Wanted to use my F2A card after some time

Discussion in 'GBA - Flashing Hardware and Software' started by mdmeneer, Jul 12, 2006.

Jul 12, 2006
  1. mdmeneer
    OP

    Newcomer mdmeneer Member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    10
    Location:
    Rotterdam
    Country:
    Netherlands
    Hey peepz,

    since it's almost time for my summer vacation I thought it would be nice to get out my GBA SP again and put some new games on the flash cart.
    Probably I asked too much, because I can't get the sucker to work anymore...[​IMG]
    It used to work fine, but now all I get is stuff like "Flash not found!!!" etc...
    I formatted my pc about half a year ago, so perhaps the settings (drivers and stuff) and software I'm using aren't correct anymore.
    I know the latest trend is those M3 cards and all, but can someone help me out with aolder Flash2advance 256M cart??? I'm using power writer 2.61 (don't know if this is the best software)
    Really hope so.
     
  2. wabo

    Member wabo GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 14, 2003
    Messages:
    1,082
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Do you have an ultra f2a or a standard one?
     
  3. mdmeneer
    OP

    Newcomer mdmeneer Member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    10
    Location:
    Rotterdam
    Country:
    Netherlands
    Hey Wabo,

    the label on the card says "Flash2Advance 256M Flash Card" and looks like this:
    [​IMG]

    But you already helped me out! (did a search a came upon this post: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=29979)
    So I got it working, now I'll have to work out Pogoshell... any tips? (especially the saving, because I used to have some problems with that).

    Thanks!
     
  4. wabo

    Member wabo GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 14, 2003
    Messages:
    1,082
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    As long as you srampatch any game that isnt sram in the first place with GBATA, it should be all good with saves. Mines is almost 3 years old and the battery still holds my saves fine.
     
  5. mdmeneer
    OP

    Newcomer mdmeneer Member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    10
    Location:
    Rotterdam
    Country:
    Netherlands
    Ok, will keep that in mind.
    Srampatch with GBATA you say? Never heard of that...
    Do I have to create a save folder or so in PogoShell??
     
  6. wabo

    Member wabo GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 14, 2003
    Messages:
    1,082
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    No save folder, everything is created on the fly in the f2a sram. You'll need sramexplorer to manage them easily. http://winpogo.free.fr/sram-explorer.htm
    GBATA is a wonderful software no one should be whitout, most probably can be found here on gbatemp, on my website and on no-intro site.
     
  7. mdmeneer
    OP

    Newcomer mdmeneer Member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    10
    Location:
    Rotterdam
    Country:
    Netherlands
    Thanks, will do some research on PogoShell tonight.
    Your site looks like a good resource! Thanks. [​IMG]
     
  8. mdmeneer
    OP

    Newcomer mdmeneer Member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    10
    Location:
    Rotterdam
    Country:
    Netherlands
    Man...I feel like a retard [​IMG]
    Got the Pogoshell working, put a ROM on it to test the stuff (Astroboy).
    That all works, but saving...no go.
    I must be missing some essential knowledge about the saving because I can't get it right.

    Is there some tutorial or resource that I can use? So that I finally get it...
    Really hope so.
     
  9. mdmeneer
    OP

    Newcomer mdmeneer Member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    10
    Location:
    Rotterdam
    Country:
    Netherlands
    Okeey, seems I've got it figured out. [​IMG]
    The ROM was saving as EEPRom instead of SRAM, so I needed to patch it.
    Now it saves the game! (hurray!)

    I'm going to try this with multiple roms on the card now...
     

Share This Page