WiiFlow Lite

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by fledge68, Apr 11, 2016.

  1. kaisersozeh

    kaisersozeh GBAtemp Regular

    Member
    3
    Mar 21, 2018
    Antarctica
    Phobos



    Thanks fledge! This is making my brain hurt. I think if @Hakaisha shared a short generic example, it would encourage others to explore what's possible.
    I'm talking about me, obvs.
    I may be coming down with a severe case if stupid.
     
    Last edited by kaisersozeh, Sep 14, 2018
    Hakaisha likes this.
  2. Hakaisha

    Hakaisha Advanced Member

    Newcomer
    3
    Sep 17, 2014
    United States
    This is brilliant work, @fledge68! Having this feature is truly a dream come true. I'm editing my source_menu.ini right now and am about to test out some simple things. I'll be back with results. :toot:
     
    kaisersozeh likes this.
  3. fledge68
    OP

    fledge68 GBAtemp Maniac

    Member
    7
    Jan 30, 2012
    United States
    there's a problem - in the end you are still going to need to filter your movie or game list using categories.

    for example:
    you create a source menu button for the walking dead. you click on it and it shows subfolder buttons for season1, season2, and season3.
    you click on season2 it will still show every movie file. unless you create a category for each season and put those shows in their season and then add category=season2 to that source button.
     
    Hakaisha and kaisersozeh like this.
  4. kaisersozeh

    kaisersozeh GBAtemp Regular

    Member
    3
    Mar 21, 2018
    Antarctica
    Phobos
    You'd only need one "Season 1" category. Not one for each series/show
     
    Hakaisha likes this.
  5. dishe

    dishe GBAtemp Regular

    Member
    2
    Apr 11, 2018
    United States
    I want to try this, but currently dealing with a corrupt memory card. All of the testing power on/off when the loader would get stuck (do to incorrect priiloader pointing) apparently fried the SD card. It won't read on any of my computers. Got a linux laptop up and trying to repair via testdisk, because honestly... I had no backup of all my settings and I've spent literally months making it the way I want it. And for the life of me, I can't remember what I did to set it all up correctly.
    :/

    ...starting from scratch. Going to be a while.
     
  6. kaisersozeh

    kaisersozeh GBAtemp Regular

    Member
    3
    Mar 21, 2018
    Antarctica
    Phobos
    @dishe ouch! I keep a folder with my sd root folder stucture and setup inside, without the media. Been burned too often.
    SD corruption happens far too often. Is it wiiflow or homebrew or the wii hardware?
     
  7. dishe

    dishe GBAtemp Regular

    Member
    2
    Apr 11, 2018
    United States
    I was going to make a backup when everything was working properly. I have backups from April when I was swapping cards, after that I would just make incremental changes on the card itself as it got confusing which computer had the most recent backup (I was switching off between my laptop and desktop). Whatever, it was dumb. It was actually working great and I was thinking I should back it up now, but then I started having the loader errors since I was using priiloader directly to the wiiflow dol. So I was going to fix that, and a final test to see if I could recreate the problem first fried my card.
    No one to blame but myself. April's backup is a real mess, it was before I knew about the allplugins stuff and a lot of my newer graphics I made.
     
  8. Hakaisha

    Hakaisha Advanced Member

    Newcomer
    3
    Sep 17, 2014
    United States
    Hmm, I keep getting a code dump every time I try to access the Source Menu.

    I've tried booting the dol from HBC, instead of the prilloader forwarder dol. Then I tried turning off my usual setting of Source Menu at start, then pressing B to access it and it still churns the same errored result when accessing Source Menu.

    I basically just added src_folder=0 for each button, to keep them on the base menu.

    I only marked my NES and FDS buttons with src_folder=1, then made a general NES folder button with Source=folder and folder=1.

    So, I reverted to a backup of my source_menu.ini without the new changes to see if it would remedy the crash, but Source Menu still crashes WiiFlow when accessed. Maybe I'm doing something wrong?
     
  9. dishe

    dishe GBAtemp Regular

    Member
    2
    Apr 11, 2018
    United States
    Does it make any sense that the boot dol posted for us to use with priiloader loads up wiiflow mastermod on my system?
    I still have a lot of work to do in order to bring this all up to speed, but I wanted to make sure I had the concept up and working. FML, everything is going wrong today.
     
    kaisersozeh likes this.
  10. kaisersozeh

    kaisersozeh GBAtemp Regular

    Member
    3
    Mar 21, 2018
    Antarctica
    Phobos
    Just a thought, but if it was going to happen anytime, it is kind of the best tine to happen. You are a full on exponent of very recent changes and you are ideally placed to offer perspective, albeit peculiar to your usage, but also because you are also setting it all up again...every cloud...
     
