psp home menu not responding

Discussion in 'PSP - Hacking & Homebrew' started by szh, Jul 30, 2011.

Jul 30, 2011

psp home menu not responding by szh at 10:39 AM (1,501 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. szh
    OP

    Newcomer szh Member

    Joined:
    Aug 22, 2009
    Messages:
    47
    Country:
    Singapore
    um hi guys i'm new to psp modding so i kinda have this problem.

    i bought a psp1000 off my friend which was already modded with 5.50 gen d3 and my backups worked perfectly. just a few days ago however, i was playing soulcalibur broken destiny when i wanted to return to the menu to pick another game.

    when i pressed home, the menu asking "do you want to return to the home menu?" appeared but pressing left and right didn't register - i.e. i couldn't select yes. what's weird is that the game was still registering the left/right inputs. so i forced shutdown the psp by holding the power switch.

    after that when i tried to turn it on, the green light would only turn on for about 10 seconds before turning off. the lcd didn't display anything. removing the battery and plugging the ac adapter did the same, but leaving the battery in and plugging in the ac adapter resulted in me unable to turn the psp on at all (light remains orange).

    i took out the battery and left it overnight. the next day it worked and turned on. i launched soulcalibur again and the problem happened again.

    what do i do to fix the problem? it shouldn't be a brick right? (maybe it will turn on tomorrow)

    thanks for any help!
     
  2. DeltaBladeX

    Member DeltaBladeX GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    331
    Country:
    New Zealand
    When that happens, try removing the memory stick from the system, see if it boots up without it. Maybe something on the stick is causing problems, and if it is, it will help narrow down the problem at least.
     
  3. szh
    OP

    Newcomer szh Member

    Joined:
    Aug 22, 2009
    Messages:
    47
    Country:
    Singapore
    it behaves the same way whether the memory stick is in the system or not.

    thanks for the suggestion though [​IMG]
     
  4. szh
    OP

    Newcomer szh Member

    Joined:
    Aug 22, 2009
    Messages:
    47
    Country:
    Singapore
    okay after waiting a day with the battery out (this somehow allows me to access the xmb like normal) i reflashed with 5.50 gen-d3 (full) using hellcat's recovery flasher. after flashing and restarting it goes back to the blank screen with green light state whenever i turn it on. however it's not a brick since after i left it for a day (with the battery out again) it started up again.

    i held R while turning it on to access the recovery menu and it again falls into the blank screen with green light.

    any help would be appreciated.

    thanks!
     
  5. Jolan

    Member Jolan Unlimited Bear Works

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    1,384
    Location:
    Netherlands, currently
    Country:
    Bulgaria
    Install something that's not 5.50 gen-d3, like a fresh 5.00 via Hellcat, then reset system settings and install 6.20 OFW, and then try to install 6.20 PRO-B8 or whichever version you want.
     
  6. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    Get a new battery
     
  7. szh
    OP

    Newcomer szh Member

    Joined:
    Aug 22, 2009
    Messages:
    47
    Country:
    Singapore
    i was going to install 6.20ofw like you said, but my brother decided to play tekken on it first. the menu asking "do you want to return to the home menu?" appeared but pressing left and right didn't register, just like above. force shutdown resulted in a green light and black screen too.

    the difference this time is that it's been a few days and it refuses to turn on. it shouldn't be a brick since i didn't interrupt any firmware flashing or anything...? but now i can't flash ofw 6.20 and...

    what can i do?
     
  8. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    This guy gave some good advice last week.
     
  9. szh
    OP

    Newcomer szh Member

    Joined:
    Aug 22, 2009
    Messages:
    47
    Country:
    Singapore
    oh sorry i forgot to reply to your advice [​IMG] i did borrow my friend's working battery and the result was the same. anyway it shouldn't be a problem with the battery right...? since taking out the battery but plugging in the ac adaptor gives the same result?
     

Share This Page