Wii with major problem.... PLZ HELP!!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by HiRuMi, May 29, 2010.

May 29, 2010
  1. HiRuMi
    OP

    Newcomer HiRuMi Advanced Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    Malaysia
    NTSC-U Wii
    Firmware v4.2U

    1) Can't go to systemmenu as if it's not there.... And I tried installing 4.2 wads all over again but still doesn't work
    2) Can't sync Wiimote.... Tried holding sync button on wii for 15 sec but still doesn't work...

    I have Bootmii as my boot2 and I can use the homebrew channel

    Everytime I tr to go to Wii systemmenu it just gives a black screen and I have to hold the power button to switch it off again...
    What can I do to fix this??... I don't have a NAND backup of my Wii when it still works
    Please help
     
  2. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    EDIT: Try the GC controller mod of WAD Manager and reinstall system menu 4.2 and IOS70.
     
  3. HiBit

    Member HiBit GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    477
    Country:
    Germany
    You can convert a NAND from another Wii with betwiin and restore it with bootmii and a GC controller.
     
  4. HiRuMi
    OP

    Newcomer HiRuMi Advanced Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    Malaysia
    Where do i get another Wii's NAND???...and what do I convert it to?....
    I really have no clue... sorry -_-"
     
  5. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    sounds like you uninstalled the system menu and deleted the setting.txt from nand and reinstalling the system menu will not replace them. I could be wrong??
     
  6. HiRuMi
    OP

    Newcomer HiRuMi Advanced Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    Malaysia
    Ok... I had a totally virgin 4.2 wii, then I installed bootmii and homebrew channel using bannerbomb
    Then while I was dumping my NAND my wii switches off itself cuz I was using a 3rd party AC adapter...(Have a proper one now)
    Then it started happening... Right after the 'switch off itself'
     
  7. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Anyone else think that his Bluetooth module fried?
     
  8. HiBit

    Member HiBit GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    477
    Country:
    Germany
    Thats possible, but about the bt module theory we can talk after he has a 100 percent working NAND restored.

    I have only some pal NAND backups, but i'm sure a lot of ppl here have NTSC backups and betwiin installed.
    It the pal NAND is ok please PN.
     
  9. HiRuMi
    OP

    Newcomer HiRuMi Advanced Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    Malaysia
    bluetooth module fried?.. Does it cause my systemmenu to not work aswell?... but it was working perfectly before I installed bootmii... (Not saying it's bootmii at fault)
    I think I'll try restoring to a working NAND first... If it really is BT problem then how do I replace it?

    EDIT: Now I think Gordinio is right... Since I can't sync my wiimote anymore...
     
  10. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Well the wii mote sync problem could come from a corrupted file on nand. There's still a chance that a nand backup would restore the wii, i had a similar problem once. Ok, i know where i got my problem, beta testing a nand emu for Waninkoko.
     
  11. HiRuMi
    OP

    Newcomer HiRuMi Advanced Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    Malaysia
    So how do I restore my NAND actually?... I still don't know how to
    What to download?... Where?...
     
  12. TRushInfo

    Banned TRushInfo Banned

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    978
    Country:
    United States
    bootmii to restore nand backup
     
  13. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    He doesn't have one. He said that his Wii turned off while he was making a backup
     
  14. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    can they not just dump the nand now and inspect the extracted files on a PC to see if anything is missing/corrupt

    If you can turn the wii on with the wiimote then the blue-tooth module probably isn't the issue
     
  15. HiRuMi
    OP

    Newcomer HiRuMi Advanced Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    Malaysia
    Nope... Can't turn it on with wiimote
    And I would like to request someone with NTSC-U Wii to upload their NAND backup pleasE?... so that I can restore using the NAND
     

Share This Page