Hardware Switch won't turn on or detect RCM

boondocks846

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 20, 2021
Messages
5
Trophies
0
Age
31
XP
43
Country
United States
I've been trying to hack my switch and I've been successful at installing and booting into Homebrew/Atmosphere but whenever I try to install Tinfoil I would get errors. I was originally running firmware 12.1.0 and accidentally updated to 13.0. So, the last thing I did on the switch was downgrade to 12.0.0, wiped my SD card, and tried starting over from the beginning using the NH Switch Guide.

This time I used hekate v5.6.0 and Atmosphère 0.20.0. I installed everything I needed on my SD card (according to the NH Switch Guide), booted into RCM, followed the 'Making the emuMMC' portion of the guide which involved creating the emuMMC and then changing theemuMMC to SD RAW 1. I already had backups so I skipped that and launched CFW by going into Launch > Atmosphere FSS0 EmuMMC. I got an error when I tried to launch into Atmoshpere so I went back to Launch and tried to launch into stock and this failed too. So I clicking the power off option.

Since then I can't get the switch to power back on or be detected as in RCM mode on my PC. I've tried holding the power button down for 30 seconds, holding the power/+ button, power/+/- button, using the jig/not using the jig, having the SD card inserted/removing the SD card and a few other things... No matter what I do it won't do anything... What are my options here or did I brick my switch...?
 

Lenks

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 8, 2020
Messages
101
Trophies
0
Age
36
XP
1,099
Country
Bulgaria
Did you try running with a different cable? I had a really reliable IMO cable that I used only for injecting payloads that failed and I was thinking that my Switch is broken.
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
18,792
Trophies
2
Age
29
Location
New York City
XP
12,824
Country
United States
I've been trying to hack my switch and I've been successful at installing and booting into Homebrew/Atmosphere but whenever I try to install Tinfoil I would get errors. I was originally running firmware 12.1.0 and accidentally updated to 13.0. So, the last thing I did on the switch was downgrade to 12.0.0, wiped my SD card, and tried starting over from the beginning using the NH Switch Guide.

This time I used hekate v5.6.0 and Atmosphère 0.20.0. I installed everything I needed on my SD card (according to the NH Switch Guide), booted into RCM, followed the 'Making the emuMMC' portion of the guide which involved creating the emuMMC and then changing theemuMMC to SD RAW 1. I already had backups so I skipped that and launched CFW by going into Launch > Atmosphere FSS0 EmuMMC. I got an error when I tried to launch into Atmoshpere so I went back to Launch and tried to launch into stock and this failed too. So I clicking the power off option.

Since then I can't get the switch to power back on or be detected as in RCM mode on my PC. I've tried holding the power button down for 30 seconds, holding the power/+ button, power/+/- button, using the jig/not using the jig, having the SD card inserted/removing the SD card and a few other things... No matter what I do it won't do anything... What are my options here or did I brick my switch...?
Have you tried using other USB ports?
 

Pik44chu

Member
Newcomer
Joined
Nov 12, 2021
Messages
19
Trophies
0
Age
27
XP
34
Country
United States
Did you try running with a different cable? I had a really reliable IMO cable that I used only for injecting payloads that failed and I was thinking that my Switch is broken.
Do you mean the cable with the rcm the one that came with the jig
 

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    K3N1 @ K3N1: Hm could get the s23 ultra for $500