Strange Journey - Stupid Question.

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by Rabbits_Galore, Jul 20, 2010.

Jul 20, 2010
  1. Rabbits_Galore
    OP

    Newcomer Rabbits_Galore Advanced Member

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    53
    Location:
    Canada, BC
    Country:
    Canada
    I'm in the early mission (Rescue Jiminez) And after dying for about the millionth time, something occurred to me. I'm supposed to train to get near the boss' level aren't I? The problem is, there is not a single monster out there. None. Is this game like Pokemon where I just blindly walk around until monsters attack me, or do I have to do something in particular to get them to come to me?
     
  2. monkat

    Banned monkat I'd like to see you TRY to ban me. (Should I try?.

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    2,268
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    Yep - random battles. You probably would have answered your own question if you had just taken a few steps xD! From a quick google search, it seems that antipiracy disables random battles, thus rendering the game unplayable without cheating, though. Probably been fixed a long time ago. Update your card's firmware or get a patch.
     
  3. Rabbits_Galore
    OP

    Newcomer Rabbits_Galore Advanced Member

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    53
    Location:
    Canada, BC
    Country:
    Canada
    oh, are you serious? No wonder it's not working..

    Thanks, I'll go look for patches. Any suggestions?
     
  4. monkat

    Banned monkat I'd like to see you TRY to ban me. (Should I try?.

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    2,268
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    Sorry mate, I have no idea - I've never been a huge fan of games like that.
     
  5. Rabbits_Galore
    OP

    Newcomer Rabbits_Galore Advanced Member

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    53
    Location:
    Canada, BC
    Country:
    Canada
    Should I post a new topic and possibly get glared at from the wide variety of people in the community?
     
  6. monkat

    Banned monkat I'd like to see you TRY to ban me. (Should I try?.

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    2,268
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    Wait till morning. It's like. 2am, mate - no one's here xD
     
  7. Puppy_Washer

    Member Puppy_Washer GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 18, 2009
    Messages:
    920
    Location:
    Sydney
    Country:
    Australia
    I didn't need to patch anything, it ran just fine for me.
    However, I have an Acekard 2i. What card do you have?
    Try redownloading the ROM again, but a different version.
    A last resort would be to delete your save file and start again, but I can't imagine that being the solution.
     
  8. Rabbits_Galore
    OP

    Newcomer Rabbits_Galore Advanced Member

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    53
    Location:
    Canada, BC
    Country:
    Canada
    I have Acekart 2.
     
  9. Puppy_Washer

    Member Puppy_Washer GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 18, 2009
    Messages:
    920
    Location:
    Sydney
    Country:
    Australia
    Okay, that helps! =] Are you running the official Acekard 2 firmware, or Akaio? Do you know what version you are using, or, when was the last time you updated the firmware?

    If you aren't already using Akaio, I strongly recommend switching to it, it has a very high compatibility ratio. I also wasn't aware that Shin Megami Tensei actually had any anti-piracy, maybe you downloaded an early dump of the game? Try downloading the Bahamut release, it seems to work for most people.
     
  10. Rabbits_Galore
    OP

    Newcomer Rabbits_Galore Advanced Member

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    53
    Location:
    Canada, BC
    Country:
    Canada
    Thanks! I downloaded the latest AKAIO and it works now.
     

Share This Page