Wii remote turns off

Discussion in 'Wii - Hacking' started by iBetto, Dec 20, 2010.

Dec 20, 2010

Wii remote turns off by iBetto at 11:46 PM (4,003 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. iBetto
    OP

    Newcomer iBetto Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    My wii mote turns off after i enter the BootMii in the homebrew channel. Can anyone fix this?
     
  2. sniperwolf1743

    Newcomer sniperwolf1743 Member

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    you have to use the power/reset buttons in order to navigate in bootmii if you are just trying to back up the nand then do power power power reset reset
     
  3. iBetto
    OP

    Newcomer iBetto Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    See i dont know any of that i just want to back up my wii just incase i brick it or something but i cant get a wesite on how to back it up and what to do if i brick it. So i tryed entering BootMii but the control turns off is there a process im soppose to use before doing anything else?
     
  4. sniperwolf1743

    Newcomer sniperwolf1743 Member

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    yup your trying to do what i was talking about in the other reply just when your in bootmii press the power button 3 times and then the reset button twice and it will back up your wii to the sd card
     
  5. iBetto
    OP

    Newcomer iBetto Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Ok thanks but what about if i were to brick my wii what would i do to restore it?
     
  6. sniperwolf1743

    Newcomer sniperwolf1743 Member

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    im not 100% if this is correct but if you have priiloader then boot up the wii into priiloader then go to launch title and select home brew channel from that go to bootmii and go to the one that has the arrow going from the sd card to the wii but again i am not 100% sure if this is how its done hopefully someone else will reply and confirm or give the proper method
     
  7. iBetto
    OP

    Newcomer iBetto Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Yeah but how do yo boot up with Priiloader i have it instaled (atleast i think i do) but it starts normal.
     
  8. sniperwolf1743

    Newcomer sniperwolf1743 Member

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    just hold the reset button when you turn the wii on and if priiloader is installed it will launch and you can just navigate that with the d pad on the wiimote and a to select something like normal
     
  9. iBetto
    OP

    Newcomer iBetto Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    So i hold the reset button (keep holding it) while i turn it on?
     
  10. sniperwolf1743

    Newcomer sniperwolf1743 Member

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    yeah after the disc drive makes a sound then you can release the reset button and it should be at a white screen with different options
     
  11. unnkown95

    Member unnkown95 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    198
    Country:
    United States
    this happened to me quite a bit , but not in homebrew channel but in the wad installer it would always disconnect
     
  12. Normand 3D

    Newcomer Normand 3D Newbie

    Joined:
    Jun 22, 2013
    Messages:
    5
    Location:
    Nonya, Gao, Mali
    Country:
    United States
    My Wiimote shuts off too when I load an app I can navigate homebrew but just not the apps. I wanted homebrew on the Wiimode for my Wii U. So should it work the same if I do as u said?
     
  13. Normand 3D

    Newcomer Normand 3D Newbie

    Joined:
    Jun 22, 2013
    Messages:
    5
    Location:
    Nonya, Gao, Mali
    Country:
    United States
    Also my Wii U doesn't hav a reset button.
     
  14. Aractus

    Member Aractus GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    125
    Location:
    Canberra
    Country:
    Australia
    http://bootmii.org/faq/

    As it says on the official site, you can use the power/reset buttons, or a gamecube controller. If your Wii is RVL-101, then you can only use power/reset buttons to navigate.
    Simple, you can't use bootmii on a Wii U:


    "Also, due to technical limitations of the virtual Wii mode, BootMii will not work on a Wii U. If we are able to resolve this, we will make a new release with BootMii support."​
     

Share This Page