Tony Hawk's Downhill Jam on R4DS

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by gbatempz, Apr 15, 2008.

Apr 15, 2008
  1. gbatempz
    OP

    Newcomer gbatempz Member

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    Hello PPL!!

    When I'm playing Tony Hawk's Downhill Jam and when there are other players on the screen it gets reallllllyyy slllllloooooowwww for a few seconds.

    I 'm playing it on an R4DS.

    Do you know why does this happen?
     
  2. Neko

    Member Neko Been a while.

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    799
    Location:
    #gbatemp.net
    Country:
    Germany
    Some People (People with HighSpeed MiniSD carts) don't seem to have this problem. How fast is your Mini SD? (If it's not writen on the card itself it's ok , we can probably assume that it is fairly slow then. )
     
  3. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    Some people say using a Kingston 1 GB MicroSD from Japan will solve the problem.

    I'd advice to just buy the game or play another Tony Hawk-game [​IMG]
     
  4. gbatempz
    OP

    Newcomer gbatempz Member

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    the thing is that I am actually using a "Japanese" Kingston microSD. Still not knowing what to assume.
     
  5. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
    It's a problem with the R4 that has existed since it first came out. The only way around it is another flashcart or an original TH:DJ cart. I don't see the R4 team ever fixing it, it's probably a problem with the way the firmware works.
     
  6. gbatempz
    OP

    Newcomer gbatempz Member

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    booooo R4 [​IMG]
     
  7. OSW

    Former Staff OSW Wii King

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    4,796
    Country:
    Australia
    Get a better flashcard.

    I'd say probably Hardware problem rather than a Firmware problem (in my opinion).
     
  8. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    Doesn't the same thing happen with most microSD based slot 1 flashcarts on this game? I know I've heard that the Cyclo Evo has the same problem.
     

Share This Page