Wiimotes keep turning off during play

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by TypeS, May 7, 2007.

May 7, 2007
  1. TypeS
    OP

    Newcomer TypeS Newbie

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    i sync'd all 4 of my wiimotes the other day, and for some reason they keep turning off randomly during play.

    it was getting very aggrivating yesterday playing 4 player games and two remotes would shut off over and over randomly

    the batteries and wiimotes are all brand new, so the batteries are 99%+ charge

    is there any reason they would be turning off at random? [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. Smack

    Member Smack GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 13, 2006
    Messages:
    263
    Location:
    Vancouver, BC
    Country:
    Canada
    Wiimotes automatically disconnect after 5 mins of inactivity. I had this very same problem playing Rayman over the weekend while 4 of us were taking turns with longer games like Shake Your Booty.

    I doubt there is a problem with your particular Wii or Wiimotes from the sounds of it.
     
  3. adgloride

    Member adgloride Its A Wii Wario

    Joined:
    Apr 2, 2003
    Messages:
    2,261
    Country:
    United Kingdom
    My wiimote started turning off itself a few days ago. I found it was low batteries, for some reason the wii never told me the batteries were low. You could press the home button when playing the game to see if the batteries are fully charged. Have you had the same problem just playing with the 1 wiimote?
     
  4. TypeS
    OP

    Newcomer TypeS Newbie

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    @smack

    we were actually playing and swinging the wiimotes around, so they were not inactive [​IMG]

    @adgloride
    batteries/wiimotes are all brand new. all the blue lights light up and the on screen wiimote option thing says they are fully charged.

    i don't have the link, but i read this in the sticky thread on the nintendo forums



    [​IMG]

    going to try this when i get home [​IMG]
     
  5. chalupa

    Member chalupa GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    342
    Country:
    United States
    I had that problem before, the hold the sync button for 15 seconds worked for me =)
     
  6. Smack

    Member Smack GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 13, 2006
    Messages:
    263
    Location:
    Vancouver, BC
    Country:
    Canada
    Well then so much for my theory! Sounds like you found a solid solution. Hopefully it works out for you.

    Also this should probably be put into the Wii - Hardware, Devices and Utilities section if there is a mod lurking.
     
  7. Avenger

    Member Avenger GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 1, 2007
    Messages:
    103
    Location:
    Oakville & Toronto, Ontario
    Country:
    Canada
    I had this issue before where it kept disconnecting - turns out it was just the batteries. My friend had some weird branded ones, I guess the Wii Remote is picky with brands or type? I do not know too much about batteries, but my rechargeables and EnergizerMaxell/Memorex and Duracell all work fine. Replacing the batteries fixed it.
     
  8. pikachucrackpipe

    Member pikachucrackpipe President

    Joined:
    Sep 6, 2003
    Messages:
    2,189
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    i noticed that the home screen isn't always accurate. sometimes ill have full bars and play for 10 more min and hitt he home again and its in the red.
     
  9. Rocco Savadgie

    Member Rocco Savadgie GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Messages:
    149
    Country:
    Had a similar problem with one remote. It needed to be re-synced everytime it randomly lost connection. Brought the remote back for an exchange and have no problems at all now.
     

Share This Page