PSP glitchy sound + freezing

Discussion in 'PSP - Games & Content' started by ddrsquirrelz, Nov 8, 2010.

Nov 8, 2010
  1. ddrsquirrelz
    OP

    Newcomer ddrsquirrelz Newbie

    Joined:
    Dec 24, 2006
    Messages:
    9
    Country:
    Canada
    This only happens on NIS games btw.

    I was playing disgaea 2 and zhp, and every once in a while, the sound would get really glitchy. After walking around a lil more, the game would freeze up. Does anyone know why this is happening?

    I googled up some solutions, and 1 guy said to format flash1 in the recovery menu. I gave it a try and now my games wont even load lol (not just NIS games).

    I'm currently using Prome-2 and have a psp phat 100x


    help is much appreciated!

    edit: i dont get wats wrong, so i tried chickhen again. the eggsploit pic is now unsupported (it worked before...?)
     
  2. Jolan

    Member Jolan Unlimited Bear Works

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    1,384
    Location:
    Netherlands, currently
    Country:
    Bulgaria
    What.
    Format Flash 1 and reset settings does just that, it resets your settings. You'd need to set M33 Driver and the rest of the settings in the Recovery menu too.
    And why would you even use HEN on a Phat after the first time? I could understand OFW 5.03 -> ChickHEN -> 5.50 GEN-D3 via Recovery Flasher -> 5.50 Prometheus (any version), and you don't need the HEN afterwards.
    Also, the original problem makes it sound like it's a problem with your MS. You sure it's an original card?
     
  3. 8BitWalugi

    Member 8BitWalugi Taiyohhhhhh!

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    3,271
    Location:
    Side 7
    Country:
    Australia
    Use ChickHEN to run Hellcat's Recovery Flasher to turn you battery into a Pandora.

    Upgrade your PSP to 5.50 Prom-2.

    If the problem persists, try disabling any plugins.
     
  4. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    WHY!!?
     
  5. prowler

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
    lol. extra useless steps when you could upgrade (he doesn't even need to because he is already on the firmware) from hellcats.

    i bet its the driver like Jolan said
     
  6. ddrsquirrelz
    OP

    Newcomer ddrsquirrelz Newbie

    Joined:
    Dec 24, 2006
    Messages:
    9
    Country:
    Canada
    what do you mean by original card o.o im using a sandisk 2g that i use to use for my camera. i also think you might be right about the problem though, because once (just once, never worked again) i took out the card during the glitchy sound and put it back, and that somehow fixed it. every time i do it afterwards though just freezes it lol.

    thanks for the help! much appreciated
     
  7. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    Don't do that.....

    Turn your PSP on. When you get to the main XMB menu screen push the select button. A little menu should pop up. Change the UMD Mode to Sony np9660 or M33. Then push select again.
     
  8. oneesli

    Newcomer oneesli Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    24
    Country:
    Netherlands
    go back to ofw and BUY the games
     
  9. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    Did you expect to be told to buy Chinatown Wars when you came asking for help? No? So butt out if you're being deliberately idiotic or don't know enough to offer any sensible advice.

    Plus how do you know that TC doesn't own it in the first place?
     
  10. prowler

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
  11. Jolan

    Member Jolan Unlimited Bear Works

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    1,384
    Location:
    Netherlands, currently
    Country:
    Bulgaria
    See, that's exactly one of the reasons games tell you NOT TO REMOVE the memory stick during games, because it ends up corrupted (broken, hard to fix) and creates even more problems. Just get another memory stick and don't use this one on the PSP anymore.
     
  12. ddrsquirrelz
    OP

    Newcomer ddrsquirrelz Newbie

    Joined:
    Dec 24, 2006
    Messages:
    9
    Country:
    Canada
    actually i never did it before the sound glitch. only tried it AFTER my game got all buggy for reasons unknown, so it cant be because of that. ill try buying a new stick though, thx!

    still gotta figure out the settings i had before (i know the flash1 reformat resets my settings, i just didnt know what were the previous settings that i had which enabled me to play ISOs, and i previously thought it was the same settings for everyone). ill mess around with the options a lil and see if that works.
     
  13. ddrsquirrelz
    OP

    Newcomer ddrsquirrelz Newbie

    Joined:
    Dec 24, 2006
    Messages:
    9
    Country:
    Canada
    This did the trick. Thanks alot Xist!
     
  14. Maplemage

    Member Maplemage ಠ_ಠ

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    1,142
    Location:
    Why would you care?
    Country:
    Antarctica

Share This Page