still learning wii, new to everything

Discussion in 'Wii - Hacking' started by zetswei, Nov 14, 2008.

Nov 14, 2008
  1. zetswei
    OP

    Newcomer zetswei Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    I know how annoying it can be to get people who don't know anything, and ask for everything blindly. I just want to state that I have read the stickies and been reading up on some stuff, juts looking for help putting everything I know together. I'm basically looking at everything from teh same output I put into my PSP homebrew etc.

    I am restarting my wii homebrew installation and everything, but what I was wondering was about backup copies of games.. Does the loader play the backup burned copies? also, what does all the things like NTSC-U mean exactly? I want to make sure not to brick my wii. I also want to mention that I just got my wii last night, and started fiddling with it today. The guy I got it from had homebrew and everything already installed, but I can't get it working so I'm trying to redo everything. Also wanted to mentiont hat i don't know what a classic controller is, is that just a GC controller or something else? I was trying to play megaman x that he already had on the wii but it asked for a classic controller.

    Thanks for help, and flame on if need be
     
  2. hughjass

    Member hughjass GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    255
    Country:
    United Kingdom
    wiigators backup loader plays backups, or theres the softchip one.

    NTSC-U is just to do with the region a game is from. If a game is from europe it will be PAL, elsewhere will probably be NTSC. NTSC-U is for USA games if i'm not mistaken.

    as for the classic controller, google is your friend.
     
  3. zetswei
    OP

    Newcomer zetswei Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    Thanks for your help, I wasn't too worried about the controller haha. Just figured I'd put it in the post. In between potty training my puppy and feeding her I'm trying to figure this all out.

    By softchip are you talking about the chip that you put into your wii? My friend did this, but I'm not sure if he's able to update his wii or not, I just know he has a binder full of games ha. I didn't really want to chip my wii if I didn't have to though. I found the list of games that won't cause a bricking, but if i happen to get unlucky and do something stupid, there's no way to unbrick yet correct? I know with PSP's I was using a pandora battery if it became bricked
     
  4. BL4Z3D247

    Member BL4Z3D247 GBAtemp Stoner

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    614
    Location:
    I'm so high I don't even know!
    Country:
    United States
    no the softchip loader is basically like WiiGator's just written from scratch, has nothing to do with a modchip

    it's still in pre-alpha stage right now though but it's coming along quite quick
     
  5. zetswei
    OP

    Newcomer zetswei Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    ohalright thanks. Since this topic is up, i may as well ask this really quick, I'm doing the october 23rd fix for homebrew and stuff, and I'm on step 6- installing cios_fix.wad with custom WM, but while I was installing it it came up error: ret -1026 i think that's teh exact number, but I'm not sure computer is in my room wii is in front room.. Am I doing something wrong?
     
  6. djtaz

    Member djtaz PM's Full - Wadder Me

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    2,997
    Country:
    Ireland
    You may have skipped a step or not installed ios16
     
  7. zetswei
    OP

    Newcomer zetswei Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    well, ios was already installed, but i did reinstall it.. I'll try and redo that step with the WAD manager3, but I am pretty sure it's already done. Thanks for input

    Ok, just noticed that the ios thing I was trying to use had o- in front of it, so I'm gonna edit that out in file name and maybe it'll work?

    edit edit: didn't work, stil getting ret = -1037 (thats the right number) hmm....
     
  8. zetswei
    OP

    Newcomer zetswei Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    does anybody know of a way to figure out whats causing the error? Or perhaps even removing everything except homebrew channel since I don't have zelda

    edit: crap sorry didn't mean to post a new reply thought i was quick editing
     
  9. nicksasa

    Member nicksasa GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,410
    Country:
    Belgium
    are you using the wad manager IOS16 mod ?
     
  10. zetswei
    OP

    Newcomer zetswei Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    i'm using everything from this guide-

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=112945

    nothing more nothing less

    i searched for 1035 (i accidently put 1037 as error message, but it's actually 1035) and found some people tlaking about uninstalling things but i dont really understand very well
     
  11. zetswei
    OP

    Newcomer zetswei Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    This can be closed, I just thought I'd let everyone know what I did incase someone else develops this problem.

    it didn't say it in the steps, but I had to insatll custom wad manager for it to work, apparently it wasn't installed or something, i installed everything in the normal wad manager, then did it again in the custom one and it worked perfectly now i'm doing the downgrader part
     

Share This Page