Problems with Ftpii and transfer to USB hdd (USB0)

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by TinyBilbo, Oct 26, 2009.

  1. TinyBilbo
    OP

    Member TinyBilbo GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 7, 2007
    Messages:
    100
    Country:
    United States
    Hi,

    I've got Ftpii 0.19 running, and transfering anything from PC to SD works fine.

    However I've been trying to transfer unpacked wads (ticket and title folders) to my Nand backup on my USB Hdd.
    It always flakes out at some point during the transfer and crashes the wii (I've tried files,folders, and whole wads).

    If I use wiixplorer on the wii itself to grab the same folders via smb, It works fine, except I have to swap the USB ports,
    Which is why I'd prefer to to just use FTP.

    I've tried Ios202 which is supposed to add USB2 support - but that does'nt change anything..

    Has anybody got this working at all? (transferring to USB that is) - If so - what Ios's are you using?

    Or... has anyone got a solution to transferring files back and forth to a USB Hdd on USB0 (the same one the USB Iso loaders use),
    either from the PC or the Wii itself.

    Thanks

    *Edit* WiiXplorer (r77) now lets me access USB0 (hdd) and SMB at the same time, which is what I wanted - Although a fix for FTPii would still be useful
     
  2. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    it works fine for me using IOS36 or 37. try it without using a cIOS
     
  3. TinyBilbo
    OP

    Member TinyBilbo GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 7, 2007
    Messages:
    100
    Country:
    United States
    Thanks for letting me know that it at least works ...

    Actually I'm not too sure how to run FTPii using a different IOS - I thought that by simpling installing IOS202,
    FTPii would automatically use that IOS (maybe I was wrong...)

    So a little pointer as to how I might go about running FTPii using the IOS's you mentioned would be great...

    Thanks
     
  4. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    I had the same problems. Went back to 0.0.15, and my troubles are over !!

    Hope it works for you too !
     
  5. propered

    Member propered GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United Kingdom
    You little beauty...0.19 has been a pain because it never showed me my usb so i went back to 0.15 adn it worked thank you !!!!

    I wish teh bug would be sorted on 0.19 though..anyway thanks

    To others I know 0.19 worked on my brothers wii...but on mine it didnt read my usb slot0 so dont think just because it worked for you there is no problem...i too had to change my usb slot form outer one to inner usb1 for it to work on 0.19...but im not changing it round all the time as i may aswell unplug it and stick it into my pc all the time...
     
  6. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    Well.. you're welcome. The whole little beauty thing sound a little gay though [​IMG]
    Unless you are a hot blonde chick of course [​IMG]
     
  7. propered

    Member propered GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United Kingdom
    hahah

    well its kinda a phrase and not gay ask any ozzy....but yeah i know what you mean
     
  8. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands

    [disappointed mode]
    So you're not a hot babe ? [​IMG]
    [/disappointed mode]
     

Share This Page