Skin Problem

Discussion in 'CycloDS' started by DespizingU, Mar 17, 2008.

Mar 17, 2008

Skin Problem by DespizingU at 9:02 AM (2,517 Views / 0 Likes) 19 replies

  1. DespizingU
    OP

    Member DespizingU GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 17, 2007
    Messages:
    705
    Country:
    United States
    I'm having trouble with a couple skins. And the trouble is that the top screen of one skin, will appear on the top screen on another skin. And vice versa. I know this was talked about on the TC forums, and there's some way to fix it. But since the forums are down I couldn't get to it.

    Is a simple renaming all that I'm suppose to do to fix it(perhaps just adding a character to one of the top.bmp's)? Or would renaming the top screen mess anything up? I don't have access to my DS right now so I can't experiment. So I thought I would just ask.

    Any help will be appreciated. Thanks.
     
  2. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
    Usually upon switching to a skin that doesn't have an image the right size or correct bit-depth the last skins image wil remain. 98% of skin troubles I had were because the image wasn't saved at the right bit depth.
     
  3. DespizingU
    OP

    Member DespizingU GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 17, 2007
    Messages:
    705
    Country:
    United States
    Well, the one skin that is having trouble I've used before(it's my favorite skin), and always appeared like it should in the Evo. But now I have a few skin on the cart, so one of them must be interfering with this one.

    So I should just go through and remove each skin until I find the one that is interfering?
     
  4. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
    This is what each skin should contain:

    bottom.bmp 145KB
    cheat-icons.bmp 5KB
    menu-icons.bmp 73KB
    scrollbar.bmp 2KB
    skin.xml 1KB
    top.bmp 145KB

    Most likely, if you look through your skins one of the top.bmp or bottom.bmp is gonna be a size other than 145KB and thats the offender.
     
  5. ndsloser

    Newcomer ndsloser Member

    Joined:
    Mar 14, 2008
    Messages:
    33
    Country:
    United States
    Silly questions but where can you get skins?
     
  6. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
    NDSThemes.com is your best bet
     
  7. ndsloser

    Newcomer ndsloser Member

    Joined:
    Mar 14, 2008
    Messages:
    33
    Country:
    United States
    thanks, and coul anyone tell me where I put the file when I download it? I extracted straight to the SD card i.e. wher all the games are. Does it need to go into that other folder, I'll try it in there but if anyone can confirm, that would be great
     
  8. SpectralSounds

    Newcomer SpectralSounds Advanced Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    95
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    NDSThemes.com sucks.

    Their site is slow and they force you to register to download themes. Screw that noise. I should only have to register if I'm uploading themes or posting on forums.
     
  9. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
    True the site is slow, but no registering is required. Pick a skin. Press "Download". Press "No Thanks, Just Download". Press "Download" again. Download box will pop up.
     
  10. ndsloser

    Newcomer ndsloser Member

    Joined:
    Mar 14, 2008
    Messages:
    33
    Country:
    United States
    So I have put the skin file in the CycloDS folder but when I boot it up and go to the settings menu I can't seem to change it. Any ideas as to what's gone wrong?
     
  11. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
    Make a folder in the cyclods folder called skins. Put the skins (each in a seperate folder) into the skins folder. Like this:
    cyclods\skins\MarioSkin
     
  12. ndsloser

    Newcomer ndsloser Member

    Joined:
    Mar 14, 2008
    Messages:
    33
    Country:
    United States
  13. DarkAura

    Member DarkAura Offline

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    2,388
    Location:
    Over there.
    Country:
    Canada
    Actually, you have to register now. Forced memberships for teh win.
     
  14. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
    What is happening to make you think you have to register? Try it again. I wrote those instructions as I was re-trying it to make sure nothing had changed. I just went and re-tried it now. I still have never registered and the login box at the top the page is blank and empty and yet I was/am able to download using the steps I listed above.
     
  15. SpectralSounds

    Newcomer SpectralSounds Advanced Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    95
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    I am still not able to bypass registration in order to download. I tried again after you claimed it was possible to download without registration.

    That unfortunately is not the case for me. When I click on, "No thanks, just download" It sends me to another page that says, "Click the button to start your theme download".

    Upon clicking that button, it sends me to a registration page that says, "Registration - Free and required for unlimited downloads!".

    Nowhere on that page is a link to bypass registration. So, I stand by my above statement. Forced registration sucks.
     
  16. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
    I tried it again and now know what you are doing wrong. On the add comment page, DO NOT put anything in the Human check part or the add a comment part. JUST press "No Thanks, Just Download", thats all you do on that page.
     
  17. SpectralSounds

    Newcomer SpectralSounds Advanced Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    95
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    I didnt put anything in that humancheck box in the first place. I just clicked on the download now button. I'm telling you man, it is not working for me.

    It's not like I'm an ignorant computer user either so you can rule out PEBCAK.
     
  18. DarkAura

    Member DarkAura Offline

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    2,388
    Location:
    Over there.
    Country:
    Canada
    OMG you HAVE to register to get the themes. I tried it without, and I had to sign up.
     
  19. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
    Just tried again and BAM! Registration required. I take back everything I said.

    EDIT: I give up. It seems random. Sometimes it demands I register, other times I can DL no problem.
     
  20. ndsloser

    Newcomer ndsloser Member

    Joined:
    Mar 14, 2008
    Messages:
    33
    Country:
    United States
    I have literally this second downloaded two skins from there(ndsthemes.com) without registration [​IMG]
     

Share This Page