Hacking Question about the SD2Vita maximal microSD Cardsize

Bernhard

Psycho
OP
Member
Joined
May 2, 2016
Messages
825
Trophies
0
XP
1,361
Country
United States
I plan to buy a 400gb sd card
because it is in a specialoffer (only for 150 dollar)
it is the sandisk one...
and i wanted to ask if it would work with the sd2vita adapter as well..
do i get the maximal 400 gb size?

would appreciate every help
 

Tom Bombadildo

Dick, With Balls
Editorial Team
Joined
Jul 11, 2009
Messages
14,460
Trophies
2
Age
28
Location
I forgot
Website
POCKET.LIKEITS
XP
18,356
Country
United States
Theoretically it'd support the max site exFat would support. Via USB on the PSTV, the Vita has been known to work with most 1TB HDD, some 2TB hdds, and I've seen one or two people say 3TB works, so I can't think of any reason why it wouldn't.

In practice, however, I'm not aware of anyone buying one and trying it. If you do buy one, be aware that there's a possibility it might not work. Most I've seen is 256GB, so my guess would be it'd work just fine.
 
  • Like
Reactions: Bernhard

Bernhard

Psycho
OP
Member
Joined
May 2, 2016
Messages
825
Trophies
0
XP
1,361
Country
United States
Theoretically it'd support the max site exFat would support. Via USB on the PSTV, the Vita has been known to work with most 1TB HDD, some 2TB hdds, and I've seen one or two people say 3TB works, so I can't think of any reason why it wouldn't.

In practice, however, I'm not aware of anyone buying one and trying it. If you do buy one, be aware that there's a possibility it might not work. Most I've seen is 256GB, so my guess would be it'd work just fine.
Dam ok i will see...
if it doesnt work, i guess i would put it in my switch ...
but if i write the zzblakn on it... will the sdcard be messed up?
EDIT: so can i use the sdcard after i ve formatted it again after wirtting the zzblank thing on it ?
 
Last edited by Bernhard,

Bernhard

Psycho
OP
Member
Joined
May 2, 2016
Messages
825
Trophies
0
XP
1,361
Country
United States
Sure, you just reformat it.
ok dam i ve a lot of hassles with the consoles i own :D.
so you guess the zzblank thingy is only on the card after formatting it once?
i thought the sd card needs to be reformatted after putting the zzblank thing on it in order to work ?
 

Bu2d85

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 6, 2014
Messages
1,042
Trophies
0
Age
37
XP
1,099
Country
United States
USBMC does all of the work for you. The only thing you need to do is format it in FAT32 or exFat.
 

Bernhard

Psycho
OP
Member
Joined
May 2, 2016
Messages
825
Trophies
0
XP
1,361
Country
United States
USBMC does all of the work for you. The only thing you need to do is format it in FAT32 or exFat.
u mean with USBMC the system on the vita that reads the storage provided? :D i ve never read the USBMC it s completely new for me...
i ll formate it in exFat i guess... fat32 is slow :O
 

sj33

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 22, 2013
Messages
4,064
Trophies
1
XP
4,662
Country
Japan
If you need extra storage, remember you can still use your Vita memory card for some things.

I have a 200GB MicroSD card set as ux0. This is the main card. Vita games have to be installed to this so I use this for Vita games exclusively.
I also have a 64GB Vita memory card, which I have set as uma0 (i.e. secondary card). This can only be used by homebrew that can detect the second card, so I use it to store roms for Retroarch as well as PSP and PS1 games for Adrenaline.

Some emulators such as uae4all and mgba only detect the main memory card, so those roms go on the 200GB. Otherwise, the 64GB is my retro rom card.
 

Bernhard

Psycho
OP
Member
Joined
May 2, 2016
Messages
825
Trophies
0
XP
1,361
Country
United States
If you need extra storage, remember you can still use your Vita memory card for some things.

I have a 200GB MicroSD card set as ux0. This is the main card. Vita games have to be installed to this so I use this for Vita games exclusively.
I also have a 64GB Vita memory card, which I have set as uma0 (i.e. secondary card). This can only be used by homebrew that can detect the second card, so I use it to store roms for Retroarch as well as PSP and PS1 games for Adrenaline.

Some emulators such as uae4all and mgba only detect the main memory card, so those roms go on the 200GB. Otherwise, the 64GB is my retro rom card.
i ve got the 64 GB one set for uma :D (now i ve got another 64 gb microsdcard )

i wanted to go big :( thats why i want to use the 400 gb sd card (it has good critics)
 

Tom Bombadildo

Dick, With Balls
Editorial Team
Joined
Jul 11, 2009
Messages
14,460
Trophies
2
Age
28
Location
I forgot
Website
POCKET.LIKEITS
XP
18,356
Country
United States
USBMC does all of the work for you. The only thing you need to do is format it in FAT32 or exFat.
yifans original USBMC has nothing to do with the SD2Vita itself, it's for PSVSD on 3g Vita's and USB drives on the PSTV.

@OP, you run the zz_blank.img, and then format it to exFat or FAT32 or whatever you like. exFat is the preferred.
 
  • Like
Reactions: Bernhard

Bernhard

Psycho
OP
Member
Joined
May 2, 2016
Messages
825
Trophies
0
XP
1,361
Country
United States
yifans original USBMC has nothing to do with the SD2Vita itself, it's for PSVSD on 3g Vita's and USB drives on the PSTV.

@OP, you run the zz_blank.img, and then format it to exFat or FAT32 or whatever you like. exFat is the preferred.
ah ok so nothing to think about for now i guess :)

thank ya all
i ll report how the 400gb model works :)
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    BlazeMasterBM @ BlazeMasterBM: what