r4 pokemon platinum prob

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by wkxrawr, Jun 26, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
Jun 26, 2009

r4 pokemon platinum prob by wkxrawr at 7:35 AM (1,006 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. wkxrawr
    OP

    Newcomer wkxrawr Newbie

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Hello all. I'm new to this r4 gaming thing and therefore I am new to this website.

    Anyways, I managed to get all of my cheats and games working except pokemon platinum. I don't even know why because I read in other threads that I should move the cheat file on r4cce all the way to the top and I did that but it still won't show up. The weird thing is, the world ends with you game cheats work fine and taht starts with a W.

    I have no idea why this isn't working or how to fix it.

    Help a noob!!! and plz dont flame if there was a thread like this and there was a solution. Please just direct me there without the flames. that would be nice.

    TY [​IMG]

    EDIT:btw its an r4 sdhc if that helps
     
  2. xbones090

    Newcomer xbones090 Advanced Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    50
    Location:
    netherlands
    Country:
    Netherlands
    try using ysmenu
     
  3. wkxrawr
    OP

    Newcomer wkxrawr Newbie

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I tried to do that ysmenu conversion thing or whatever

    the ysmenu firmware thing

    anyways, when i try to boot it up it gets stuck at LOADING

    [​IMG]
     
  4. xbones090

    Newcomer xbones090 Advanced Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    50
    Location:
    netherlands
    Country:
    Netherlands
    ok thats weird there is one thing you can try remove all of your other cheats exept pokemon mayby that will work [​IMG]
     
  5. wkxrawr
    OP

    Newcomer wkxrawr Newbie

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    well i tried that and what happened was when i selected pokemon and pressed Y for cheats nothing even popped out

    no message no nothing like nothing came out and im pretty sure it froze. it doesnt tell me theres no cheat file it just doesnt open it
     
  6. xbones090

    Newcomer xbones090 Advanced Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    50
    Location:
    netherlands
    Country:
    Netherlands
    does the game-id match
     
  7. kenzspellz

    Member kenzspellz GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 28, 2009
    Messages:
    114
    Location:
    GBAtemp-NDSL:PokemonFan =P
    Country:
    Singapore
    ok follow this steps:"Click on the picture to maximize them"

    put ur micro sd into ur card reader
    open your r4cce
    load on r4cce with the cheat file u have in ur micro sd from the database
    select pokemon platinum
    and look over to the right side of r4cce you will see the "..."button.
    [​IMG]
    click it and a pop up will appear and select pokemon platinum in ur micro sd folder
    [​IMG]
    save over ur existing cheat file in ur micro sd.
    done !

    if the picture are not clear enough,check here
    image 1 "..."
    image 2 selecting ur file to get id
     
  8. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    use the firmware for r4 from r4li.com
     
  9. wkxrawr
    OP

    Newcomer wkxrawr Newbie

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    ya even when the game id matches it doesnt show anything. like it still doesnt say cheat file not found it doesnt open anything

    and elixer use the firmware for r4i?
     
  10. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    i said that based on the assumption you have a DSL capable original r4 not any clone like r4 sdhc, r4 iii and etc

    so if you are having an original r4 just use the firmware for r4
     
  11. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    just learn how to use the search function, this question has been asked loads of times already. sigh another self important noob
     
  12. mikeym1979

    Newcomer mikeym1979 Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    United States
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page