Soft Bricked

Discussion in 'Wii - Hacking' started by canuckcub, Aug 13, 2008.

Aug 13, 2008

Soft Bricked by canuckcub at 8:37 PM (2,627 Views / 0 Likes) 27 replies

  1. canuckcub
    OP

    Newcomer canuckcub Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    54
    Country:
    United States
    so i was messing with wads and i soft bricked her, i used the Banner image size for the banner icon. so i cant get past the health screen

    my only solution is to get a mod chip right ?

    Which is the best and can they all use the serial port mod so i dont have to have them plugged in all the time ?
     


  2. Hideki-kun

    Member Hideki-kun GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    211
    Country:
    United Kingdom
    Wait, did you manage to install StarFall before you bricked?
     
  3. Brainy142

    Member Brainy142 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    160
    Country:
    Canada
    dam, that sucks. I think she's got a near full brick ouch.... I dont know much about modchips sorry.

    Hope you fix her
     
  4. Joey90

    Member Joey90 Not around any more

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Messages:
    703
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Unless you installed starfall then you need a modchip...

    Which one depends what chipset you have, if you have an old wii you should be able to use a wiikey, which has DVD updates, I don't know about the others...
     
  5. Livin in a box

    Member Livin in a box Livin' in a cardboard box

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    1,794
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    What's your serial number? It's on the bottom of the Wii on a white sticker, marked S/N.
     
  6. canuckcub
    OP

    Newcomer canuckcub Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    54
    Country:
    United States
    i was thinking of getting starfall but didnt . so i will have to mod


    so does the Serial mod work with wall mod chip and will i have to have the mod chip installed at all times
     
  7. Livin in a box

    Member Livin in a box Livin' in a cardboard box

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    1,794
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    Yeah, why not? With a chip, no more of your money will go to Nintendo. After all, who would want to pay £40 for 1 game?

    Not all mod chips work on all Wiis. Did you get your Wii at launch?
     
  8. canuckcub
    OP

    Newcomer canuckcub Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    54
    Country:
    United States
    nah i got it almost a year ago
     
  9. Livin in a box

    Member Livin in a box Livin' in a cardboard box

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    1,794
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    ...

    Right...

    What's your serial number?
     
  10. SenorClean

    Member SenorClean GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    522
    Country:
    Australia
    Are you running 3.3 fw? If you aren't, it'll be fairly easy to make an auto-booting disc with wad manager... if you are, you'll need to already have the twilight hack savegame on your wii - and make an autoboot copy of zelda.
     
  11. canuckcub
    OP

    Newcomer canuckcub Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    54
    Country:
    United States
    i think im running 3.3,it did an auto update when i put in a game i forgot to turn the wifi off

    serial LU318925255
     
  12. fly_us

    Member fly_us GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2007
    Messages:
    130
    Country:
    United States
    from the WiiTracker

    Your Drive Chip is most likely GC2-D2C.

    Your Drive Pins are most likely not cut.

    You might want to get a D2Pro with Wii Clip if you dont know anything about soldering, which has more features than D2CKey. There are many shops that selling those chips.
     
  13. skawo96

    Member skawo96 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    1,925
    Country:
    United Kingdom
    No game other than Wario Land Shake It (JAP) have 3.3 update....

    Anyway, for modchip - Wasabi/Wasabi V2/D2pro.
     
  14. canuckcub
    OP

    Newcomer canuckcub Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    54
    Country:
    United States
    im thinking im going to get the D2Cpro just because everyone recommends it. and the clips mean i can change mod chips if some great one comes out soon... right ?

    And this should allow me to use the wii semi de brick DVD

    cause my wii cant get past the health screen
     
  15. skawo96

    Member skawo96 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    1,925
    Country:
    United Kingdom
    It's not that you will use to repair this brick.
     
  16. canuckcub
    OP

    Newcomer canuckcub Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    54
    Country:
    United States
    what will i use then ? sorry i guess im more n00bish then i thought :-D
     
  17. fly_us

    Member fly_us GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2007
    Messages:
    130
    Country:
    United States
    you will use the autoboot disc of Wad manager to uninstall the WAD that cause banner brick.

    BTW, dont confuse between D2CPro and D2Pro, i wont recommend the D2CPro, which is a clone of D2CKey and non soft-updatable. D2Pro is a better one which you could update by software

    If D2Pro is out of budget, then Wasabi (v1 or 2) or D2Ckey are good alternatives.
     
  18. canuckcub
    OP

    Newcomer canuckcub Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    54
    Country:
    United States
    nah D2pro sounds good,

    http://canadamods.ca/store/index.php?act=v...mp;productId=54

    this is what i want right ?
    and can i get a link of the ISO image of the wad manager disc or what ever ?

    thanks for all the help .... less panicky about the brickint and i will be much more careful about checking over stuff
     
  19. skawo96

    Member skawo96 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    1,925
    Country:
    United Kingdom
    Yeah, my bad...typo...


    I have Wasabi, it's upgreadeble via DVD and such and for D2Pro you need D2Prog, no?



    If (TC) have Twilight Hack, you can use The Legend of Zelda: TP autobootable/Wad manager that is autobootable.
     
  20. canuckcub
    OP

    Newcomer canuckcub Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    54
    Country:
    United States
    I have the the Twilight hack, but its the old version and i think my wii upgraded to 3.3
     

Share This Page