R4 team? which firmware?? kernel 1.19???

Discussion in 'R4 DS' started by cleun018, May 26, 2009.

May 26, 2009
  1. cleun018
    OP

    Newcomer cleun018 Newbie

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    Korea, South
    hi,

    I got my R4 like 2 weeks ago and I still cant get it to work.
    Thinking of getting another one. but just before do that I was hoping maybe someone could point out sumthing really simple and save the day for me.

    description: the box, the adaptor ... they all say "R4 revolution for DS (ndsl/nds)... the site it refers to is "www.rds.com" next to that(on the bottom-right corner) it says MicroSD USB 2.0
    HOWEVER, I unscrewed the adaptor's cover and took a look at the chip. it looks EXACTLY like the pic they provide on www.r4team.com

    my attempts:
    `1stly I tried other r4s with my nds and they all worked so it shouldn’t be the DS machine.
    `I also tried my 2gigkingston memory card with a different R4 and it worked, so its not the memory chip
    so I nailed it down to my R4. I figured that it must be the FIRMWARE.
    `I tried kernel 1.18, 1.17 1.16 in all languages - doesnt work!
    `Ive also tried kernel 1.19 from the R4team.com site - Nope!
    `I even tried the ones for N5, SDHC R4pro… NOTHING WORKS!!!

    HELP ME please.....any kinda tips would be greatly appreciated.

    Cheers everyone.
     
  2. j2011

    Newcomer j2011 Advanced Member

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    What exactly can't you get to work about it?

    does it just not load games?

    does it tell you that no TF card is inserted?

    does it just not boot up at all?
     
  3. Depravo

    Global Moderator Depravo Jaded curmudgeon

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    5,082
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
  4. cleun018
    OP

    Newcomer cleun018 Newbie

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    Korea, South
    oh .. so much for being detailed

    its the loading screen problem.

    and ...I've also tried YSmenu ... its still stuck on the loading screen.
     
  5. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
    The you've either got a clone made to look exactly like the real or R4 or your R4 is faulty. Try all the different fake firmwares until one works. Or use R4YSauto to create a YSmenu firmware but select Clone/Fake instead of real R4.
     
  6. xshinox

    Member xshinox GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 6, 2007
    Messages:
    965
    Country:
    United States
    if nothing mentioned works for you, then i guess you shouldnt havent gotten them fake R4's. they stopped making official R4's a long time ago. you should just get a different flash cart like acekard2i or cyclo ds.
     

Share This Page