ROM Hack US Phantom Hourglass D-Pad Hack

Status
Not open for further replies.

striderx

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 16, 2007
Messages
239
Trophies
0
Location
USA
XP
220
Country
United States

Now, now boys...
smile.gif
 

flai

Androgynous Apparently :)
Member
Joined
Sep 30, 2006
Messages
850
Trophies
0
Website
Visit site
XP
72
Country

Talaria

...
Member
Joined
Jan 31, 2007
Messages
584
Trophies
0
Location
...
Website
Visit site
XP
237
Country
New Zealand
unsure.gif
Would it be possible to get a Patched Japanese Phantom Hourglass rom with d-pad and stylus and then use DSbuff, DSlazy etc and switch the language files (from the US version) around once we know what they are?
 

JPH

Banned!
Banned
Joined
Jul 11, 2006
Messages
6,881
Trophies
0
Website
jphtemp.net
XP
1,139
Country
United States
I played the demo and was dissapointed at the fact you may only move your character with the stylus. But I'm sure once I get used to it...

Thanks for this patch...too bad I can't apply it, as I'm buying the game.
frown.gif
 

ZAFDeltaForce

Specialist
Member
Joined
Sep 9, 2006
Messages
2,794
Trophies
0
XP
568
Country
Singapore
I played the demo and was dissapointed at the fact you may only move your character with the stylus. But I'm sure once I get used to it...

Thanks for this patch...too bad I can't apply it, as I'm buying the game.
frown.gif
Well, after you buy the game, you can dump it than apply the patch. But that kind of defeats the purpose of buying it I guess...
 

jajasilver

Member
Newcomer
Joined
Nov 22, 2006
Messages
24
Trophies
0
XP
190
Country
D-PAD hax for Zelda USA

Just took a quick look at that japanese patch and replicated it on the USA ROM .. it works pretty good but somehow it seems to break the R key for me .. (use item -> Im using lefthanded setting..) Maybe I will fix this some day , maybe not. *g*
 

sudeki300

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 20, 2004
Messages
886
Trophies
0
XP
959
Country
United Kingdom
how do we use the patch.if you could please write a quick guide that would be very helpful.thanks.....................sudeki300
 

jinqui242

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jun 27, 2007
Messages
54
Trophies
0
XP
227
Country
United States
Rename your ROM to zelda.nds and put it in the folder with the patch.exe. Open up Run, browse to the patch directory in command line, then type:

patch.exe zelda.nds

It should then say, "Done!"

Someone correct me if I'm wrong on that.

Works great, thanks! I could definitely see using this if I get tired of using the stylus. I don't mind it, but it's nice to have the choice.

Jajasilver, the broken R button is not completely necessary to play the game, right? The L & R buttons do the same thing? Although I would appreciate an updated version of this sometime down the road.
 

sudeki300

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 20, 2004
Messages
886
Trophies
0
XP
959
Country
United Kingdom
do you still have to use the stylus for attacking and other things or has that been changed.....................sudeki300
 

jinqui242

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jun 27, 2007
Messages
54
Trophies
0
XP
227
Country
United States
Yeah, the A,B,X,Y buttons don't let you attack. You still have to use the stylus with your right hand. Also, because the D-pad is used for movement, I'm not sure if you can get your map down to the bottom screen to write notes on it.

I haven't played extensively with the hack yet, but that's what I know so far.
 

cflemin301

Active Member
Newcomer
Joined
Jul 21, 2006
Messages
33
Trophies
0
XP
135
Country
United States
i think all u do is use the stylus option to pull down the map.
haven't tried yet but will soon.

EDIT:
none of the buttons work except the d-pad.
NOT EVEN THE ABXY BUTTONS!
NO BUTTONS TO BRING UP THE MENUS!
 

jajasilver

Member
Newcomer
Joined
Nov 22, 2006
Messages
24
Trophies
0
XP
190
Country
Note; You don't have to use zelda.nds as filename.. that was just an example. You can use any filename basically as long as you supply it the same way on the commandline. (Heck, I think you can even drag the .NDS onto the EXE in windows in order to patch it, noob-safe
wink.gif
)

I'll have a closer look tonight and will try to work out the quirks .. and perhaps add extra functionality like slashing your sword with one of the unused A/B/X/Y buttons.. you can still bring up the map btw, by using the icons on the lower screen.
 

jinqui242

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jun 27, 2007
Messages
54
Trophies
0
XP
227
Country
United States
I did try dragging it to the patch first, but I wasn't sure if it did anything.

I appreciate the work on this! I probably won't be able to play this, well, until December. Damn school. I want to be able to focus on it.
 

mikagami

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 9, 2007
Messages
345
Trophies
0
Age
32
XP
319
Country
United States
Do the L/R buttons still work after applying the patch? If not I'll wait until it gets fixed.
 
Status
Not open for further replies.
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Next gen will probably be all portable
    Gift
  • T @ trimesh:
    Some things (like Super Famicom games) just feel right when you play them using the original hardware and a CRT
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    The PS tablet
    Gift
  • mthrnite tempBOT: @ mthrnite
    switches the box from tv to game
    Gift
  • T @ trimesh:
    Not so sure about that - the tendency for "graphics uber alles" tends to lead to very high power consumption
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    If you look at what's now portability graphics are catching up to console quality
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Nintendy is a huge example of not everyone caring about powerful specs most that do will be hardcore PC players anyway
    Gift
  • T @ trimesh:
    The thing is that the IATA rules impose a pretty hard limit of 100Wh on battery sizes for lithium batteries - and it doesn't look like Li is going away soon
    Gift
  • T @ trimesh:
    So if you want (say) 4 hours of runtime you need a maximum system-level power consumption of 25W
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Yeah but we already have AAA titles looking fine on tablet form 1080p displays
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Human eye can only tell so much of a difference
    Gift
  • T @ trimesh:
    For reference, the PS5 is rated at 350W and the Xbox series X at 275W - and that's console only, without any display
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    But the future always holds performance never know what the aliens will donate from their left over tech
    Gift
  • T @ trimesh:
    Maybe :) - but batteries have turned out to be a pretty hard problem
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Like I said most that will truly care will already be hard core gaming pcers
    Gift
  • T @ trimesh:
    And DF subscribers :)
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    I bet you could find a neighbor with a ps5 and they'd have no idea what the word spec means
    Gift
  • T @ trimesh:
    Yeah probably - people on forums seem to care a lot, but they are heavily self-selected
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Most on forums try to get a good learning of actual tech
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    Papaya, so good
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Only 13 more titles to go on ps3 yay
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    I still have a remnant of the taste of the papaya
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    @KenniesNewName June will come sooner than the end of that process
    Gift
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    PS3 had horrible speeds off the drive
    Gift
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    I always wondered why, but I am pretty sure it was trying to reduce costs
    Gift
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: I always wondered why, but I am pretty sure it was trying to reduce costs