1. HCat

    OP HCat Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 8, 2019
    Messages:
    5
    Country:
    Sweden
    I've got a R4i SDHC 3DS RTS from R4i-SDHC. I have not used it for some time and now when I try playing some games I get a white screen when launching them, but a few games work. I use a DSi XL with version 1.4.5 on it. All games used to work but don't anymore.

    Pokemon Heartgold - White screen

    Pokemon Platinum - White screen

    Fire Emblem Shadow Dragon - White screen

    Bowser's inside story - White screen

    Phoenix Wright Ace attorney - Works perfectly

    Some other games also work like Phoenix Wright Justice for all but they crash after some time. I tried formatting the card and reinstalling the latest kernel from the website printed on the card but it still doesn't work. I tried both EU and USA roms without success. I searched for answers but while many other people have had the same problem I couldn't find anybody who had found a solution. The card itself tells me to switch off Soft Reset and DMA options, but that didn't fix it. I don't have cheats enabled.

    I tried installing YSmenu but the problem persists. I would suspect a faulty card but it still launches and some games work fine. It really is a mystery and any help would be appreciated.
     
  2. slaphappygamer

    slaphappygamer GBAPerm
    Member

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    2,495
    Country:
    United States
    With so many clones, will you please upload a picture of your card?
    I’ve had similar trouble with an acekard. I had to insert some tape alongside the cart for the contacts to be seated properly.
     
    Last edited: May 8, 2019
    HCat and alexander1970 like this.
  3. HCat

    OP HCat Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 8, 2019
    Messages:
    5
    Country:
    Sweden
    Hope these are good enough. How exactly did you put in the tape?

    IMG_20190508_180036.jpg IMG_20190508_180049.jpg
     
    Last edited: May 8, 2019
    alexander1970 likes this.
  4. HCat

    OP HCat Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 8, 2019
    Messages:
    5
    Country:
    Sweden
    I tried putting tape on it to make it thicker and also cleaned the pins but the problem persists. Really at this point I'm just wondering if the card is broken or if I should just throw it out.
     
  5. slaphappygamer

    slaphappygamer GBAPerm
    Member

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    2,495
    Country:
    United States
    Well, you seem to have gone to the proper site for the kernel. I know you said you reformatted the card, but do you have another sd card you can try?
    Also, the tape, I put the tape between the plastic housing and the underside of the pins.
     
    HCat likes this.
  6. HCat

    OP HCat Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 8, 2019
    Messages:
    5
    Country:
    Sweden
    I'm abroad for a while and unfortunately I don't have a second Micro SD to try it on. I tried putting the tape on the bottom under the pins but it still didn't work. I also tried formatting the card with the panasonic SD card formatter since some said that fixed their issues but still nothing.

    I tried installing an older Kernel and that too didn't work. I'd say the card is bricked but it's driving me nuts that Phoenix Wright works perfectly...
     
    Last edited: May 9, 2019
  7. DeadSkullzJr

    DeadSkullzJr Developer
    Developer

    Joined:
    Sep 28, 2017
    Messages:
    1,017
    Country:
    United States
    Replace the kernel with YSmenu:
    https://gbatemp.net/threads/retrogamefan-updates-releases.267243/
     
    HCat and larrypretty like this.
  8. HCat

    OP HCat Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 8, 2019
    Messages:
    5
    Country:
    Sweden
    I tried it but it didn't fix the problem. At this point I've given up and I assume the card is damaged.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - loading, screen, White