PSP Go randomly turning off

Discussion in 'PSP - Console, Accessories and Hardware' started by Sheimi, Apr 22, 2012.

Apr 22, 2012

PSP Go randomly turning off by Sheimi at 3:40 PM (1,580 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. Sheimi
    OP

    Member Sheimi A cute Vixen!

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    1,867
    Location:
    Tachikawa
    Country:
    Japan
    I bought a used PSP Go about two weeks ago at GameStop. I exchanged it for a different one that has barely any scratches on the screen since it was covered. Playing Klonoa and got passed the 2nd boss. Went to go save it and the wireless and blue tooth LED lit up and the whole unit turned itself off completely. So I played through it again and when it was going to the 2nd boss. I got a white screen and the wireless and blue tooth LED lit up again and it shut itself off completely. Why is it doing that? Should I go back to GameStop and request for a new PSP Go since I am having this issue?

    Edit: There is no cfw installed on it.
     
  2. Tom Bombadildo

    Contributor Tom Bombadildo Honk!

    pip
    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    8,838
    Location:
    I forgot
    Country:
    United States
    Does it just happen with this game? Could be the game causing it or the system. Try another game if you have on, and if it doesn't crash with that then...there's something messed up with the game I guess.
     
  3. 324atk

    Member 324atk GBATemp's Personal Chocobo Breeder

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    136
    Location:
    The Boring Room. Not much here
    Country:
    United States
    Are you maybe putting pressure on the right side of the system when you play? That could cause your hand to push the power switch up and hold it there without you realizing until it's to late. I'm not implying you to be an idiot for thinking it's the psp doing it either. It's happened to me multiple times to be honest :ha:
     
  4. Sheimi
    OP

    Member Sheimi A cute Vixen!

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    1,867
    Location:
    Tachikawa
    Country:
    Japan
    Did a bit of searching on Google. It's a bug on 2-2 and 4-2. Once I complete the game, I'll make a video of it happening. I forgot to mention that I have access to a screenshot option for Klonoa.
     
  5. 324atk

    Member 324atk GBATemp's Personal Chocobo Breeder

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    136
    Location:
    The Boring Room. Not much here
    Country:
    United States
    Hmm. Interesting that official software can cause a shutdown like that. I'd have never guessed. Glad you figured out the problem though :)
     

Share This Page