1. novemberend

    novemberend Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 25, 2009
    Messages:
    18
    Country:
    Switzerland
    the message"LOADING..." on the DSi's top screen, is shows that loading Kenerl softare failed. you should confirm there're the belowing files on TF card's root-directory:
    moonmemo ---Sub-directory
    moonshl2 ---Sub-directory
    R4iMenu ---Sub-directory
    R4 ---DAT file
     
  2. zub

    OP zub Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    Thanks for your message. Alright so clearly I am dumb when it comes to this stuff.

    Do I have to

    a) Setup the card like an R4I with the files you indicated, (From http://www.r4ultra.com/guide.htm) then run the firmware update file?

    or

    b) Setup the card like an Acecard with files from ak2i_setup.zip then run the firmware update?

    Thanks!
     
  3. zub

    OP zub Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    Also in relation to the above, where would I put the r4ifw_update_14_DSi.nds file so it updates it? Also where do the games go?

    Also the official firmware only includes the following:

    _system_ (folder)
    moonshl (folder)
    _ds_menu.dat
    _ds_menu.ini
    _ds_mshl.nds

    So I ended up applying the above to the microsd card, plus added the folders from your post. The DSLITE booted up. I had three options - Multimedia, games, and boot from slot 2. The only way I seemed to be able to run r4ifw_update_14_DSi.nds was from multimedia. Once run, I put it in the DSI however still got "an error has occurred".

    What am I missing?
     
  4. zub

    OP zub Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    Alright I figured it out. I clicked one of the buttons (A) and then highlighted the file and clicked A again. It updated it.

    Now when I run it, it shows it as R4 revolution for DS. I imagine it is supposed to say this rather than R4I.

    Games location: Can I make any folder (E.g. games) and just put them in?

    Will this be the standard interface? Or is there a better one?

    Thanks again
     
  5. renes2

    renes2 ~New World~
    Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    257
    Country:
    Germany
  6. nadoon

    nadoon Banned
    Banned

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Messages:
    257
    Country:
    By the way, the acekard2i 1.4 update works with R4i Ultra.
     
  7. xenfinityx

    xenfinityx Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    thanks im glad i found this site i had about 10 angry women because i didnt see these cards didnt wok on the new dsi's or the updated ones .They really need to put that in big letters on there site or if they do then i need to read better. Anyway thanks a ton
     
  8. MonochromeKiss

    Newcomer

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Does this process work on an R4i-II Revolution? I Can't Seem to make mine work. Thanks!~
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - working, r4ultra, (from