Rock band 3 and dlc wad's....

Discussion in 'Wii - Hacking' started by MrBananman, Oct 29, 2010.

Oct 29, 2010

Rock band 3 and dlc wad's.... by MrBananman at 5:51 PM (22,440 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. MrBananman
    OP

    Newcomer MrBananman Member

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    49
    Country:
    United States
    Is it possible to get all songs as "purchased" status just as you can on rock band 2? If so, I'm assuming it works exactly the same way as rock band 2 as all the songs etc are on the same server. If not, I'm assuming they have a new encryption key or a new way of verifying dlc.

    So, any word?
     
  2. Maurice10

    Member Maurice10 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    126
    Country:
    United States
    Yes.
    You need to patch ios56 though.
     
  3. Imac007

    Newcomer Imac007 Member

    Joined:
    Oct 30, 2010
    Messages:
    22
    Country:
    Canada
    Hi, I've been able to get my RB2 to load with uloader, as all my DLC is on my HDD.
    When I boot RB3 it freezes when it tries to load the DLC.

    I've patched IOS56 (for TB:RB) so that's ok, unless it's a newer revision.

    Anyone have any thoughts.
     
  4. davidsl_128

    Member davidsl_128 GBAtemp Brightsider

    Joined:
    Aug 19, 2008
    Messages:
    629
    Country:
    Colombia
    ... and how did you patch ios56? Did you downgrade it with Dop-Ios/DopMii, or is there some sort of patcher app?
     
  5. Maurice10

    Member Maurice10 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    126
    Country:
    United States
    Just install whatever latest version with dop-mii and say yes to everything.
    And nobody has gotten nand emulation to work with rb3 yet.
     
  6. Imac007

    Newcomer Imac007 Member

    Joined:
    Oct 30, 2010
    Messages:
    22
    Country:
    Canada
    Thanks....I'll guess I'll have to wait on the emu.
    My IOS are up to date.

    In the meantime, I'll transfer to SD card.
     
  7. davidsl_128

    Member davidsl_128 GBAtemp Brightsider

    Joined:
    Aug 19, 2008
    Messages:
    629
    Country:
    Colombia
    Ok thanks [​IMG] It's a shame that nand emu doesn't work, but 8 gigs should be more than enough for my songs [​IMG]
     
  8. MrBananman
    OP

    Newcomer MrBananman Member

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    49
    Country:
    United States
    for future reference, how did you guys figure this out right away... ios 56 and all. that isn't the same ios that needed to be patched on rb 2 was it?
     
  9. Imac007

    Newcomer Imac007 Member

    Joined:
    Oct 30, 2010
    Messages:
    22
    Country:
    Canada
    It's the same IOS as TB:RB
     
  10. MrBananman
    OP

    Newcomer MrBananman Member

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    49
    Country:
    United States
    meaning rock band 2 uses ios37 and the beatles rock band uses ios56? by any chance could you explain what exactly the rawksd patcher does, or doesnt do to ios37? does it just add the trucha bug to it?
     
  11. Imac007

    Newcomer Imac007 Member

    Joined:
    Oct 30, 2010
    Messages:
    22
    Country:
    Canada
    I don't know HOW any of this stuff works, just that it does. I got all my info from another site.
     
  12. ST75

    Newcomer ST75 Member

    Joined:
    Nov 4, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Rockband 3 works fine on uneek. The only issue is it limits the song list to 1000 songs and that is including the songs on the rockband 3 game itself. Other than that all previous DLC works fine from emu nand.
     
  13. FrankSinatra

    Newcomer FrankSinatra Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    43
    Country:
    United States
    Could someone point me to a guide/info on setting up DLC with RB3? I've tried searching, and all I can find are vague references to what to do, with no real explanation. I never did anything with Rock Band 2, and by this point it seems everyone else already knows what to do from that, and I can't find clear instructions or explanation for someone new to Rock Band stuff.
     
  14. samsonsamson

    Newcomer samsonsamson Newbie

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Messages:
    9
    Country:
    United States
  15. terminal_illness

    Member terminal_illness Dark Hadou Master

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    746
    Location:
    Canada! Mah Fukas!
    Country:
    Canada

    it worked once for me, but when i restarted it never worked again...

    AND i used uloader with cios 222 base 37

    now im using a 32 gb sd card... holds just about everything anyway.
     
  16. jasondrees

    Newcomer jasondrees Newbie

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Canada
    this weeks new dlc isnt marked as purchased so is there going to be a 6th generation coming out soon to be able to get new dlc marked as purchased
     
  17. blackmoor

    Newcomer blackmoor Newbie

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    9
    Country:
    Finland
    I just got rb3 and was testing this dlc purchased method. But I was only able to find 7th generation wads. All new songs after january 11 or so are NOT purchased. Is that because they patched the hole? Or is it possible to get those new wads from somewhere "underground"?
     
  18. LaTeRaLuS24

    Newcomer LaTeRaLuS24 Newbie

    Joined:
    Dec 7, 2011
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I noticed that there wasn't new generation wads either. Because it has been a few months, I decided to make my own. It is posted somewhere "underground'. Try the bay.
     

Share This Page