Question: shiny gold on DS?

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by BORTZ, Jun 25, 2008.

Jun 25, 2008

Question: shiny gold on DS? by BORTZ at 11:11 PM (1,163 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. BORTZ
    OP

    Global Moderator BORTZ wtf, nintendo

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    10,637
    Country:
    United States
    hi, yall. i was messing around today and found pokemon shiny gold. now i know you need an emulator to run the actually remake, but is it possible to find one that is supported for the ds?

    ( im sure i could find the answer myself, but im lazy. so 10 internetz to whoever gets me the answer [​IMG] )
     
  2. Monster On Strin

    Member Monster On Strin GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    332
    Location:
    The other side of the internet
    Country:
    United States
    there is no .nds version cuz its a hack of fire red a GBA game
    You can play it if you a 3 in 1 or m3 real( dont reccommend playing on m3)
    P.S. just play it on your computer with a gba emulator preferably vba
     
  3. cosmo2389

    Member cosmo2389 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Messages:
    421
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    If you have a slot 2 cart you could probably play it directly from that... Not exactly sure though because I have yet to buy a slot 2 cart myself.

    Currently I'm playing it on my PSP...
     
  4. Scathraax

    Member Scathraax GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    246
    Location:
    Illinois
    Country:
    United States
    This is somethin' I've wanted to know myself..

    Note, I'd like to get Shiny Gold and possibly Emerald working on my 3in1, if that's at all possible.
     
  5. thedicemaster

    Member thedicemaster GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    2,412
    Country:
    Netherlands
    the shinygold patch corrupts the header(nintendo logo) of the game.
    this is a little verification to prevent non-licensed software from running.

    you can easily fix the header with gbata.
     
  6. Scytheandsickle

    Member Scytheandsickle GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    253
    Country:
    United Kingdom
    Doesn't SG have to use save states?
     
  7. Monster On Strin

    Member Monster On Strin GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    332
    Location:
    The other side of the internet
    Country:
    United States
    No you were supposed to set it to a special save format or someting in vba
     
  8. Scathraax

    Member Scathraax GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    246
    Location:
    Illinois
    Country:
    United States
    I found out how to get ShinyGold working on an EZFlash 3in1, so if you have one yourself, that's a perfect option.

     

Share This Page