Usbloadergx not seeing usb?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Cjmcgiv, Aug 7, 2017.

  1. Cjmcgiv
    OP

    Cjmcgiv GBAtemp Regular

    Member
    158
    28
    Jul 31, 2016
    Canada
    Hello,
    After asking my original question on hacking the wii, I went and did it. To do so I followed this guide to a T. But usbloadergx will not recognize my usb. I've done some searching and I have it in the right port and everything (tried both) but it still wont work. Any help?

    -Cjmcgiv

    EDIT: Link
     
    Last edited by Cjmcgiv, Aug 7, 2017
  2. justjack

    justjack GBAtemp Regular

    Member
    180
    24
    Feb 10, 2009
    Chile
    What guide?
     
  3. Cjmcgiv
    OP

    Cjmcgiv GBAtemp Regular

    Member
    158
    28
    Jul 31, 2016
    Canada
    Damn it, forgot the link.
     
  4. justjack

    justjack GBAtemp Regular

    Member
    180
    24
    Feb 10, 2009
    Chile
    So at the part where you install the d2x cios, did you go with v10beta53 or v10beta52?
     
  5. Cjmcgiv
    OP

    Cjmcgiv GBAtemp Regular

    Member
    158
    28
    Jul 31, 2016
    Canada
    v10beta53 on 249 and v10beta52 on 250
     
  6. TotalInsanity4

    TotalInsanity4 GBAtemp Supreme Overlord

    Member
    7,560
    7,645
    Dec 1, 2014
    United States
    Under a rock
    Change USB ports, maybe?
     
  7. Cjmcgiv
    OP

    Cjmcgiv GBAtemp Regular

    Member
    158
    28
    Jul 31, 2016
    Canada
    Tried both, even went in usbloadergx settings and set it to both.
     
  8. justjack

    justjack GBAtemp Regular

    Member
    180
    24
    Feb 10, 2009
    Chile
    I don't think that's recommended.

    Use beta52 for both (249 with base 56 and 250 with base 57) and try again. Make sure the loader is set to use ios249. If it still doesn't work, it could be a problem with how the drive is formatted.
     
  9. Cjmcgiv
    OP

    Cjmcgiv GBAtemp Regular

    Member
    158
    28
    Jul 31, 2016
    Canada
    Ill try the beta 52 and get back to you. Thanks!
     
  10. Kourin

    Kourin Touhou Maniac

    Member
    903
    596
    Jan 24, 2016
    Australia
    Ripple Star
    Is your USB formatted properly?
    Is there a chance it's defective? Can you try another USB?
     
  11. Kourin

    Kourin Touhou Maniac

    Member
    903
    596
    Jan 24, 2016
    Australia
    Ripple Star
    Is your USB formatted properly?
    Is there a chance it's defective? Can you try another USB?
     
  12. Cjmcgiv
    OP

    Cjmcgiv GBAtemp Regular

    Member
    158
    28
    Jul 31, 2016
    Canada
    Tried 2 usb's already. Trying one again along with what @justjack said.
     
  13. D34DL1N3R

    D34DL1N3R Nephilim

    Member
    1,711
    197
    Dec 6, 2008
    United States
    Do your drives have their own power sources? If not, some usb drives require a y adapter so you can plug your drive into both ports at the same time - as using a single port doesn't provide enough power.
     
  14. Cjmcgiv
    OP

    Cjmcgiv GBAtemp Regular

    Member
    158
    28
    Jul 31, 2016
    Canada
    @justjack 's solution worked (I think) but now it is stuk on "mounting usb port to 1" anyone know why?
     
  15. justjack

    justjack GBAtemp Regular

    Member
    180
    24
    Feb 10, 2009
    Chile
    Maybe it's because you set the loader to use both ports. Set it to port 0 only and try again.
     
  16. Cjmcgiv
    OP

    Cjmcgiv GBAtemp Regular

    Member
    158
    28
    Jul 31, 2016
    Canada
    Ok, ill try it.
     
  17. Cjmcgiv
    OP

    Cjmcgiv GBAtemp Regular

    Member
    158
    28
    Jul 31, 2016
    Canada
    Yep, this worked. Thanks!
     
    justjack likes this.