Hacking [SD2Vita] Help, i can't get it to work anymore!

TamarindoJuice

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 30, 2016
Messages
268
Trophies
0
XP
1,322
Country
Brazil
So i did the whole process on my vita phat, worked fine, no problems, SD2Vita was working pretty well.
I got some errors due to plugins and so i decided to reset my vita.
I did it.
Since then i can't get the Sd2Vita to work again, following every step, twice checking everything.
I though it would be my adpater who died for any reason, i got another one (both Version 5).
Still not working.
Tried different SD cards, different adapters, nothing works.
Now i'm trying to set the SD2Vita on another Vita i have (but a slim this time), same problem:

My stpes:

- 0fill on sd using the zzblank.img
- Formated the SD to Exfat on windows, no label name, standard allocation size
- Set the storagemgr under kernel line into the ur0 tai config, copied the module and set as GCD=ux0
- Copied all the content from ux0 to my prepared SD
- Deleted the tai folder on ux0
- Restarted my Vita
- Activated the h-encore and Ta-Da!!!! SD2Vita Memory don't show up, under settings > System it shows just " - ", can't read my SD.

Tried on both vitas, both cards, both sds, nothing works, pelase someone help me about it, what's my mistake?
Maybe cause i formated both my Vitas under the proper Vita recovery menu?
 

TamarindoJuice

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 30, 2016
Messages
268
Trophies
0
XP
1,322
Country
Brazil
Since you already, check that there is no config text in ux0/tai, then probably the problem is either the SD Card, the Adapter or the config in ur0. Post your ux0 config if you can.

It's my second SD2Vita adapter, i brought it new today.
I tried on 3 different SD cards.

# This file is used as an alternative if ux0:tai/config.txt is not found.
# For users plugins, you must refresh taiHEN from HENkaku Settings for
# changes to take place.
# For kernel plugins, you must reboot for changes to take place.
*KERNEL
ur0:tai/storagemgr.skprx
ur0:tai/nonpdrm.skprx
ur0:tai/nopsmdrm.skprx
# henkaku.skprx is hard-coded to load and is not listed here
*main
# main is a special titleid for SceShell
ur0:tai/henkaku.suprx
ur0:tai/download_enabler.suprx
*NPXS10015
# this is for modifying the version string
ur0:tai/henkaku.suprx
*NPXS10016
# this is for modifying the version string in settings widget
ur0:tai/henkaku.suprx

I checked many times, there's no tai folder on ux0

I'm running out of ideas, it's looking pretty weird!
 

Hayato213

( -_・) ︻デ═一' * (/❛o❛)/
Member
Joined
Dec 26, 2015
Messages
10,528
Trophies
1
Location
Vector Industry
XP
5,418
Country
United States
It's my second SD2Vita adapter, i brought it new today.
I tried on 3 different SD cards.

# This file is used as an alternative if ux0:tai/config.txt is not found.
# For users plugins, you must refresh taiHEN from HENkaku Settings for
# changes to take place.
# For kernel plugins, you must reboot for changes to take place.
*KERNEL
ur0:tai/storagemgr.skprx
ur0:tai/nonpdrm.skprx
ur0:tai/nopsmdrm.skprx
# henkaku.skprx is hard-coded to load and is not listed here
*main
# main is a special titleid for SceShell
ur0:tai/henkaku.suprx
ur0:tai/download_enabler.suprx
*NPXS10015
# this is for modifying the version string
ur0:tai/henkaku.suprx
*NPXS10016
# this is for modifying the version string in settings widget
ur0:tai/henkaku.suprx

I checked many times, there's no tai folder on ux0

I'm running out of ideas, it's looking pretty weird!

Config looks fine, you have the storage_config.txt in ur0:tai/ ?
 

TamarindoJuice

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 30, 2016
Messages
268
Trophies
0
XP
1,322
Country
Brazil
Config looks fine, you have the storage_config.txt in ur0:tai/ ?

yes, i do.

MCD=uma0
INT=imc0
GCD=ux0
UMA=grw0

It's happening on both my 2 vita systems, the odd about it is that it was working fine, after i reseted my consoles, it refuses to work :/
May be related to it?
Theres any remaining file from previous SD2vita installation that i should remove manually? I'm confused.
 

Hayato213

( -_・) ︻デ═一' * (/❛o❛)/
Member
Joined
Dec 26, 2015
Messages
10,528
Trophies
1
Location
Vector Industry
XP
5,418
Country
United States
yes, i do.

