Hacking Trucha Signed Games stopped working after 4.1by waninkoko

Guigoin

Member
OP
Newcomer
Joined
Apr 28, 2008
Messages
6
Trophies
0
Website
Visit site
XP
52
Country
Brazil
Well, haven't turned on my Wii this year till the lunch of 'New Super Mario Bros', so, i was a lot outdated. Had the Wii at 3.1U,
unlocked with WiiFree(an old WiiKey clone that doesn't update) with HBC installed. Was able to play trucha signed games with de disc channel(like Mario Galaxy/Mario Kart/SSBB with the 001 error removed).


To play the NSMB i updated my Wii to 4.0 and then to 4.1 with the waninkoko's updater. After that installed the cIOS38 rev14(selected IOS36 to install, if that counts..)
and Neogamma. Now through the neogamma i am able to play all games that i have tested(including NSMB) but got a black screen error(An error has occurred..) by just putting a trucha signed game on the Wii(even at the menu).



So, what can I do ? Is there a way to play those trucha games again by the disc channel(or just remove the error at the menu, cant even leave the dvd inside the Wii) with the 4.1? Or i have to downgrade to 3.2/3.1U? If i downgrade, am i still able to play NSMB?



The results of sign Check, if that helps

SignCheck 0.3 aka /dev/nintystuff build report
Wii region, Usa
Wii unique device id, 36548270

IOS number, "Trucha bug", "Flash access", "Boot2 access", "Usb2.0 IOS tree"

IOS250 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Enabled
IOS249 (ver 14), Enabled, Disabled, Disabled, Enabled
IOS61 (ver 4890), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
IOS60 (ver 6174), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
IOS55 (ver 5149), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
IOS53 (ver 5149), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
IOS38 (ver 3610), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
IOS37 (ver 3612), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
IOS36 (ver 1042), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS35 (ver 1040), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS34 (ver 1039), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS33 (ver 1040), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS31 (ver 1040), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS30 (ver 1040), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS28 (ver 1288), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS22 (ver 772), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS21 (ver 514), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS20 (ver 12), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS17 (ver 512), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS15 (ver 257), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS14 (ver 257), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS13 (ver 10), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS12 (ver 6), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
 

Krestent

What to post?
Member
Joined
Mar 31, 2009
Messages
3,953
Trophies
0
Website
Visit site
XP
340
Country
United States
Guigoin said:
Well, haven't turned on my Wii this year till the lunch of 'New Super Mario Bros', so, i was a lot outdated. Had the Wii at 3.1U,
unlocked with WiiFree(an old WiiKey clone that doesn't update) with HBC installed. Was able to play trucha signed games with de disc channel(like Mario Galaxy/Mario Kart/SSBB with the 001 error removed).


To play the NSMB i updated my Wii to 4.0 and then to 4.1 with the waninkoko's updater. After that installed the cIOS38 rev14(selected IOS36 to install, if that counts..)
and Neogamma. Now through the neogamma i am able to play all games that i have tested(including NSMB) but got a black screen error(An error has occurred..) by just putting a trucha signed game on the Wii(even at the menu).



So, what can I do ? Is there a way to play those trucha games again by the disc channel(or just remove the error at the menu, cant even leave the dvd inside the Wii) with the 4.1? Or i have to downgrade to 3.2/3.1U? If i downgrade, am i still able to play NSMB?



The results of sign Check, if that helps

SignCheck 0.3 aka /dev/nintystuff build report
Wii region, Usa
Wii unique device id, 36548270

IOS number, "Trucha bug", "Flash access", "Boot2 access", "Usb2.0 IOS tree"

IOS250 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Enabled
IOS249 (ver 14), Enabled, Disabled, Disabled, Enabled
IOS61 (ver 4890), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
IOS60 (ver 6174), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
IOS55 (ver 5149), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
IOS53 (ver 5149), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
IOS38 (ver 3610), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
IOS37 (ver 3612), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
IOS36 (ver 1042), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS35 (ver 1040), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS34 (ver 1039), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS33 (ver 1040), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS31 (ver 1040), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS30 (ver 1040), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS28 (ver 1288), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS22 (ver 772), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS21 (ver 514), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS20 (ver 12), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS17 (ver 512), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS15 (ver 257), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS14 (ver 257), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS13 (ver 10), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
IOS12 (ver 6), Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

Search. System Menu 3.4 (or 3.3) breaks trucha from the disc channel.
No way to load those now, if you want to load them use GeckoOS.
 

LordSturm

Active Member
Newcomer
Joined
Apr 7, 2007
Messages
26
Trophies
0
XP
164
Country
Apologies for bumping a year old thread, but given the recent findings etc.

Is there a solution for this yet?

I'm on 3.2E with a WiiFree, I need to use Trucha to get around the #001 bug on SMG and SSBM.

I'd have no problem re-burning them, but is there a way to get the Trucha Signing Bug into the Disc Channel yet?
 

LordSturm

Active Member
Newcomer
Joined
Apr 7, 2007
Messages
26
Trophies
0
XP
164
Country
smash_brew said:
use tbr or dop-mii to reintroduce the trucha bug to your ios's. if you are in 3.2 your ios's should already contain the bug.

I saw in another thread you recommended staying on 3.2, how do I go about playing new titles with 3.2? ( Like Goldeneye. )

I'm looking at Priiloader, but it's a bit confusing I can't seem to find hacks.ini, do I need it?
 

smash_brew

I may or may not have fallen
Member
Joined
Oct 8, 2008
Messages
708
Trophies
0
Website
Visit site
XP
118
Country
United States
LordSturm said:
smash_brew said:
use tbr or dop-mii to reintroduce the trucha bug to your ios's. if you are in 3.2 your ios's should already contain the bug.

I saw in another thread you recommended staying on 3.2, how do I go about playing new titles with 3.2? ( Like Goldeneye. )

I'm looking at Priiloader, but it's a bit confusing I can't seem to find hacks.ini, do I need it?
priiloader is nice for blocking updates, and changing a few things in the system menu. my favorite hack is one that turns off the music in the system menu. the hacks.ini files should be found easily with a quick google search. to play golden eye on 3.2 just install the latest ios56. you can download it in wad format with modmii or nusd and install it with wadmanager. I like 3.2 because nintendo hasn't ever given me any thing that is want in any updates after it and to be honest i like the theme i made for my wii and i'm just too lazy to remake it for another system menu. plus i've always been a fan of the if it ain't broke don't fix it philosophy. 3.2 was the the most homebrew friendly system menu that nintendo released.
 

LordSturm

Active Member
Newcomer
Joined
Apr 7, 2007
Messages
26
Trophies
0
XP
164
Country
Well I just tried installing Priiloader using it's two methods, and neither worked, apparently my IOS37 isn't Trucha signed.

Also how do I get WiiShop to work, it wants me to update Wii Software. :\
 
General chit-chat
Help Users
    Dark_Phoras @ Dark_Phoras: My attitude in those cases is to decide what I want in that particular moment, not waiting for...