    Location:
    Amsterdam
    Country:
    Netherlands
    I hav e two cards. Maybe I will make to children happy with these. I will buy other flashcard.

    I tried AKAIO 1.8.1 from www.r4ids.com
    The menu worked but when I tried starting a rom i get a message that my card could be fake. Maybe people can find a way to let the r4-pro work.
     
  11. ktpwns

    Newcomer ktpwns Newbie

    Joined:
    Mar 7, 2011
    Messages:
    2
    Country:
    United Kingdom
    awwhrr man, i tried! And were you meant to drag the "fw_update" folder stuff back in the r4? because it worked, but when i tried clicking on the games, it's just stuck on "Loading..."
    :S
    and its all messed up now.. and im a noob at these stuff :'( maybe a little bit of help? >_<

    r4i pro gold, its real - i checked with the site and i opened it and stuff.
    2gb kingston sd card.


    (and i tried just having, the wood r4 1.21v - _rpg folder and DS menu.dat and my game folder) and it was stuck on loading screen too! :X
     
  12. AlanJohn
    OP

    Member AlanJohn くたばれ

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    3,425
    Location:
    Canada,New Jersey
    Country:
    Ukraine
    here is a more updated version. And what do you mean that its "real"?? Its one of the worst flashcarts ever and has no support at all [​IMG]
     
  13. ktpwns

    Newcomer ktpwns Newbie

    Joined:
    Mar 7, 2011
    Messages:
    2
    Country:
    United Kingdom
    mmmm it didn't work [​IMG] did i do something wrong?! i followed your instructions again! This time, it's just stuck on the loading screen and it won't do anything else :/ can't even open up to the menu.

    please give me a little bit more of help? >.
     

Share This Page