1. drewby

    drewby hey brah
    Member

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    651
    Country:
    United States
    Yeah, I don't have a n3ds so I didnt know that :)
     
  2. NekoMichi

    NekoMichi Retro Collector
    Member

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    1,441
    Country:
    Light intensity could probably be simulated by having some slider in the settings menu. Would be interesting to see how something like extra peripherals could be emulated. :)
     
  3. Plochan

    Plochan Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 22, 2015
    Messages:
    56
    Country:
    Croatia
    what settings? vsync and audio sync? those dont help.

    so far:
    (PCSX: .cia, n3ds, 9.5 emunand, Retroarch 2016 Jan4)
    Final Fantasy Tactics: 20fps with sound skipping (unplayable)
    Xenogears: 35fps with sound skipping (somewhat playable, but with sound off)
    Vagrant Story: 23fps with sound skipping (unplayable)
    Star Ocean The Second Story: 50 fps with sound crackling (playable)
    Suikoden 2: 50 fps with occasional spike down to 35 fps, sound is ok (playable)
    this is based on the first 15min of gameplay.
    ...maybe somebody will find this useful to later compare with future pcsx builds.
     
    Last edited by Plochan, Jan 11, 2016
    enhasa likes this.
  4. Uring

    Uring Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 28, 2015
    Messages:
    77
    Country:
    Micronesia, Federated States of
    hey guys how are your speed on the psx emulator?
    I have 60-50 fps on digimon world 1 and it's awesome, but on megaman x4 I got like 30 fps on gameplay any idea why?
    New3ds gateway emunand .cia build.
     
  5. Xenosaiga

    Xenosaiga Time to switch it up
    Member

    Joined:
    Oct 9, 2015
    Messages:
    1,501
    Country:
    United States
    Try the MGBA player instead of the Gpsp. The MGBA has a setting just for Boktai that allows you to set the sun sensor to whatever you want. But be ready for the game to run at about 30-40 frames
     
  6. muskieratboi

    muskieratboi Rydian's got some competition!
    Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Messages:
    423
    Country:
    Hey guys, been following up on Retroarch, mainly to get the GBA emu going.. I've dumped the DSP file using the homebrew app, but I've got no clue what to do next. Any help?
     
  7. annoyingcalc

    annoyingcalc GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    164
    Country:
    United States
    Using O3DS, Sysnand 9.2 Emunand 10.3, Installing pcsx rearmed as a cia, it crashes upon load. The libRetro logo appears when I hover over it on the home menu, opening it works fine except it kicks me to the home menu (Not "An error occured, please turn the system off") and reboots my 3ds back to sysnand. What's do I do to fix it?
     
  8. EpicLPer

    EpicLPer Nice unless you give me a reason to hate you ;)
    Member

    Joined:
    Mar 13, 2015
    Messages:
    1,056
    Country:
    Austria
    Tried all possible settings, of course the here mentioned ones too. I can't even get near 20 FPS on my New 3DS (installed CIA, EmuNAND, 9.2) for some reason.
    I'm trying Croc - Legend of the Gobbos with the right BIOS files and even the intro videos are only playing with less than 16 FPS.

    I do understand that the 3DS isn't capable enough to run PS X games "amazingly awesome and well" of course due to its limited resources but why should it be stated here in the tutorial when no one ever got it running like that? So obviously someone did ;)
     
  9. Xenosaiga

    Xenosaiga Time to switch it up
    Member

    Joined:
    Oct 9, 2015
    Messages:
    1,501
    Country:
    United States
    From what I understand the DSP dumper will put it wherever it needs to go. And I've also heard from others that it goes as such:
    SD:/3ds/(DSP file)

    So just right into the 3Ds folder where homebrew goes.

    Try just straight up disabling sound. If you can live without any sound for the game then you can sacrifice sound for a better FPS.
     
    Last edited by Xenosaiga, Jan 12, 2016
  10. thebestdogs

    thebestdogs Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 30, 2015
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    Is there any way to add turbo buttons to retroarch cores? The cfg file isn't tool clear.
     
  11. muskieratboi

    muskieratboi Rydian's got some competition!
    Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Messages:
    423
    Country:
    So how do I load the DSP file up in gPSP?
     
  12. ihaveamac

    ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,930
    Country:
    United States
    Settings -> Driver -> Audio: dsp ?
     
  13. muskieratboi

    muskieratboi Rydian's got some competition!
    Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Messages:
    423
    Country:
    Looks like it shows up now, good..

    but alas, an error. "Failed to load audio driver, starting without Audio.." then Crash/Reboot.

    RX9.2E, using the CIA install, latest nightly.

    Did I not save the settings right or something?
     
    Last edited by muskieratboi, Jan 12, 2016
  14. ihaveamac

    ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,930
    Country:
    United States
    no idea, I've not used dsp with the .cia builds so...
     
  15. muskieratboi

    muskieratboi Rydian's got some competition!
    Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Messages:
    423
    Country:
    Same error without it, so..

    I just want to get some Fullspeed GBA emu on this thing. any alternatives, or is gPSP just the best for that?
     
  16. ihaveamac

    ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,930
    Country:
    United States
    assuming Old3DS? I know that gpSP is better when it comes to speed sometimes.

    you might be able to look into the ambassador games and AGB_FIRM patching or whatever.
     
  17. muskieratboi

    muskieratboi Rydian's got some competition!
    Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Messages:
    423
    Country:
    n3DS. sorry, forgot to specify earlier. :)
     
  18. ihaveamac

    ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,930
    Country:
    United States
    oh, well New3DS with gpSP .cia should already be full speed even if you use csnd.... if that's not the case, what games are you trying to use with it?
     
  19. muskieratboi

    muskieratboi Rydian's got some competition!
    Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Messages:
    423
    Country:
    It's straight up crashing on any game I try. Circle of the Moon, FF5, F-Zero, same error.
     
  20. ihaveamac

    ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,930
    Country:
    United States
    try renaming the retroarch folder to back it up. this will allow retroarch to make a new one.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Retroarch, Emulation, Included)