Weird Problems on Jap Chipped Wii.. Seeking help / guidance

Discussion in 'Wii - Hacking' started by djsho, Jan 4, 2009.

  1. djsho
    OP

    Newcomer djsho Newbie

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Sierra Leone
    Hi there,

    Recently i've acquired a chipped wii as part of a new year lucky draw from my old company.

    This is my 2nd Wii.



    My first wii was converted from 3.0J to 3.2U with no problems, which included
    Opera Browser,
    HBC 9,
    Backup Loader .3 Gamma 002fixed,
    Gecko OS 002Fixed.
    Latest CIOS 36 from waninoko
    IOS16 - prod
    IOS36
    IOS38





    When it comes to the second wii, which is apparently a new chipped Jap Wii, with 3.1J as a based firmware, These are the problems im facing atm.

    - After downgrading to 3.0U, Mod chip unable to detect disc anymore. i dont care atm.

    Main Problem
    - Installed IOS16, 36, 38,
    - Installed CIOS36 Backup Loader .3Gamma but Wii KEEPS RESTARTING BACK TO MENU.
    - Installed Gecko -OS 002 fixed, but Wii KEEPS RESTARTING BACK TO MENU TOO.



    So, any kind soul able to guide me through wad i've done wrong?
    Or perhaps anyform of brick im facing atm?
    Or System corrupted?




    Since the 2nd Wii is unable to read any disc atm, im thinking of swapping it with a US Wii NON MODDED DRIVE to read original Zelda.

    Wii it work?


    Sincere thanks and regards,
    Dj_ShO
     
  2. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    Mmmmmm... first of all, it will not work the swapping drives, and I really don't know why your wii is restarting when trying to do the installation, what I can tell is to try the "Oct23rd FIX", hence you have IOS16 I'm going to believe how to do it, if you don't check the sticky's...!!! [​IMG]

    EDIT: What da f**ck did I wanted to say here î î î î [​IMG]

    traduction: hence you already have IOS16, I'm going to believe you know how to do it, if you don't know, check the sticky
     
  3. swf3

    Banned swf3 Banned

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    197
    Country:
    United Kingdom
  4. djsho
    OP

    Newcomer djsho Newbie

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Sierra Leone
    Hmm, but, if i wanna boot back ORIGINAL Zelda, on the 2nd wii, doesnt the non chipped drive work? Its in working condition [​IMG]
     
  5. kindaichi

    Newcomer kindaichi Member

    Joined:
    Aug 2, 2006
    Messages:
    21
    Country:
    When u change the region to USA. Did u change your mod-chip region inside your Wii???( If u use D2C, there is a jumper config. on your chip, that u need to change). I had the same problem, and if u dont change the chip config. your wii won't read any DVD.
    Good luck,
    antz
     
  6. donchen

    Member donchen GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Messages:
    156
    Country:
    Singapore
    If you see the latest AnyRegionChanger (verison mod05), QLeap did mentioned that it MAY no longer need to mess around with the jumper. Maybe you can try the latest version ?
     
  7. kindaichi

    Newcomer kindaichi Member

    Joined:
    Aug 2, 2006
    Messages:
    21
    Country:
  8. djsho
    OP

    Newcomer djsho Newbie

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Sierra Leone
    T_____T im kinda noob to this kinda stuffs... if im not wrong, its OLD gen WiiKey ;(


    Now it cant read any disc, my hbc was deleted automatically, system menu shows 3.2u ._.~~

    Thus im stuck in the middle [​IMG]
     
  9. donchen

    Member donchen GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Messages:
    156
    Country:
    Singapore
    Why not try to install HBC again? And then try using the latest region changer?

    Try changing the region back to jap then see if it works..
     
  10. kindaichi

    Newcomer kindaichi Member

    Joined:
    Aug 2, 2006
    Messages:
    21
    Country:
    Djsho, are u sure it's a old wiikey? because... well, it's kind of hard find a Wii version D2A or D2B right now(for the old Wiikey).

    Besides... how did your HBC disapeare???
    this is really strange.... I did use the anyregionchange and had the problem of "disk read", but that time was because of the chip...

    i sugest u to return to 3.2J, install HBC, then anyregionchanger...
    good luck
     
  11. djsho
    OP

    Newcomer djsho Newbie

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Sierra Leone
    HBC was deleted accidentally [​IMG]

    Thus, im stuck [​IMG]
     
  12. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    Ok I didn't read your first post right [​IMG] so then yes you can swap your entire drive to the 2nd wii and install HBC again then you can do what ever you want like use AnyRegionChanger and so on and on, and try to update the ModChip's firmware so it can now read the discs again
     
  13. kindaichi

    Newcomer kindaichi Member

    Joined:
    Aug 2, 2006
    Messages:
    21
    Country:
    Yeah... you are stuck...
    because, if u don't have HBC u can't use Anyregionchanger.
    Maybe... do u have by any chance the Zelda USA??? (original)?
     
  14. djsho
    OP

    Newcomer djsho Newbie

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Sierra Leone
    Thank you sir !!! GOnna try it later after i buy a korean wii back [​IMG] Coz i like to try to change it into english too.. Then i can link up all my wiis


    XD~~~
     

Share This Page