R4i gold clone help

Discussion in 'R4 DS' started by chardymardy, Nov 9, 2012.

Nov 9, 2012

R4i gold clone help by chardymardy at 11:55 AM (2,281 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. chardymardy
    OP

    Newcomer chardymardy Newbie

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    2
    Country:
    Philippines
    Hello all, I'm a first time poster here and I'm still a little confused with how things work around here so please do bear with me good sirs.

    I have an R4i gold card and the website written on the card itself is www.r4i.ndsi.in
    so I'm assuming that this card is an R4i gold clone.
    I tried going to the site to update my firmware so that I could play Pokemon Black Ver. 2 [AP patched version] after the update to ENG v3.0 firmware from the site it still doesn't play. I also tried installing Wood r4 AND YsMenu but it still doesn't work.

    So I'm at my wits end on this and I guess my question is, will there be any way for me to play Pokemon Black Ver. 2 on my R4i gold clone card? And how would I go about doing this?

    Thanks for your answers.

    (attached is a picture of how my r4i gold box looks like but the website is the one stated on the above post.)
    13480260850.jpg
     
  2. prectorian

    Newcomer prectorian Chef Kirby

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    65
    Country:
    Scratch WOOD R4, you cart will not run it. Only R4i Gold from R4ids.cn can run WOOD R4. Your last resort is to try YSMENU/TTMENU. Latest from RGF is v.6.94. Find it on filetrip.

    First things first, make sure your R4i can work on it's own first. Make sure it's updated to the latest firmware as per provided in it's official website as written on your cart's sticker/box that came with it. Make sure you don't add a wrong version, make sure the kernel/firmware you updated to is appropriate as according to what your cart is. Otherwise it will not work. Be careful. You should make a backup before updating/upgrading your cart's firmware. If you didn't, well.....wish you luck...

    Only then you back up the SD Micro's content to your computer, re-format the SD Micro, then add either YSMENU/TTMENU (depends as per mentioned in the compatibility list provided in the package) in to the card. Then you also re-insert the backed up files to the SD Micro again, make sure to keep a back up just in case something you did messed up. When playing on YSMENU/TTMENU with the latest version, use unpatched/clean rom. Do read the instruction provided by RGF. YSMENU/TTMENU is a secondary firmware, not a replacement of the R4's main firmware. It only work if the R4 can load on it's own, otherwise will not.
     
  3. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    Ok
    lets establish some things
    Yes your card is a Clone
    Wood Will NEVER load on this card

    First
    your rom is not what you want
    you need the Clean Black 2, no patches or AP patches applied to it

    Second
    you need your card Kernel 3.0 on the micro SD card, which you have

    Thrid
    get RGF 6.94 Kernel
    open the GEi_R4i YSMenu
    and paste the contents of that fodler into your micro SD card

    now the card is setup

    now first when you load the card on the NDS you MUST! boot the YSMenu.nds every time before you load any game

    after you have booted the YSmenu.nds you can now boot your games

    all of your games will need to be Clean, or you will get a -4 error and will fail to load
     
    Jiehfeng likes this.
  4. Jiehfeng

    Member Jiehfeng The Moon over the Sun

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    3,875
    Location:
    now here
    Country:
    United States
    What an awesome guide :yay:
     
  5. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Jiehfeng likes this.
  6. Jiehfeng

    Member Jiehfeng The Moon over the Sun

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    3,875
    Location:
    now here
    Country:
    United States
  7. prectorian

    Newcomer prectorian Chef Kirby

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    65
    Country:
    I'd rather choose R4i Gold from R4ids.cn. Cheaper and can run WOOD R4. :P
     
  8. Jiehfeng

    Member Jiehfeng The Moon over the Sun

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    3,875
    Location:
    now here
    Country:
    United States
    DSTWO can run any rom and has awesome emulators and plugins.
    Works perfectly fine with me.
     
  9. prectorian

    Newcomer prectorian Chef Kirby

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    65
    Country:
    True, but let's not forget it's more expensive and sucks up battery.
     
  10. Jiehfeng

    Member Jiehfeng The Moon over the Sun

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    3,875
    Location:
    now here
    Country:
    United States
    Well I have it and I have no problems with the battery.
    Well then it's just my opinion
     
  11. chardymardy
    OP

    Newcomer chardymardy Newbie

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    2
    Country:
    Philippines
    Great, let me go ahead try this out and see what happens.:) (keeping fingers crossed.)
     
  12. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    hiya,
    you can ignore them
    as assume your only loading on a NDS Phat or Lite

    i would only buy a new one if you have a 3DS
     
  13. Jiehfeng

    Member Jiehfeng The Moon over the Sun

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    3,875
    Location:
    now here
    Country:
    United States
    Yeah, Ignore ^_^
    Cause it doesn't help anyway :P
     
  14. RobSocksLesauteu

    Newcomer RobSocksLesauteu Newbie

    Joined:
    Apr 25, 2012
    Messages:
    8
    Location:
    WALES BABY!
    Country:
    United Kingdom
    Try this file, it worked for me, just cannot get the usrcheat to work......it lets you select the cheats, they just wont work :S

    http://www.sendspace.com/file/hlf3hl

    EDIT: Can you let me know if it worked for you pls ?
     

Share This Page