USB Loader GX

By cyrex, Apr 19, 2009 6,124,926 27,249 40

  1. PPSainity

    PPSainity Blinded by Science
    Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Messages:
    646
    Country:
    Canada
    Sadly I don't have a gecko, nor do I know anyone close that has one. I was just thinking about trying to get a gecko for the debug output. I think for some reason when I choose slot 250 that either the globally set slot, or 249 is selected instead. I'm thinking this because when 249[57] is set globally, and any 250 is set for CoD:BO, the game runs fine. While if any non 57 cIOS is set globally CoD:BO will not work on any base 250, but works fine on any cIOS base 57 other than 250. I do not think it is reverting to 222 like when any 250 is set globally as my 222 is not base 57. These are at best educated guesses on based on my experiences mucking around.

    At this point I'm just gonna wait till USB Loader GX is done getting overhauled before making any reports on this matter. I'd appreciate anyone who has a gecko and experiencing the same issue to chime in. If there is anything I can do with what I have, just ask, and I will do my best.

    -[]D
     
  2. cobleman

    cobleman GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,483
    Country:
    Funny thing with Black Ops happened after new Patch.
    After playing online and you try to go back to main menu it black screens (not every time) and some times it just hangs a little then goes to main menu i wish it would give a stack dump
     
  3. dexter222

    dexter222 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    337
    Country:
    United States
    I've tried about every combination - 223[57], 224[57] and 250[57] on GX up to r1010 with cIOsX rev 20b installed 249[56], 250[57], 222v4, 223v5 and COD:BO will not work (on 3 systems). It only works when I set 249 to 57. I'm glad some of you have been able get it going but I doubt that's the norm. It doesn't seem to matter if I try to load from NTFS or FAT32 it simply won't work. I haven't tried WBFS but no one uses that anymore - lol I look forward to your letters [​IMG]
     
  4. cobleman

    cobleman GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,483
    Country:
    I only use WBFS! Every loader i use see's it. I'm on 4.1E cIOS249 rev20 base 56 Hermesv4 222 37/38 Hermesv5 223 base 57. I use 249/56 as load cios and 223/57 to run BO
    Tried Fat32 the other day wouldnt load BO. So i used CFG and it loaded. And i'm not concerned about if a game gets corrupted i just delete it and reinstall
     
  5. danweb

    danweb GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    434
    Country:
    Tried it. Still didn't work. Any other ideas?
     
  6. cobleman

    cobleman GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,483
    Country:
    Hi Danweb what is your current setup cios's and UsbloaderGx version?
    Ok i just setup a Fat32 usb and ripped Kirby(NTSC) to it.I used cIOS249 v20 base 56 the game ran fine UsbloaderGX 1010 with standard game settings.
     
  7. wishmasterf

    wishmasterf GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Messages:
    167
    Country:
    Australia
    Hello
    i have problems with newer rev than rev995. i know rev938 works well for me.

    So i need rev between 938 and 995 to get a little closer to the rev which included that bug. I cant compile myself so please help me out. thank you!

    My Problem:

    I do have 2 partitions with 1TB on a 2 TB disk. Bot with wbfs. If i start usbloadergx i get the error to that no valid partition is found and i have to chose format or select. i choose select an select one of my partitions. after that my wii restart.

    i tested with rev995, rev1011 and 1014. Same problem on every revision.
     
  8. dexter222

    dexter222 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    337
    Country:
    United States
    dimok told me that to see drives that big I needed to use cIOSX 20 [57] when I was helping him troubleshoot large drives not working. If you install that you should be able to see your drive. It works with my 2tb drives (NTFS with a small FAT32 boot partition) with version 1010 (and probably later versions).

    If you haven't put a lot of games on your drive you may wish to get rid of WBFS. It's much cleaner using one large partition and you may have trouble filling up a 1tb WBFS partition with 500 games (the limit it will hold). The average game size is 1.75gig.

    Looks like there's no hope for 3tb drives, though [​IMG]
     
  9. danweb

    danweb GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    434
    Country:
    no luck with those settings with rev 1012 and 9??. couldn't find a link to rev 1010 could you please provide one? Thanks,

    DanWeb
     
  10. keyra

    keyra Spoderman self proclamed fan
    Member

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    820
    Country:
    France
  11. danweb

    danweb GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    434
    Country:
    thanks, will try that and get back to you. [​IMG]
     
  12. danweb

    danweb GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    434
    Country:
    there was no link to 1010 on that page
     
  13. keyra

    keyra Spoderman self proclamed fan
    Member

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    820
    Country:
    France
    yup they deleted most old messages :/
     
  14. Monster212

    Monster212 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    26
    Country:
    United States

    uploaded 1010 for ya........
    http://www.megaupload.com/?d=3Z9MFITA
     
  15. danweb

    danweb GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    434
    Country:
  16. danweb

    danweb GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    434
    Country:
    still didn't work though [​IMG]
     
  17. outcast22

    outcast22 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    87
    Country:
    United States
    Still no success with my wii. Still black screens on most games and the others freeze after playing shortly. Can't be the games.Would revirgining my wii and reinstalling a updated softmod probably fix this problem of freezes and black screens? Ready to try anything.
     
  18. Dter ic

    Member

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Messages:
    1,757
    Country:
    rehack your wii with this guide
    then, get the latest usb loader gx nad run the game
     
  19. sideskroll

    sideskroll GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 25, 2010
    Messages:
    652
    Country:
    Peru
    Hi. I don't know why everyone prefers CFG loader before GX. I simply LOVE this loader, it's simple, effective FAST and I just love the way it simplifies the loading of metroid trilogy by giving you the option to run it from the different DOLS (which CFG doen't have BTW)
    You should do the same with CoD: BO ... By PRE selecting the correct CIOS or something...
    Anyways. I was wondering if this is still being worked on? Cause I've read everywhere that development stopped on april, or something like that (although I can clearly see there are newer revs in here)
    I guess the right question would be: Will the google code page get updated with new revs? (I mean compiled dols, STABLE new revs etc?) And will the GX update feature work sometime?
    Right Now I'm using the one the simple windows installer downloads (which I'm guessing is rev 900 or something like that... haven't checked though...)
    I would to hear from you guys and maybe you could point me somewhere where I could get the newer revs already compiled (like a new webpage if you will) or any other info would be appreciated.
    Congrats for the loader! you should DEFINITELY keep working on it cause it's the best out there by far.
     
  20. SexyBack43

    SexyBack43 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    Canada
    Hi there! Humm today I updated my homebrew channel and now when I use USB Loader GX, I can't find any games....

    My HDD is working. I can see all my games on it if I check it with WBFS Manager on my computer.... But when I launch USB Loader GX( which is always successful ) It says I have no games...

    Can someone help me with this ? I'm I the only one that thing happened to ? Thanks!
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Loader,