R4 SDHC v1.34 firmware help!

Discussion in 'R4 DS' started by AsmodeusNOIR, Dec 2, 2010.

Dec 2, 2010
  1. AsmodeusNOIR
    OP

    Newcomer AsmodeusNOIR Newbie

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    Recently trying to update my firmware from 1.21 to the recent 1.34 but sadly every time I place it on the SDHC card it says LOADING then crashes to a black screen.
    Been trying to read up on solution but so far nobody has had the exact same problem with the exact same card I have.
    Help me please?

    Here are the pictures of my card, to see if anyone knows:
    [​IMG]
    [​IMG]

    Thanks in advance.
     
  2. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    You are getting it from the URL on the cart, right?
     
  3. AsmodeusNOIR
    OP

    Newcomer AsmodeusNOIR Newbie

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    Yep, I've also tried a few others without success.
     
  4. AsmodeusNOIR
    OP

    Newcomer AsmodeusNOIR Newbie

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    Anybody? Anything?
     
  5. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Buy a better card.
     
  6. Bunie

    Member Bunie #1 Princess

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    553
    Location:
    Pleasureville, KY
    Country:
    United States
    Format MicroSD. D;

    or completely erase old firmware before adding new? Idk. too lazy to help D;
     
  7. Sephxus

    Member Sephxus GBAtemp Fan

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    327
    Location:
    Pomona, CA
    Country:
    United States
    This is the back of the cart that works with the 1.34 firmware you mentioned.
    [​IMG]
    Check your cart's website.
     
  8. AsmodeusNOIR
    OP

    Newcomer AsmodeusNOIR Newbie

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    That's odd, because it was http://www.r4sdhc.com/ on the box, but the firmware there doesn't work on it.
    Does anybody else have the cart I have?

    EDIT: I might have found out the problem; it could be an R4 Ultra.
    Checking the firmware (perhaps it was badly packaged or clone of a clone).

    FURTHER EDIT: Nope. The 1.56 R4Ultra firmware has the same problem as the 1.34 firmware for the R4SDHC.
    Gets passed the LOADING screen and then just has two black screens.
    Only the 1.21 firmware is working and it's been so long since I updated to that I can't remember how I got that one and which Card it was for.
    Further assistance would be very appreciated.
     
  9. AsmodeusNOIR
    OP

    Newcomer AsmodeusNOIR Newbie

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    No money as of yet, which is why I'm trying to sort this cruddy card out.
     
  10. Fer476

    Newcomer Fer476 Member

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    32
    Country:
    Mexico
    I have the same cart as you and 1.34 works fine =/
     
  11. AsmodeusNOIR
    OP

    Newcomer AsmodeusNOIR Newbie

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    Hmm, that's odd.
    For some reason the only firmware working on mines is the one I originally downloaded and started with.
    It works with most games too. Just not the really recent ones.
    I'd just like to upgrade. :C
     
  12. goncalodoom

    Member goncalodoom GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    353
    Location:
    portugal
    Country:
    Portugal
    just use YSMENU and you get to play most of the games you want
     
  13. CalamityDjenn

    Member CalamityDjenn GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    162
    Location:
    Quimperlé
    Country:
    France
    Did you made a backup of you card before erasing everything?

    You could try that kernel : http://www.r4i-gold.com/en/download/Kernel...010/0514/8.html

    If it does not work, then try using your original R4.dat file (place it at root of your card ( / ).
    If it still does not work, try keeping your original files and just copy the new :
    GAMEINFO.DAT
    map.bin
    savlib.dat
    R4iLoader.dat (optionnal)
     
  14. AsmodeusNOIR
    OP

    Newcomer AsmodeusNOIR Newbie

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    Yeah, I made a backup, it's what I'm using just now.
    I'll try using these files and get back to you about it.
    Thanks. [​IMG]
     
  15. CalamityDjenn

    Member CalamityDjenn GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    162
    Location:
    Quimperlé
    Country:
    France
    If it still does not work, give up on that for the moment and just use a dual boot method using YSMenu/DDSTT to play new games [​IMG]
     
  16. AsmodeusNOIR
    OP

    Newcomer AsmodeusNOIR Newbie

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    Yeah, I do have YSMenu on it, I was just hoping mines would have been able to use the Pokémon Black fix.
    Guess I'll just have to wait til after christmas.
    DSTwo, ahoy!
     

Share This Page