1. Rauliki

    Rauliki GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 24, 2016
    Messages:
    134
    Country:
    Poland
    I have really strange issue. I folowed the guide, inserted payload (reinx.bin), and I see boot logo from reinx, then there is Nintendo Switch logo and .... black screen. I made backup nand and boot with hekate.
    My Switch is 2.3.0. Could it be microsd card? (fat32 formated)
     
  2. Rauliki

    Rauliki GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 24, 2016
    Messages:
    134
    Country:
    Poland
    Ok, tried with different card and reinx works.
     
  3. Reecey

    Reecey Mario 64 (favorite game of all time)
    Member

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    5,632
    Country:
    Can anyone help what folder does the themes go in I cannot get any of them to show up is it> ReiNX/titles/0100000000001000.... or is it a separate folder ReiNx/titles/0100000000001000...
    or something else?
     
    Last edited: Dec 11, 2018
  4. drvipej

    drvipej GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    110
    Country:
    United States
    I have answered my own question..
    6.2 Support is now available! - 12/10/2018
    Guide will be updated soon(tm)!
    Answer, be patient.
     
  5. SushiKing

    SushiKing GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    550
    Country:
    Australia
    hi sorry this is old but i haven't updated mine yet, do I just copy the downloaded file to the switch and replace it?
     
  6. SushiKing

    SushiKing GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    550
    Country:
    Australia
    oops, i tried that and replaced my Reinx folder with the updated one and now it wont boot into it using TegraRCMGUI :(
     
  7. jeremiz

    jeremiz Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    77
    Country:
    France
    At the root of your SD card, be sure to update ReiNX.bin as well. Or delete it.
     
    SushiKing likes this.
  8. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker
    Member

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    2,527
    Country:
    Australia
    Get the latest files from the guide. Make sure you remove reinx.bin from your sd and you are launching the new payload

     
    SushiKing likes this.
  9. spedzilla

    spedzilla Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 13, 2018
    Messages:
    10
    Country:
    Australia
    not sure if i did it correctly or not when i updated, it seemed like it had updated i got the new purple splash screen

    i then went into the toolkit and hit update there just to make sure

    i then updated to 7.0.1 using ChoiDojour

    i know i have stuffed up something as i am getting package magic invalid error after updating to 7.0.1 and i have deleted the ReiNX.bin off root of my SD and i put the latest ReiNX.bin file on my r4s

    but i cant power on standard firmware at all now and if i power on using my r4s i just get package magic invalid error.

    tried again to just delete Reinx and sept folder from SD

    copy the contents from Reinx 2.1 zip over to SD, deleted ReiNX.bin from root of sd

    booted using r4s with the latest reinx.bin on the r4s still getting the error.

    what should i try now?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    hmmm now abit weirder

    tried those steps again and now the boot flash screen keeps switching from atmosphere sept screen and the new reinx purple flash screen.
     
  10. spedzilla

    spedzilla Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 13, 2018
    Messages:
    10
    Country:
    Australia
    followed the troubleshooting steps on the guide and used Hekate to get out of the boot loop and i assume reinx has updated as i have the purple boot logo and everything seems to be working on 7.0.1

    i wonder what will happen next time i power off the switch am i going to have to inject using Hekate everytime now. not going to try it straight away as just glad to have working switch for now.
     
  11. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker
    Member

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    2,527
    Country:
    Australia
    yeah you do, we know this is a bug and are looking on how to fix it
     
  12. spedzilla

    spedzilla Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 13, 2018
    Messages:
    10
    Country:
    Australia
    so i updated to reinx 2.1.1 a few weeks back and it fixed all my issues running 7.0.1 switch firmware with boot loops and everything is fine right now, but i just noticed there is now a 2.2 reinx with support for 8.0 and 8.0.1 is it worth upgrading my firmware on switch or should i wait till its recommended?
     
  13. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker
    Member

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    2,527
    Country:
    Australia
    7.01 for now, nothing needs 8.x yet
     
  14. KnightMars

    KnightMars Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 22, 2019
    Messages:
    39
    Country:
    Malaysia
    Thanks for the guide, I just update Reinx v2.0 to v2.2, and then update the fw from v6.2 to v7.0.1 by Choidojour. :toot:
     
  15. peteruk

    peteruk GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 26, 2015
    Messages:
    2,245
    Country:
    Got a strange one, I suspect it's a misplaced file on my card

    I have an internal chip booting into argonNX, from there I have ReiNX, SX, Atmos, Hekate. All of the other 3 payloads load perfectly fine as intended.

    However when I boot ReiNX I get the Rei splash screen, then sept and then Atmos splash and it boots into Atmosphere instead of ReiNX.

    It has to be a misplaced file, is there anything that stands out ?
     
    Alex-Kidd, kop365 and Citrus-Hombre like this.
  16. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker
    Member

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    2,527
    Country:
    Australia
    You can't dual boot with sept. So you need to choose atmo or reinx
     
    peteruk likes this.
  17. peteruk

    peteruk GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 26, 2015
    Messages:
    2,245
    Country:
    Odd, because it all worked for me before I updated to the latest version of Rei.... Nevermind... thanks anyway
     
    Alex-Kidd, kop365 and Citrus-Hombre like this.
  18. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker
    Member

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    2,527
    Country:
    Australia
    there might be a way with a modified bootloader but that's beyond my realms of knowledge
     
    peteruk likes this.
  19. bowserbaloo

    bowserbaloo Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Messages:
    17
    Country:
    I'm getting black screened here.
    My son's mate tried to update some game I think, which resulted in the Switch powering off. When I now go into RCM and inject the payload (I'm on 2.1.1), I get a quick glimpse of the splash screen and then back to black again.
    So can't currently boot the Switch... disaster and hellfire be upon me. Just at the start of the school holidays too.
    What am I doing wrong? I'm definitely injecting the same bin file that's on my SD card. Switch had been functioning fine until this issue a day or so ago.
    Mario, help me pls....
     
  20. bowserbaloo

    bowserbaloo Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Messages:
    17
    Country:
    It's OK people, calm your hysteria, I got it sorted.
    Switch had just updated to latest OFW, due to my son's mate's twattishness (and I guess mine and my son's twattishness too), so updating ReiNX to latest version got me booting again.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - installation, Official, ReiNX