MCD=uma0
INT=imc0
GCD=ux0
UMA=grw0

It's happening on both my 2 vita systems, the odd about it is that it was working fine, after i reseted my consoles, it refuses to work :/
May be related to it?
Theres any remaining file from previous SD2vita installation that i should remove manually? I'm confused.

Well the Gamesd.skprx file left behind shouldn't affect it , since it is not in the config.txt, what firmware you are on?
 

TamarindoJuice

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 30, 2016
Messages
268
Trophies
0
XP
1,322
Country
Brazil
Well the Gamesd.skprx file left behind shouldn't affect it , since it is not in the config.txt, what firmware you are on?

I'm on 3.68. Everytime i reboot and run h-encore again, the memory storage on system> shows just as traces --
Looks like it can't mount my SD2Vita.
 

TamarindoJuice

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 30, 2016
Messages
268
Trophies
0
XP
1,322
Country
Brazil
Try formatting the card again, I'm using 64kb cluster instead of default.
I Will try it

--------------------- MERGED ---------------------------

Had the same problem once. Only thing that worked with me back then was fully formatting it again and starting over from scratch

Formating the whole console again?
I already did it 4 times now, i'm really getting tired and sad about it :/
 

faz999

Member
Newcomer
Joined
Sep 7, 2018
Messages
10
Trophies
0
Age
77
XP
131
Country
Spain
Thit all that you guys sugested me, still not working.
Any thoughts?
I had the same problem. Solved mine with...

MCD=ux0
INT=imc0
GCD=uma0
UMA=grw0

It's happening on both my 2 vita systems, the odd about it is that it was working fine, after i reseted my consoles, it refuses to work :/
May be related to it?
Theres any remaining file from previous SD2vita installation that i should remove manually? I'm confused.
 

TamarindoJuice

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 30, 2016
Messages
268
Trophies
0
XP
1,322
Country
Brazil
Thank you all, but looks like the SD2Vita don't works on every brand SD Card, first try i did on my Sandisk 64GB A2 it worked with no trouble.
 
General chit-chat
Help Users
  • kenenthk @ kenenthk:
    Ebay
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Oh great.
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    It's a Linux bug.
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Well a bug with their Linux drivers or something.
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    It captures 2x the amount of packets on Windows 10 in a freaking VM where USB access is slower/more latent.
    Gift
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    what is this piece of hardware @gudenau
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Beagle 480
    Gift
  • T-hug @ T-hug:
    Dune 2021 1080p HDRip X264 AC3-EVO
    Gift
  • kenenthk @ kenenthk:
    Dune? Reminds me of seeing my ex naked
    Gift
  • mr_switch @ mr_switch:
    Oh yeah Dune movie is out, watching it later
    Gift
  • mr_switch @ mr_switch:
    Here is hoping 2022 is a good year for DC cinematic universe
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Honestly don't really know what Dune is.
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Anyone here know much about Jetbrains InteliJ Idea?
    Gift
  • Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight:
    Oh, T-hug was here :blink:
    Gift
  • Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight:
    Hey, where the admins at? Come in the chat. I got a idea. How bout a Sound notification or something when someone tags you in chat? :ninja:
    Gift
  • DinohScene @ DinohScene:
    Post it in the v8 feedback thread
    Gift
  • Gift
  • OzKenny1983 @ OzKenny1983:
    Post what sorry? I'm guessing we were talking about this ages ago, but I haven't been on GBATemp in almost a year so my memory is failing me :-/
    Gift
  • DinohScene @ DinohScene:
    feedback and or bugs that may have popped up since the migration to XenForo 2!
    Gift
  • OzKenny1983 @ OzKenny1983:
    Umm...I think you might have the wrong person, since that may as well have been written in Chinese. I have nothing to do with the management of this site, nor have I ever been involved. I'm just a member, and hardly even qualify as that...like I said my last post was almost a year ago lol
    Gift
  • DinohScene @ DinohScene:
    Lol no, Sonic Angel Knight had an idea, best would be to post it in that thread haha
    Gift
  • OzKenny1983 @ OzKenny1983:
    Sorry, don't know Sonic Angel Knight either...
    Gift
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    this new xenforo version keeps logging me out, whyh
    Gift
  • godreborn @ godreborn:
    not sure. I haven't had that issue. the only computer related issue I've been having is with my isp and the smtp server getting authentication errors randomly. I'm going to have to call them again. this started happening again after changing my password.
    Gift
  • godreborn @ godreborn:
    you may have to check the box that says "stay signed in." psx place used to have a problem like this for random people, including myself. that will prevent being logged out or it did anyway.
    Gift
    godreborn @ godreborn: you may have to check the box that says "stay signed in." psx place used to have a problem like...