  11. fledge68
    OP

    fledge68 GBAtemp Maniac

    Member
    7
    Jan 30, 2012
    United States
    well that sucks. were you using sourceflow or source menu?
     
    Hakaisha likes this.
  12. dishe

    dishe GBAtemp Regular

    Member
    2
    Apr 11, 2018
    United States
    Indeed, I was actually just thinking recently that if I wanted to explain to someone else how to do what I've done, I wouldn't even know how. I'd likely just copy the contents of my SD card and tell them to figure out what's what.

    Meanwhile, can anyone chime in on the priiloader DOL usage? For some reason it is taking a long time to boot using the forwarding DOL on page 43, and when it does finally boot it is WiiFlo Mastermod and not WFL (yes, I had / have both on the card. Because reasons. Mostly involving the aforementioned mess of things on my last backup).
     
    Hakaisha and kaisersozeh like this.
  13. fledge68
    OP

    fledge68 GBAtemp Maniac

    Member
    7
    Jan 30, 2012
    United States
    that dol should auto boot the wiiflow lite forwarder channel on your system menu. you need to have it installed and it uses id WFLA. the forwarder channel then looks for sd:/apps/wiiflow_lite/boot.dol
     
  14. Hakaisha

    Hakaisha Advanced Member

    Newcomer
    3
    Sep 17, 2014
    United States
    I was initially running SourceFlow. Which, seems to be the main culprit in causing the crash.

    I reverted back to the classic Source Menu, and it's not crashing now. If I select the folder button, seemingly nothing happens. If I press B, then B again, it refreshes the Source Menu.

    After doing so, my 2 specified buttons artwork will be moved to the top of the Source Menu (now showing 12 buttons and only 1 page, as opposed to 3 pages). However, these 2 moved buttons still function as Wii and GCN source buttons, rather than NES and FDS.

    It gets more interesting still. From this point, I can press home in Source Menu and enable SourceFlow and it will actually boot to SourceFlow; showing both NES and FDS (and for some reason my EmuNand source), but they actually function correctly in SourceFlow.

    I'll continue trying out different things.:yaywii:
     
    kaisersozeh likes this.
  15. fledge68
    OP

    fledge68 GBAtemp Maniac

    Member
    7
    Jan 30, 2012
    United States
    thanks for your input. found some small errors. fixing them now.
     
    Hakaisha and kaisersozeh like this.
  16. kaisersozeh

    kaisersozeh GBAtemp Regular

    Member
    3
    Mar 21, 2018
    Antarctica
    Phobos
    That's f*ckin' teamwork
     
    Hakaisha likes this.
  17. fledge68
    OP

    fledge68 GBAtemp Maniac

    Member
    7
    Jan 30, 2012
    United States
  18. Hakaisha

    Hakaisha Advanced Member

    Newcomer
    3
    Sep 17, 2014
    United States
    Working much more beautifully with this most recent revision. No crashes! ;)

    Only the 2 specified buttons show up on both Source Menu and SourceFlow now.

    The only flaw I've noticed so far, is when keeping SourceFlow as your default Source setup, you will get the "Welcome to WiiFlow, I have not found any games" screen message when you try to access SourceFlow

    This is remedied by pressing home on this error screen and choosing to revert to classic Source Menu.

    View the Source Menu, then press home again to revert back to SourceFlow and SourceFlow will now work. At least until you power off and start the process over again.
     
  19. fledge68
    OP

    fledge68 GBAtemp Maniac

    Member
    7
    Jan 30, 2012
    United States
    Ha i know the reason for that. V3 coming soon. Maybe later today.
     
    kaisersozeh and Hakaisha like this.
  20. Hakaisha

    Hakaisha Advanced Member

    Newcomer
    3
    Sep 17, 2014
    United States
    Upon further testing, it looks like even though NES and FDS are now correctly placed in the Classic Source Menu by themselves when the folder button is selected; they are still functioning as Wii and GCN buttons.

    When the 2 are missing from the Source Menu, before traversing to their virtual folder, the same issue persists. The other buttons have fallen back to fill their [BUTTON] specified place, and things like SNES will function as a NES button.

    So basically, even though things are visually showing up correctly in Classic Source Menu; the [BUTTON_#] placements in source_menu.ini are still dictating what boots in each particular location on the 3x4 layout.

    NES and FDS still show up fine in SourceFlow by themselves, and function accordingly.

    Also, am I correctly writing out this back out/up one button?

    [BUTTON_#]
    image=goback.png
    image_s=gobackb.png
    title=Go Back
    source=folder
    folder=0
    src_folder=1

    I honestly haven't been able to get a back button to show up in either Source Menu or SourceFlow. I would imagine this is correct, as you only want to see it show up in the particular folder you've opened?

    Have also tried this back button without the src_folder=# line and still no visual.
     
    kaisersozeh likes this.
Loading...