Wii 4.0 + Custom GH = ??

Discussion in 'Wii - Hacking' started by zidane_genome, Apr 28, 2009.

Apr 28, 2009

Wii 4.0 + Custom GH = ?? by zidane_genome at 12:55 AM (1,813 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. zidane_genome
    OP

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    Wondering how I go about playing my custom GH games on 4.0...

    what I have :

    Wii 4.0 (Waninkoko's upgrade, not Nintys)
    Homebrew Channel
    Modchip (Yaosm)
    Gecko OS 1.8 (newest one from WiiBrew.org, like 2 days ago)

    Every time I try to use Gecko OS 1.8 (launch or rebooter) my Wii tells me I'm an asshole, and to go fuck myself... well, ok, not really, but tells me that there's an error, and I have to power cycle...

    The banner pop's up fine (Aerosmith was the base)... am I kinda screwed here, or is there a way to do this?
     
  2. kylsav

    Member kylsav GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 26, 2009
    Messages:
    116
    Location:
    Earth
    Country:
    United States
    Erm not sure about with the modchip but custom guitar hero games work fine on the backup loader and USB loader for me on the 4.0 system menu (Waninkoko's upgrade). could always try the USB loader as a last resort.
     
  3. wiiman123

    Member wiiman123 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    938
    Country:
    New Zealand
    .......................................
     
  4. zidane_genome
    OP

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    An error has occurred.
    Press the Eject Button, remove the
    Game Disc, and turn the power off.
    Please read the Wii operations manula
    for more information.

    that's the same error no matter what I do
     
  5. Fowlerla

    Newcomer Fowlerla Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    20
    Location:
    Grand Rapids, MI
    Country:
    United States
    I had similar problems. I got the same error and tried everything from reinstalling cios' and using different loaders to downloading different iso versions and burning the dvd again. It turns out that it was a medium problem. I had never had problems with verbatium before, but the game worked fine after I tried a dvd from a different pile. Anyway, that's what worked for me, give it a try.
     
  6. timtlm

    Newcomer timtlm Advanced Member

    Joined:
    Mar 5, 2008
    Messages:
    96
    Country:
    United States
    For me, I had to run IOS downgrader after updating to 4.0 to get them to work. Whatever IOS that GH uses needs to be trucha patched in order for it to work.
     
  7. zidane_genome
    OP

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    works perfectly in my sisters softmodded 3.2 wii... just won't work on my 4.0 hardmodded wii...

    is there a way to add a modified GH game to a HD, without it overwriting the original (since they both have the same gameID)
     
  8. FGOD

    Member FGOD Wii gaming bitch

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    1,339
    Location:
    Netherlands, Den Helder
    Country:
    Netherlands
    try booting from backup launcher or softchip... that helped with me...
     
  9. oneleggedjack

    Member oneleggedjack GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 25, 2008
    Messages:
    299
    Country:
    United States
  10. zidane_genome
    OP

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    Used the WiiISO program to change the header and gameID, and tossed it on my HD... works ok, but still freezes at the same points as the disc did... shame... thanks for the apps... still haven't been able to get the disc to work...
     

Share This Page