R4i-SDHC Error

Discussion in 'R4 DS' started by Maryy, Jun 14, 2010.

Jun 14, 2010

R4i-SDHC Error by Maryy at 2:37 AM (2,093 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. Maryy
    OP

    Newcomer Maryy Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    36
    Country:
    Portugal
    Hi there,

    I'm suddenty start having this error when I click on the R4i icon to access my card:

    System date error! Please check NDS System date.

    Tried to change the DSi system date on the definitions, but if I do, the game will say: savfile not founded!
    What can I do to fix this?


    My card is a R4i-SDHC, came in a redbox. Here's the card site: www.r4i-sdhc.com



    EDIT1:
    I found on the site this FAQ:
    Question: “System date error! Please check NDS system date.”
    Answer: Please NDS game system date can be updated to the current date.

    But I cant understand what answer is this.. maybe is because i have bad english :S
     
  2. injected11

    Member injected11 Crescent Fresh™

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    1,776
    Country:
    United States
    There was a bug in the v1.09b firmware that gave that error. Download the fixed v1.09c firmware from www.r4i-sdhc.com.
     
  3. hundshamer

    Member hundshamer GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    1,810
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    You can go to www.r4i-sdhc.com and update to 1.23b.

    If you want to update via Wi-Fi then rollback the date to 06/13/2010 and the error will bo gone. After you update you can change the date back to today.
     
  4. Maryy
    OP

    Newcomer Maryy Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    36
    Country:
    Portugal

    ok, when I get home I'll try this out.

    Thank you so much! [​IMG]
     
  5. Maryy
    OP

    Newcomer Maryy Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    36
    Country:
    Portugal
    Ok, now I can go to the games menu, but when i click on a game it appears:

    It says ''savfile not founded!" [​IMG]

    EDIT1:
    Tried to format the 8Gb microSD(FAT32)
    Tried to re-downoad the firmware and put it in the microSD
    Tried to put on and off the DMA, and SwReset

    EDIT2:
    GOT IT!
    I formated my microSD with panasonic SD formatter and put the R4i V1.23b English back on the SD card and no more savfile error! [​IMG]

    Hope that this thread helps someone with the same problem [​IMG]

    Thanks for all the help given [​IMG] [​IMG]
     

Share This Page