Region locks and flashcarts?

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Sko, Nov 29, 2010.

Nov 29, 2010

Region locks and flashcarts? by Sko at 6:29 PM (879 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. Sko
    OP

    Newcomer Sko Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Sweden
    Hi, I'm considering buying an Acekard 2i or an M3i Zero (haven't decided yet). I was just wondering if I can buy them from ShopTemp (that i suppose is american) for my european DSi. I want the service "Premium Updates" from ShopTemp since I only have an 1.4 DSi and for an Acekard 2i you need a 1.3 or previous version of DS firmware to update the compatability, I've heard. If I wouldn't need that, I've would have just bought it here.

    Anybody who knows?
     
  2. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    Flashcarts are not region locked in any way. I would recommend getting the AK2i instead of the M3iZero since those users seem to be having quite some trouble kicking their team into gear. You heard right about what the premium updates are (dunno if they changed to updating for 1.4.1 but it doesn't really make a difference)...
     
  3. Sko
    OP

    Newcomer Sko Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Sweden
    Thanks for answering!

    Yeah, I've heard alot good stuff about the AK2i but it doesn't have real time save, a feature that i would probably love since I like to play for just short periods of times, like when riding the bus and such.

    It's a tough choice. The AK2i has some advantages too.
     
  4. Goli

    Member Goli RPG

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    2,571
    Country:
    Chile
    The RTS in the M3Real/iZero is kinda glitchy... I do not reccomend it. Get an AK2i, most DS games have a Quicksave feature OR you could just leave your DS on sleep mode anyways.
     
  5. Sko
    OP

    Newcomer Sko Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Sweden
    What is glitchy about it? Do saves dissapear?
     
  6. Goli

    Member Goli RPG

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    2,571
    Country:
    Chile
    I managed to use it two times, this happened:
    -One time my save got corrupted.
    -Another, when I loaded the game the graphics were all messed up.
    The games also crash sometimes when exiting the RTS menu.
     
  7. Sko
    OP

    Newcomer Sko Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Sweden
    Ok, thanks. I should probably stay away from it in that case. I think I'm going to order an AK2i now. Hoping that everything will work.

    Thanks for the answers!
     
  8. Djay187

    Member Djay187 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 27, 2008
    Messages:
    243
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Can't say I've had RTS's disappear but it doesn't work with every game and the M3 Team really have given up on the support of their card. There's been no updates for the M3i Zero since September, I know the AK2i relies on Normmatt and the rest of the AKAIO Team with the official AK team giving no support what so ever but Normmatt's definitely reliable and AKAIO is a beautiful firmware which now has Anti-Piracy measures.
    As far as compatibility of roms is concerned you can't beat the AK2i with AKAIO apart from maybe a Supercard DSTwo but they're at least twice as expensive.
    Hope this helps.
     
  9. Sko
    OP

    Newcomer Sko Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Sweden
    It did help. Order is sent for an AK2i. I hope that I'll be happy with my choice.

    Thanks everyone, again.

    I'm not sure about my choice of shipping though. I chose a shipping that cost more than half of the order itself (haha? [​IMG]) I want it fast since I want it for a 5-6h long trainride. Just to be sure of it getting here in time I chose to ship it here for 18.49, or something (I'm such a sucker...). I realize now that it's kind of stupid, though. It would have had more than 3 weeks to get here in time.

    Oh well, it isn't the end of the world.
     
  10. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    While real-time save is a nice feature, DS games don't really need it as you can just close the DS at any time to enter sleep mode (and some games even make special sound effects when you close/open the DS), which saves a lot of battery.
     
  11. Sko
    OP

    Newcomer Sko Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Sweden
    Yeah, I've thought about that. I didn't think it would save much battery as I only thought it was the screen that shut down. But if it's like a sleep mode, then I guess RTS doesn't matter that much.
     
  12. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    It's been mentioned a few times, though often overlooked, but the AceKard team doesn't 'give no support'.
    They were one of the first teams to release an update for 1.4.1.
     
  13. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    And they also released an update for the official firmware to solve the "bad batch" issue at the same time as AKAIO.

    They just leave the OS/Game updates to AKAIO because doubling effort for no gain is fucking retarded.
     

Share This Page