Wii Backup Manager problems

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Moebius07, Mar 1, 2013.

Mar 1, 2013

Wii Backup Manager problems by Moebius07 at 2:12 AM (2,215 Views / 0 Likes) 3 replies

  1. Moebius07
    OP

    Newcomer Moebius07 Member

    Joined:
    Mar 1, 2013
    Messages:
    14
    Country:
    United Kingdom
    So, for a while Wii backup manager has been working fine. But in the last couple of days, all my attempts to transfer games seem to fail. As far as the program is concerned it succeeds but the folders for the games end up empty. The usb loader apps i have detect the games but they have no channel data on the loaders and when I try to boot them up it just resets the Wii back to the home menu.

    I have had some problems with write protection on this USB stick (it has no switch, I have checked that i made a registry file that has the right value for usb protection etc.) but it seemed to not mind when it came to WBFS file managers.

    Does anyone know why the game folders are ending up empty when I use Wii Backup Manager? I tried WBFS Manager before but it tends to leave a lot of errors when I try to boot games.

    Any help would be greatly appreciated.
     
  2. lwiz

    Newcomer lwiz Advanced Member

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    60
    Country:
    Finland
    What partition type are you using? If WBFS, I'd say it has been corrupted. In that case the best thing to do would be formatting the stick as FAT32 or NTFS removing all the old partition info first and then retransferring the games with WBM.
     
  3. PsyBlade

    Member PsyBlade Snake Charmer

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    I think fs corruption too
    wbfs can be checked with wiimms wwt
    ntfs and fat with windows (chkdsk)
     
  4. Moebius07
    OP

    Newcomer Moebius07 Member

    Joined:
    Mar 1, 2013
    Messages:
    14
    Country:
    United Kingdom
    i'm using fat32 with a wbfs folder. I've checked for corruption before unless it's my wbfs files that are corrupted
     

Share This Page