1. DarkRioru

    DarkRioru reach for the stars
    Member

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Messages:
    2,104
    Country:
    United States
    is a release in order yet? :shy:
     
  2. shutterbug2000

    OP shutterbug2000 Cubic NINJHAX!
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2014
    Messages:
    1,088
    Country:
    United States
    I'm going to provide a build in just a minute. But, is it allowed to have the windows 95 image in the zip? I'm guessing not...
     
  3. hobbledehoy899

    hobbledehoy899 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Nov 13, 2015
    Messages:
    2,818
    Country:
    Antarctica
    It's so archaic I don't see why you couldn't.
     
  4. DarkRioru

    DarkRioru reach for the stars
    Member

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Messages:
    2,104
    Country:
    United States
    *loads my micro sd card into my gateway computer In anticipation*
     
  5. Megalegacy98

    Megalegacy98 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 11, 2015
    Messages:
    505
    Country:
    United States
    Good thing i have one :D just include everything else
     
  6. NuikopeaDemon

    NuikopeaDemon Hello Darkness
    Member

    Joined:
    Sep 3, 2015
    Messages:
    683
    Country:
    New Zealand
    This is gnna be awesome!!!!
     
    Last edited by NuikopeaDemon, Jan 1, 2016
  7. shutterbug2000

    OP shutterbug2000 Cubic NINJHAX!
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2014
    Messages:
    1,088
    Country:
    United States
    Ok. If anyone needs an img file, just install w95 to a img using virtualization, and then transfer to 3ds(plenty of tutorials online :P)
     
    hurrz likes this.
  8. NuikopeaDemon

    NuikopeaDemon Hello Darkness
    Member

    Joined:
    Sep 3, 2015
    Messages:
    683
    Country:
    New Zealand
    Fun Fact : Windows 95 codename is Chicago
     
  9. DarkRioru

    DarkRioru reach for the stars
    Member

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Messages:
    2,104
    Country:
    United States
    I don't have windows 95... I have windows 8.1..
     
  10. shutterbug2000

    OP shutterbug2000 Cubic NINJHAX!
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2014
    Messages:
    1,088
    Country:
    United States
    EDIT: FAIL DOUBLE POST...
     
  11. NuikopeaDemon

    NuikopeaDemon Hello Darkness
    Member

    Joined:
    Sep 3, 2015
    Messages:
    683
    Country:
    New Zealand
    Fun Fact : Windows 95 codename is Chicago

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    My Internet lagged :/
     
    Megalegacy98 and DarkRioru like this.
  12. Megalegacy98

    Megalegacy98 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 11, 2015
    Messages:
    505
    Country:
    United States
    Already knew this :P

    Any chance you can make a cia build for this too, pretty please? :3
     
  13. PF2M

    PF2M Ex-Miiverse Hacker
    Member

    Joined:
    Sep 8, 2015
    Messages:
    552
    Country:
    United States
    I think that Windows '95 is considered abandonware at this point. You can remove it to be safe, just tell us where to put our own ISOs if you do so.
     
    Deleted-236924 and SLiV3R like this.
  14. loco365

    loco365 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    5,457
    Eh, setting it up is a massive pain especially in a virtual environment. If there's any instructions for the best way to set it up, I'm game.

    In addition, you can put it on that iso site and we can get it from there.
     
    TheKawaiiDesu likes this.
  15. shutterbug2000

    OP shutterbug2000 Cubic NINJHAX!
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2014
    Messages:
    1,088
    Country:
    United States
    Well, I'll just mention where I got mine from. Google "iDOS windows 95"(Hopefully this is allowed)

    Yeah, I've been testing with cia actually(although it does work with 3dsx)
     
    hurrz, SLiV3R, Games&Stuff and 2 others like this.
  16. ihaveamac

    ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,923
    Country:
    United States
    I'm pretty sure it's still copyrighted content, so better safe to not link it...
     
    shutterbug2000 likes this.
  17. TrashyClassy

    TrashyClassy Professional Shitposter
    Member

    Joined:
    Sep 26, 2015
    Messages:
    207
    Country:
    Malaysia
    already know :P
     
  18. NuikopeaDemon

    NuikopeaDemon Hello Darkness
    Member

    Joined:
    Sep 3, 2015
    Messages:
    683
    Country:
    New Zealand
    Damn it lol :D
     
  19. BasedIndex

    BasedIndex splendid
    Member

    Joined:
    Dec 18, 2015
    Messages:
    313
    Country:
    Russia
    It sure is.
    Gettin' all the OSes on all of dem consoles.
    (lookup ps4 linux)
     
  20. Wolfy

    Wolfy Person That Never Was
    Member

    Joined:
    Aug 18, 2015
    Messages:
    832
    Country:
    United States
    I'm going to sleep, I'm hoping there will be a download link in the morning because I just got a copy of The Simpsons Hit And Run and it runs on old versions of Windows so something to try out ;)
    May not work, but hey, I would kill to get something like that portable with button controls.
     
    DarkRioru likes this.
  21. ihaveamac

    ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,923
    Country:
    United States
    does this require a <=9.2 system? and is this actually DOSBox?
     
  22. loco365

    loco365 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    5,457
    Looks to be DOSBox, and I wonder how it'd be configured...
     
  23. shutterbug2000

    OP shutterbug2000 Cubic NINJHAX!
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2014
    Messages:
    1,088
    Country:
    United States
    So, if you want to know how I did it while I'm getting everything ready, I'll explain it.

    Back a while ago, I tried compiling the dosbox from libretro, and using retroarch to emulate dosbox. Yet, every time, it froze on a rainbow glitchy mess. So, I gave up for a while.

    Until tonight.
    So, I tried it on my n3ds, and it just worked. So, I think the o3ds just isn't powerful enough to run dosbox, or there's not enough ram.

    So, that's how this all got started. At it's core, this is just libretro/retroarch dosbox. But I figured, hey, everyone want's Windows on their 3DS, right? :P
     
  24. NuikopeaDemon

    NuikopeaDemon Hello Darkness
    Member

    Joined:
    Sep 3, 2015
    Messages:
    683
    Country:
    New Zealand

    So..... If you got Dosbox retroarch core to work that would mean I CAN PLAY DANGEROUS DAVE AND BATTLE CHESS on my 3DS aswell????
     
  25. shutterbug2000

    OP shutterbug2000 Cubic NINJHAX!
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2014
    Messages:
    1,088
    Country:
    United States
    Yeah, anything dos based should work.
     
    SLiV3R likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Windows,