trying to downgrade my wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by joeyj, Nov 24, 2008.

Nov 24, 2008

trying to downgrade my wii by joeyj at 1:57 PM (1,621 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. joeyj
    OP

    Newcomer joeyj Newbie

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    sorry about this but i am going round in circles and now im just lost!

    my firmware is 3.3e


    i have the homebrew channel but i want to play my backup games to keep my original in good cond,

    When i try to install Custom IOS 1.1 i get installing ticket error (ret 2011) error ios could not be completed

    if i try and use Downgrader 1.0 i get the list of IOS's and try to install 2.0e i get installing title error 1035.


    my SD card has the right structure with all the right files ( i think)

    what am i doing wrong here??

    thanks in advanced.
     
  2. BL4Z3D247

    Member BL4Z3D247 GBAtemp Stoner

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    614
    Location:
    I'm so high I don't even know!
    Country:
    United States
  3. joeyj
    OP

    Newcomer joeyj Newbie

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    thanks mate i will have a go now, by the way i have regionchanger thats suppsed to install 3.2, will that be any good?
     
  4. BL4Z3D247

    Member BL4Z3D247 GBAtemp Stoner

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    614
    Location:
    I'm so high I don't even know!
    Country:
    United States
    Optional Step – You can downgrade to 3.2X if you want. Use ‘AnyRegion Changer’ to do that. Then repeat ‘Step 8’ and say ‘Yes’ to installing the ‘Wii Shop Channel’ (otherwise the Shop Channel will not work).

    yup [​IMG]
     
  5. joeyj
    OP

    Newcomer joeyj Newbie

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    right i have follwed those instructions and all woked fine! thanks

    my backup disc is now getting further and loading but i get "the disc cannot be read", likes its dirty or something, do you think thats down to the DVD's im using?

    I have got Sony DVD -R

    thanks
     
  6. BL4Z3D247

    Member BL4Z3D247 GBAtemp Stoner

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    614
    Location:
    I'm so high I don't even know!
    Country:
    United States
    lets see... what speed are you burning at?
     
  7. joeyj
    OP

    Newcomer joeyj Newbie

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    i burnt them earlier at work i think 16x
     
  8. BL4Z3D247

    Member BL4Z3D247 GBAtemp Stoner

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    614
    Location:
    I'm so high I don't even know!
    Country:
    United States
    well there is always controversy about this but i use verbatim dvd-r and burn em at 2.4x using imgburn

    try burning them at that speed, or just try 8x, 4x, ect.
     
  9. joeyj
    OP

    Newcomer joeyj Newbie

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    thanks for your help, i will try the slower burn.

    just out of interest, after i followed thoses instructions my wii still says 3.3e??

    do i need to downgrade to 3.2?

    The only thing that has changed is my Wii will start to play the backup unlike before i downgraded.
     
  10. BL4Z3D247

    Member BL4Z3D247 GBAtemp Stoner

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    614
    Location:
    I'm so high I don't even know!
    Country:
    United States
    downgrading is optional, but there are apps that only work on 3.2(such as starfall) you would need to downgrade in order to use these apps
     
  11. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,355
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    finally was able to install gecko
     

Share This Page