Hacking Unable to start software. Return to the HOME Menu and try again.

fangamer

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 1, 2021
Messages
23
Trophies
0
Age
33
XP
126
Country
China
Hi, there
i got a very strange problem
in the emu system when i start some games, most of them are XCI ,it always shows Unable to start software. Return to the HOME Menu and try again. then restart game, the file shows corrupted
i tried Awooo INSTALLER, DBI, tinfoil and tinwoo installer to reinstall, all have the same problem
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
System version:13.1.0|AMS 1.2.2|E
hekate:5.6.5
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
My file structure
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
but when i in the payload choose fusee.bin to boot switch, everything worked fine.
in the emu system, When I press the power button to restart the switch, the game also runs normally.
This is very strange
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hope someone can help me
 
Solution
your hekate_ipl.in i is not good @fangamer

in order to use sigpatches from iTotalJustice, you need to tell Hekate to load it with the line kip1patch=nosigchk
it should be like this :

[Atmosphere]
fss0=atmosphere/package3
kip1patch=nosigchk
atmosphere=1
emummc_force_disable=1

thesjaakspoiler

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 20, 2018
Messages
991
Trophies
0
Age
124
XP
1,514
Country
Afghanistan
Are you maybe using Hekate to start the CFW without having the sigpatches set up for Hekate?
The patches for Atmosphere seem to be present but the patches.ini file in the bootloader folder is missing.
 

fangamer

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 1, 2021
Messages
23
Trophies
0
Age
33
XP
126
Country
China
Are you maybe using Hekate to start the CFW without having the sigpatches set up for Hekate?
The patches for Atmosphere seem to be present but the patches.ini file in the bootloader folder is missing.
yes,i am useing Hekate to start the CFW.but how to set up sigpatches for hakate?
i have download TotalJustice/patches hekate.zip and fusee.zip unzip in my sd card
there is patches.ini in the bootloader,but there is no patches.ini in the _b0otloader
 

phant0mg33k

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Sep 2, 2015
Messages
85
Trophies
0
Age
30
XP
630
Country
United States
imma throw this out is that a forwarder, those seem to be broken on the latest AMS try to downgrade to 1.2.3 or 1.2.2
to see if the issue goes away. At0msphereNX = AMS
 

Badablek

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 23, 2006
Messages
527
Trophies
1
Age
43
XP
2,957
Country
France
your hekate_ipl.in i is not good @fangamer

in order to use sigpatches from iTotalJustice, you need to tell Hekate to load it with the line kip1patch=nosigchk
it should be like this :

[Atmosphere]
fss0=atmosphere/package3
kip1patch=nosigchk
atmosphere=1
emummc_force_disable=1
 
Solution

fangamer

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 1, 2021
Messages
23
Trophies
0
Age
33
XP
126
Country
China
also when i use installer to install games,the installer alwys shows can not open file system
your hekate_ipl.in i is not good @fangamer

in order to use sigpatches from iTotalJustice, you need to tell Hekate to load it with the line kip1patch=nosigchk
it should be like this :
thank you bro.you fixed my problem.THANK YUOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Thank you to all the people who helped me!
 
  • Like
Reactions: Badablek

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    BigOnYa @ BigOnYa: Yea you right... Google browser sucks ass, but they're search engine is pretty good.