Hacking Someone got the switch to play the original doom

ploggy

WAKA! WAKA!
Member
Joined
Aug 29, 2007
Messages
4,399
Trophies
2
XP
6,584
Country
United Kingdom
This is from the Video description..

This is my client-server multiplayer implementation for Doom. Doom itself is running on Switch, there is no video out (frames are rendered in memory, i have that confirmed) and no sound. Joycons are in digital mode, that's why it is so hard to control. There are two clients connected, one from PC as a spectator and second from Switch as a player. Once it's known how to use framebuffer on Switch, it is ready to release with just minor tweaks. Oh yea, sound would be nice too. All this is possible thanks to pegaswitch and libtransistor.

@ShadowOne333 one for you ;)
 

SimonMKWii

Professional Idiot
Member
Joined
Nov 18, 2017
Messages
666
Trophies
0
Location
Melbourne, Victoria
XP
2,722
Country
Australia
It's not fake, it's just a bit of a misleading title.
They developed a homebrew application for Switch which registers Joy-Con button presses, then sends the data via Wi-Fi to the PC which interprets it as a controller input, therefore allowing you to control DOOM running on a PC via the Switch.
While they are able to run DOOM on the Switch, they haven't been able to achieve video or audio output.

TL;DR: Although somewhat possible, DOOM technically isn't running on the Switch, it's just the PC version being controlled remotely using the Switch.
 
Last edited by SimonMKWii,

Kioku_Dreams

Hi, I'm Cynical!
Member
Joined
Jun 24, 2007
Messages
11,289
Trophies
2
Location
In the Murderbox!
Website
www.twitch.tv
XP
13,828
Country
United States
It's not fake, it's just a bit of a misleading title.
They developed a homebrew application for Switch which registers Joy-Con button presses, then sends the data via Wi-Fi to the PC which interprets it as a controller input, therefore allowing you to control DOOM running on a PC via the Switch.

TL;DR: DOOM isn't running on the Switch, it's just being controlled using the Switch.
Judging by the post above this is not true.
 

FunThomas

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 10, 2016
Messages
643
Trophies
0
XP
1,750
Country
Gambia, The
why is it so hard to use the framebuffer for homebrew ? All other things are reversed so amazing fast but for the framebuffer usage ...
Isn't it possible to look in the sdk and reverse how it is done normally ?
 

BvanBart

Gaming addict #2 and some
Member
Joined
Apr 16, 2007
Messages
1,315
Trophies
0
Age
34
Location
Bikini Bottom
XP
1,412
Country
Netherlands
That looks not really plausible to me...

- Switch is in docked mode but output is on TV?
- Switch has lag for input
- Troll Liar.. common... to easy
 

badpix11

Active Member
Newcomer
Joined
Mar 14, 2017
Messages
40
Trophies
0
Location
Fairy World
XP
117
Country
Serbia, Republic of
That looks not really plausible to me...

- Switch is in docked mode but output is on TV?
- Switch has lag for input
- Troll Liar.. common... to easy

You should read the yt description:
Doom itself is running on Switch, there is no video out (frames are rendered in memory, i have that confirmed) and no sound. Joycons are in digital mode, that's why it is so hard to control.
 

KazoWAR

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 12, 2008
Messages
1,951
Trophies
0
Age
34
Location
Winter Haven
XP
2,001
Country
United States
Its in the description, the game is running on the system, there is just no video. what you see on the computer screen is a second client connected to the same server the switch player is on, but in spectator mode. he is using the spectator mode to see whats the switch's player sees.
 
Last edited by KazoWAR,

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    K3N1 @ K3N1: https://youtu.be/pCtNJWsld9k