1. wicksand420

    wicksand420 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Nov 13, 2016
    Messages:
    2,759
    Country:
    United States
    Hey aliaspider, do we need arm to get pico to work?
     
  2. aliaspider

    OP aliaspider GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 14, 2015
    Messages:
    344
    Country:
    Tunisia
    no picodrive works everywhere, it is available on x86 PCs too for example.
    just the dynarec is arm only but that's not needed for WIIU.
     
    Last edited by aliaspider, May 25, 2017
    ploggy, ShadowOne333 and wicksand420 like this.
  3. Opoth

    Opoth Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Messages:
    94
    Country:
    Anyone having any luck with TurboGrafx CD ISO loading via playlist in the XMB UI? I can load them from the ROM folder directly, but only cue files appear there.

    I can actually load the cue files to boot games, but ISO loading via playlist crashes RA whether I specify the cue or bin file in the playlist.
     
  4. A Plus Ric

    A Plus Ric GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2014
    Messages:
    823
    Country:
    United States
    I can try to test it. I was just playing Kung fu masters on Stella for the past hr....for some reason...
     
  5. A Plus Ric

    A Plus Ric GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2014
    Messages:
    823
    Country:
    United States
    So I tested with Fighting Street. Both cores load it normally. (Pce fast and Supergrafx). Using Pce Fast on playlist, it hangs black screen and doesn't freeze just doesn't load (I can hit home button to bring back up the retroarch menu).......but does lock up on Supergrafx as the playlist(have to go hold power on console to turn off console).
     
  6. pedro702

    pedro702 GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    10,486
    Country:
    Portugal
    go for it please we want dosbox xD.
     
    ploggy and wicksand420 like this.
  7. wicksand420

    wicksand420 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Nov 13, 2016
    Messages:
    2,759
    Country:
    United States
    I Second That. DOSBox for everyone!!!!!!!!!!!!!
     
    ploggy likes this.
  8. ploggy

    ploggy WAKA! WAKA!
    Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    3,694
    Country:
    United Kingdom
    IT'S HAPPENING!! We're two cores in already :) Thanks @QuarkTheAwesome --- your name fits perfectly lol
     
    the_randomizer and wicksand420 like this.
  9. Jacobeian

    Jacobeian GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    1,889
    Country:
    Cuba
    I tried to port it on Wii long time ago and AFAIK picodrive is hard-coded for little-endian CPUs,thus won't work on WiiU PowerPC unless you make the emulation code portable.
     
  10. pedro702

    pedro702 GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    10,486
    Country:
    Portugal
    by the way not wanting to be pushy but any chance for a touchscreen keyboard for all the cores that use keyboard? imagine the gamepad screen having a digital tuchscreen keybard and you coul use the right analog stick for mouse emulation basicaly making the wiiu the best old pc emulator without needing a keyboard, this would be amazing imo it would be perfect even for anyone that doesnt want to use a keyboard and mouse.

    i know dosbox wii had a digital keyboard you could use your wiimote on but wiiu with the gamepad would benefict this mutch better.
     
    Last edited by pedro702, May 25, 2017
    ploggy and wicksand420 like this.
  11. wicksand420

    wicksand420 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Nov 13, 2016
    Messages:
    2,759
    Country:
    United States
    Maybe QuarkTheAwesome could take a look at it when he is done?
     
  12. the_randomizer

    the_randomizer The Temp's official fox whisperer
    Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    30,193
    Country:
    United States
    Is there any advantage to PicoDrive over Genesis Plus? Curious mostly.
     
  13. pedro702

    pedro702 GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    10,486
    Country:
    Portugal
    32x support mostly :P
     
    ploggy likes this.
  14. wicksand420

    wicksand420 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Nov 13, 2016
    Messages:
    2,759
    Country:
    United States
    Just for 32x games, there is like 3 good games though.
     
    ploggy likes this.
  15. ploggy

    ploggy WAKA! WAKA!
    Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    3,694
    Country:
    United Kingdom
    I think Pico has 32x support? Gensplus doesnt..

    Holy Crap.... 2 ninja's lol
     
  16. A Plus Ric

    A Plus Ric GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2014
    Messages:
    823
    Country:
    United States
    Hey, if I thought it was something that could be done, I'd pay a bounty of a good amount for the 3do core to be done for one game (I love twisted the gameshow). But I don't think it even plays on the regular one well if at all. Lol
     
  17. pedro702

    pedro702 GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    10,486
    Country:
    Portugal
    3d0 would play like atari jaguar like 10 fps at best so yeah not worthy, you need a monster pc to have 3d0 fullspeed lol.
     
  18. wicksand420

    wicksand420 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Nov 13, 2016
    Messages:
    2,759
    Country:
    United States
    I thought that was a throwing star that whizzed past my head.
     
    ploggy likes this.
  19. QuarkTheAwesome

    QuarkTheAwesome Working for Hugs
    Member

    Joined:
    Apr 19, 2015
    Messages:
    920
    Country:
    Australia
    Okay, I think I might have got it working? Wii U's out of action, so I can't test, but I think should work well enough...
    Dosbox: RPX/ELF

    I'm less confident about this one because I had to make some modifications (adding usleep and access) to the RetroArch frontend, it wasn't just a makefile thing on the client side. This is also sans-dynarec, like the PSX core, so keep your expectations low. If you crash with a DSI or an ISI try the ELF version and post that error message (RPX errors aren't that helpful because the addresses change constantly).
     
  20. wicksand420

    wicksand420 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Nov 13, 2016
    Messages:
    2,759
    Country:
    United States
    Thanks, will try
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Retroarch,