1. gooface

    gooface Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 21, 2016
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    Wii
    HDD
    Modmii
    Both fail

    Here is my syscheck:
    EDIT: IDK what I was doing before but I followed this guide and got it working: https://gbatemp.net/threads/driver-san-francisco-hangs-on-load-screen.389252/#post-5508831
     
    Last edited by gooface, Jul 17, 2020
  2. kokokool

    kokokool GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 19, 2019
    Messages:
    137
    Country:
    Chile
    I only have issues with rebirth series.


    Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
     
  3. RunningSnakes

    RunningSnakes GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2018
    Messages:
    314
    Country:
    United States
    @gooface
    It's hard to say, glad to hear you got it up and running.

    @kokokool
    Contra Rebirth & Gradius Rebirth do not require neek2o, they work fine for me with EmuNAND. However, others have posted those games DO in fact require neek2o on their end to run. Perhaps region is causing the differences, I'm not sure to be honest. I forgot to, but will post my list of WiiWare that require neek2o using NTSC-U Wii.
     
    alexander1970 likes this.
  4. gooface

    gooface Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 21, 2016
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    Any tips to getting FAST - Racing League working? I keep getting a "system files are corrupted" error when I launch it.

    My emunand is usb hdd based, is that a bad thing to do? (sd doesnt seem to change this error when I change it to that)
     
    Last edited by gooface, Jul 18, 2020
  5. RunningSnakes

    RunningSnakes GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2018
    Messages:
    314
    Country:
    United States
    I hate to recommend you using ModMii to update your softmod, but I think that is what is needed for you. Fast Racing League should have no problems booting normal. Have you tried installing the game through Some YAWMM or Wii Mod Lite? Looking at your System check, it doesn't look as if softmod was done with ModMii but a different method. Were you successful in launching WW games through WFL?
     
    gooface likes this.
  6. gooface

    gooface Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 21, 2016
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    Yeah when I install it through YAWMM it works just fine running off my NAND.

    when I modded my wii I followed this: https://wii.guide/

    Cavestory starts just fine (just tested that now) and Majora's mask works fine with Neek.

    What would you suggest me doing? (remod like you said?)
     
    Last edited by gooface, Jul 18, 2020
  7. RunningSnakes

    RunningSnakes GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2018
    Messages:
    314
    Country:
    United States
    Very strange Fast is not working. I would use ModMii to update softmod, it most definitely would not hurt. Should only take 10-15 minutes & let ModMii download it's (recommended/default) .wad files. When done installing new ModMii files, I hope it will solve issues. If not, please post System Check again. Thanks
     
    gooface and alexander1970 like this.
  8. gooface

    gooface Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 21, 2016
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    I am following your advice and just rehacking my wii with modmii... will post updates when done, installing wads right now

    Edit wads installed here are the results (does this look better?):

     
    Last edited by gooface, Jul 18, 2020
    RunningSnakes and alexander1970 like this.
  9. gooface

    gooface Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 21, 2016
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    going to extract my nand now for emunand... will report back asap
     
    Last edited by gooface, Jul 18, 2020
    RunningSnakes likes this.
  10. RunningSnakes

    RunningSnakes GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2018
    Messages:
    314
    Country:
    United States
    Yes, new syscheck looks good. I run EmuNAND off USB, in fact everything is on USB.
     
    alexander1970 and gooface like this.
  11. gooface

    gooface Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 21, 2016
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    UPDATE: YES!!! EVERYTHING IS WORKING WOOOHOOO!! THANK YOU!! THANK YOU!! Running snakes for the suggestions !!! I have owned a hacked wii since 2018 and I have been doing it wrong this whole time, thanks again!

    Quick question though:

    EDIT disregard this: (installed neek2o_NK2O_1.wad)
    How can you quit neek2o games without turning off the wii to get back into the wiiflow menu? I know you can do this on usbloader gx, but how do you do that on wiiflow? (like when I try quiting a neek game it causes my screen to go black and then the drive blinks blue till I force shut the system down) EDIT disregard this


    Still:

    also is there an easy way to filter out the non-game apps from the wiiware/virtual console games? (figured this out too nvm, created a category for the apps I didnt want to show and then I hid them)

    What about batch installing wads from a folder like usbloader does?
     
    Last edited by gooface, Jul 18, 2020
    alexander1970 and RunningSnakes like this.
  12. RunningSnakes

    RunningSnakes GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2018
    Messages:
    314
    Country:
    United States
    When you setup neek2o through ModMii, it should have downloaded (neek2o NK2O_1.wad). You need to install this wad using WFL wad installer.

    Settings/Nand Emulation Settings = Click Set.
    NAND Emulation Settings Page 2 /
    Install Wad = Click Go
    Find the wad file mentioned on you SD/USB and install.
    You should be set now.
     
    gooface likes this.
  13. kokokool

    kokokool GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 19, 2019
    Messages:
    137
    Country:
    Chile
    Not via wad manager? Uhmmm interesting


    Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
     
    RunningSnakes likes this.
  14. RunningSnakes

    RunningSnakes GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2018
    Messages:
    314
    Country:
    United States
    Yes, it needs to be installed into the EmuNand.
     
    gooface likes this.
  15. RunningSnakes

    RunningSnakes GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2018
    Messages:
    314
    Country:
    United States
    To filter out/delete, just click on any app, in box display you should see X along with Favorite, Category, Settings. Click X will allow you to delete. Unfortunately WFL does not have batch folder install. You'll have to use GX or ShowMiiWads for batch. GX will work with WFL EmuNAND, just change path in GX.
     
    gooface likes this.
  16. Tackskull

    Tackskull GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 29, 2017
    Messages:
    233
    Country:
    France
    Hi guys, I would like to update wiiflow to the latest version. I am on a WiiU vWii. To update I just have to replace all the file on the SD and am I done? If I update the wiiflow lite channel will work anyway or I will have to reinstall it?
     
  17. xLAKITUx

    xLAKITUx GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    117
    Country:
    United States
    So Game Boy Advance is the only plugin where it is not pulling the GameTDB titles nor is it pulling any of the snapshots/cart-disk images from the Wiimpathy pack?

    Is this a known issue?
     
  18. kokokool

    kokokool GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 19, 2019
    Messages:
    137
    Country:
    Chile
    Does this happen to GB and GBC?


    Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
     
    xLAKITUx likes this.
  19. xLAKITUx

    xLAKITUx GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    117
    Country:
    United States
    Nope. Just GBA.
    WFL 5.4.6 - Rhapsodii Shiima theme - every other plugin I’ve tried works, pulling the titles from the wiitdb file and pulling in the cart, snapshot, and game info - no idea why GBA isn’t working
     
    Last edited by xLAKITUx, Jul 21, 2020
  20. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,991
    Country:
    United States
    are you by chance using emgba or mgba?

    most likely your gba plugin's magic number is not added to platform.ini
    ask tetsuo how to properly do that. I don't have time to detail explain it.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - WiiFlow,